reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Olcia chyba nie do mnie miały być skierowane te słowa o porodzie i kruszynce :)

Przyszłam tylko wszystkim dobranoc powiedzieć :)

eve dobranoc trzymaj sie &&&&&&&& trzymam kciuki za was ;-)

widze ze wyscy poszli spac wiec dobranoc ;*

Ostatnia edycja:
jak to poszli spać, ja tu przyszlam wieści sprzedać....
[h=6]My już po szczepieniach, Amelcia niewiele płakała, ale już coraz mnie lubi jak ją dotykają i miętolą obce ręce :).
Waży 7800g i ma 64,5cm i jest poza wszelkimi normami. Na razie nie ma alarmu ale ma nie przytyć znacznie do następnej wizyty. A pediatra zaleciła mleko, jakieś bardziej zapychające żeby wydłużyć przerwy między karmieniami do 4h, warzywa wprowadzamy w 5 miesiącu, owoce miesiąc później i mięsko kolejny miesąc później. Teraz mam już jasność :).
A to co mnie tu denerwuje to, że dzieci chore są razem ze zdrowymi w poradni. Wyraziłam swoje niezadowolenie i wpuścili mnie bez kolejki :) nieby cywilizowany kraj a podstawowych standardów nie znają :-/.
[/h]I widziałam, że Pok się pojawiła - fajnie
I śliczne zdjęcia Atanka z chustą, biedna ta szyjka, to odparzenia? mąka ziemniaczana też cuda potrfai zdziałać
I Konradek Fifki to niezły siłacz, moja Amelka na razie tylko główkę podnosi

donia wlasnie niewiem czy to odparzenia pediatra ogladala i przepisala masc hydrokortizonum czy jakos tak ale gowno dalo.. i sie powiekszylo najpierw bylo tam pelno kropeczek od tradziku potem zmienily sie w plamy a dzis to przeszly same siebie.. ze az poczulam sie bezradna bo na noc zawsze jest oliwka lub krem nawilzajacy by nie odparzac wiec niewiem...

moja amelka tylko przez chwilke trzyma glowke jak sie ja dogory na odbicie trzyma i obraca sie na boczek sama ;-)

a gratuluje duzej ciezkiej juz Amelki i dobrze ze tak ladnie zniosla szczepienie..domagam sie zdjec jak zwykle ;-)

a u nas tez zdrowe i chore razem...

Hej dziewczyny :)
Magdalena, fajne te foteliki :) ja mam nosidełko właśnie formy cybex i mogę polecić :) ale rzeczywiście droooogie strasznie, ale cóż, bezpieczeństwo najważniejsze :)

Co do nosidełek, to tak jak Ael napisała, wcale nie muszą obciążać kręgosłupa bardziej niż chusty, nasze nosidło np ma dodatkowo gruby pas biodrowy który przenosi ciężar dziecka w dużej mierze na biodra i odciąża kręgosłup, także super sprawa :) No i dziecko też ma jak u Ael rączki włożone w takie dziurki/kieszonki. W tym nosidle co ja mam, też można nosić dziecko na różne sposoby, na biodrze, na plecach, z przodu całkiem zasłonięte, z przodu lekko odsłonięte z większą swobodą ruchu, przodem do świata, więc opcji jest sporo :)

Ael ciągle zapominam zapytać, i jak tam ząbki? już się jakieś ukazały?

Atan, super z Amelką wyglądacie w chuście :) ona jeszcze taka malutka tam zwinięta :) słodziachno :)
A z tymi plamami na szyjce to współczuję :( nie za ciekawie to wygląda i pewnie strasznie się martwisz, ale powiem Ci że my też przez to przechodziliśmy. Zaczęło się właśnie od takich plam na szyjce jak u Amelki, patrząc na zdjęcia wyglądały supełnie tak samo, wybrałam się do lekarza i się okazało, że to alergia, Pani dr mi przepisała kropelki na noc zyrtec i maść cutivate dwa razy dziennie, i już po dwóch dniach nie było śladu, potem jeszcze raz się pojawiło koło buźki więc znowu zastosowaliśmy kurację i znowu zaraz przeszło, więc u nas to na pewno alergia, w piątek idziemy do dermatologa. U Amelki to wygląda podobnie, ale to tylko zdjęcie, więc to może być rzeczywiście tylko odparzenie... a jakie są w dotyku te plamki?

