reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael: no to nie pospaliście sobie, a na co przeciwbólowe na ząbki ?

slyp:
co u ciebie, jak sobie radzicie, ? i jak mój Filipek, mas zmi tu zameldować fotografię bo Adrianka musi narzeczonego obejrzeć :tak:

Wiecie co moja mała do około 2 tygodnia robiła małe kupki pare razy dziennie, a teraz wali jedną dziennie i to taką wielka ze aż bokami wycieka, i się strasznie pręży i jęczy jkak robi kupke czy to normalne ??

reklama
zobaczymy jak to u mnie będzie, latem częstsze grillki... hmmm
a brzuszek rośnie, rośnie sama jestem w szoku
biedny Wiktorek, całusek dla niego :*

Hej kochane...

Ja już po lekarzu i jestem załamana... :-( Konrad nie radzi sobie z jakimś składnikiem który ja jem... to zbiera mu się w żołądeczku i fermentuje (stad takie śmierdzące gazy) a to z kolei wzdyma brzuszek i stąd ból... I tu nie chodzi o ciężkostrawne jedzenie... to może być od mąki, mleka... owoców, sosów itp... mam przez tydzień zapisywać co jem i przyjść z tym do lekarza ona wtedy wyeliminuje mi to co złego jem i ustalimy dietę... :no:

Z jednej strony dobrze bo może troszkę schudnę... ale z drugiej strony przeraża mnie to... Malutki dostał jakieś kropelki i probiotyk na poprawę trawienia ale przede wszystkim mam poprawić swoją dietę...

A z tych zabawniejszych informacji to od dzisiaj zaczynamy przygodę z jedzeniem innym niż mleko! - zalecenie lekarza! - więc od dzisiaj wprowadzamy marchewkę i dynie! Lekarz mówiłą ze rozszerzeniem diety pobudzimy żołądek do pracy :tak: Tak wiec dzisiaj wstawię zdjęcia z naszego pierwszego obiadku!

No ale zeby nie było ta różowo, powiedziała że dobrze że idziemy na rehabilitację bo Konrad mie ma odruchów do przewracania się (ma słabe mięśnie boczne - haha ale brzusznymi nadrabia!) i nie potrafi (a podobno powinien) prostować na brzuszku rączki i unosić przednią część ciała na rękach. :szok: ale w sumie cieszę się na ta rehabilitację, bo wydaje mi się że to będzie bardzo fajna przygoda. Poza tym będe pewna ze mały rozwija się tak jak trzeba :tak:

Miq ta chusta co pokazałaś jest fajna :tak:Powinna być dobra jak tak patrzyłam na aukcję!
A brzuszek piękny :*

Kwiatuszku kciuki za ten cykl!! Oby okazał sie szczęśliwy!! :tak:

Sun nie dziękuj... po prostu pamiętam co sama czułam... i dlatego wiem jak to wyglada...

Lamiav niby tak... ale on mając prawie 4 miesiące już nie powinien mieć takich rewolucji....

Natkusia fajnie ze jesteś :* No z Konradkiem źle ale na górze pisałam już o tym... I bardzo sie cieszę ze u ciebie wszytko dobrze i cukier nie skacze :*

Ael bo w chuście nogi nie wiszą tylko są przyczepione, ale nie ważnę :* Wszytsko ma swoje plusy i minusy! Jak konrad będzie duży to sama nie wiem czy w nosidełka nie przeproszę :tak: bo na razie jest za malutki...

Ostatnia edycja:
mój chrześniak 4 skończył pół roku i właśnie wybił mu się pierwszy ząbek
fifka chusta to nie ode mnie
jejku szkoda tych naszych dzieciaczków, to mnie najbardziej przeraża w karmieniu piersią, ta dieta:-(Fifka a czego jesz więcej mleka czy używasz mąki?

Lamiav ee tam zaborcza.. po prostu nie umiesz nacieszyć się swoim małym szczęściem :-) ja jestem taka przytulanka i boje się, że Michała zagłaskam :-D

Fifka o jej :-( to nie fajna wiadomość.. yyhh skąd takie rzeczy się biorą :sorry2: głowa do góry! Będziesz miała pewnie nie wielką dietę i ułoży się.. Z doświadczenia wiem, że dieta nie jest zła - można się przyzwyczaić a więcej jest + niż - :*

Miq brzucholek rośnie, no pięknie! CmOk :*

Ael no niestety najgorszy okres.. musicie jakoś to przecierpieć, taka kolej rzeczy

A ja ostatnio mam schiza, że brzuch mam mały jak na ten etap :sorry2: no i martwie się tą wagą ehhhhh

Zrobiłam sobie dzisiaj ciasto z truskawkami mmmmmm.. właśnie się pieczę :-):-)

Natkusia podziel się ciastem! :)

Fifka bardzo nie fajnie, że z Konradkiem coś się dzieje :( ale chwila moment i ustalisz z czego to! a wtedy to już z górki :-D

Ael ciężki okres przed Tobą z tymi ząbkami :)

Kwiatuszku trzymam &&&&& za cykl ;*

ojoj to musicie kupić "zastępce" bo mały pewnie zauważył już, ze jakieś stworzonko jest w domu

reklama
ael przykro mi z powodu chomiczka,
A co do ząbkowania, to macie jakiś żel pamiętam że kuzynki syn miał smarowane i pomagało trochę, ja to się boję jak tego wyrzynania ząbków, bo biedne dzieciaczki tak cierpią

fifka: a jakie masz kropelki, bo moja dostaje BioGaia - to probiotyczne kropelki , 5 kropelek dziennie, i wydaje mi sie ze po nich robi kupke rzadko ale jak juz to sporo tego jest no i pierdzi jak szalona ale bez zapachowo ;-)

natkusia : osz ty babo daj ciasta kawałek, ummm ale mi smaka na truskawy narobiłaś, ciekawe czy mogłabym zjeść, ostatnio zjadłam czosnek i ogórka świeżego i małej nic nie było ,może dlatego że mało tago mojego mleka pije,

miq: brzuszek to każda kobeta ma inny i w różnym tempie rośnie, oczywiście jak cie to niepokoi to powiedz lakarzowi o swoich obawach, ale ja mam koleżanke to jak była w 7 miesiacu to nawet nikt nie wiedział bo nic nie było po niej widać i zdrowe dzieciatko urodziła

a tu moja niunia ziewa a później spi
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/7981a530b0156702.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4c8cfcccebb69d33.html

Ostatnia edycja:
Do góry