Donia to rzeczywiście ładnie waży Wasza Amelka, ale jak tu zrobić, żeby dziecię nie przytyło za dużo? to się jakoś da? przecież jej głodzić nie będziesz na siłę :confused:

hej :)
dziekuje za wszystkie info o karmieniu :blink:
i super dyskusja o chustach! wiecej takich edukacyjnych rozmow poprosze! :tak::tak:

fifka: nie uraziłaś mnie, tylko może nie wiedziałas jak to u nas wyglądałao, złe nastawienie prze zte durne baby zepsuło wszystko ,ale bynjamniej ja juz nie cierpie i mała, bo przez to karmienie na siłe ja sie cała pociłam, denerwowałam, a mała cała była w histerii a gdyby mi przystawiały ja na spokojnie, - jak pokazała mi połozna w domu to moze by to teraz inaczej wyglądało,

ostatnio czytalam o karmieniu, ze w stresie mleko nie leci lub nawet zanika. musi byc spokoj. wiec nie dziwie sie, ze jak tak ci "pomagali", to nie wychodzilo. kto im pozwala szpitalach pracowac?! :angry:

witajcie Forumowiczki :) czy któraś z Was miała lub ma taką przypadłość, jak plamienie od ok 20 dnia cyklu aż do miesiączki? ja miałam tak chyba od zawsze,ale dostałam na to luteinę bo lekarka stwierdziła,że to może być przez niski progesteron. Robiłam sobie go w 4 dniu cyklu i wyszedł mi w normie. Biorę luteinę i bromergon a jednak wciąż mam tak samo. Może taka moja uroda co??

w 4dc? bez sensu. zbadaj po owu a najlepiej niech lekarka Ci powie kiedy. z tego, co pamietam chyba do 7 dni po owulacji (ale musisz wiedziec kiedy masz owu).

Gratuluję dziewczynki !!:) aż niewiarygodne że te zdjęcia aż tyle pokazują....

Ale malutki brzuszek !!:p, jakbyś luźniejszą bluzke założyła to prawie nie byłoby widać!! Czujesz już kopniaczki ?? :>
i jeszcze

Wszystkim WAM bardzo dziękuję za pocieszenie :* Dzisiaj jest mi o wiele lepiej na duchu , razem z małżem rozmawiamy do brzuszka żeby fasolina się trzymała i była mocna :p Nie mogę się doczekać pt bo wtedy mam zrobić drugi raz bete ... Swoją drogą to ciekawa jestem czemu mi p. doktor nie kazała zrobić bety np dzisiaj, teoretycznie też już powinna się powiększyć biorąc pod uwage że tamta była robiona w sobotę ...

dziekuje :)
rzeczywiscie w luznych bluzkach nie widac :) ruchy czuje juz od 18tc :) teraz mala karate juz ma dobrze wytrenowane :-D
a wiecie, ze tu w ogole bety nie kaza robic? bo to tylko nerwy wg nich a niewiele wnosi tak naprawde podobno.

Dziewczyny nieziemsko się wkurzyłam na naszą służbę zdrowia !! Byłam u lekarza nawet nie zobaczyła mojego ucha tylkko dała skierowanie do laryngologa ! Po czym babki w rejestracji mi mówią że mam przyjść za dwa tygodnie ! a przecież mnie boli teraz ! Więc postanowiliśmy z małżem jechać na izbę przyjęć laryngologiczną do szpitala. Ale tam pani mi powiedziała że mi nie pomoże bo mam skierowanie do poradni !! No co za świat ! :( A mnie już tak boli że nic nie umiem zjeść oprócz kaszki dla dzieci ! Masakra

wroc na IP i nie pokazuj skierowania tylko placz, ze w ciazy i boli. lub szybko prywatnie.
paracetamol mozesz brac!

buzi wszystkim!

Atanku Lily może mić rację... U Konrada był to samo na jajeczkach. Smarowałam różnymi kremami i nic nie pomagało... pomogła dopiero zmiana pampersów na inne i wlaśnie ta maść termentiol. Później właśnie doszłam do wniosku ze cos mu nie psuję w tych pieluchach DADA bo jak już była poprawa i ją zakładałam od razu robiło się to bardziej czerwone i było tego więcej... a na oryginalnych pampersach wszytko zniknęło! I było dokładnie tak jak piszesz, najpierw krostki a później takie czerwone lekko wystające plamy... pomyśl na co Amelka może tak reagować

Po drugie nie używaj oliwki. Czytałam ze Oliwka jest dobra do pierwszego miesiąca życia bo później jak skóra "dojrzewa" to zatyka pory i nie może oddychać... smaruj samymi kremami albo mleczkiem/balsamem do ciała dla niemowląt. Po drugie może właśnie wypróbuj tak jak piszę Donia zasypywać mąka ziemniaczaną (na jajeczka Konrada też pomagała) bo smarując ciągle kremami, oliwkami, maściami itp... sprawiasz ze jest tak wilgotno a to tylko pogarsza sprawę... trzeba to miejsce trzymać wyschnięte i nawilżać tylko po kąpieli.

Kochana jesli to jest to samo co u mojego brzdąca to będzie to długa droga do wyleczenia... my prawie miesiąc z tymi wypryskami walczyliśmy... a ja rozkładałam ręce...

A co do chusty to super wyglądacie i dobrze ze jest szansa na wymianę, bo jak Amecia będzie większa to nie będziesz dała rady jej tak zawiązać. :-) Przepraszam ja sama cię prosiłam o to zdjęcie ale wieczorem mnie już nie było.... :-(

Donia no no no.... Ta Twoja Amelka to prawdziwa kluseczka! Prawie 8 kg!! :shocked2: To jest prawie 2 kg cięższa od Konrada który jest w tym samym wieku (chyba 2 dni różnicy) Rośnie kruszyna!

Co do sły Konrada to jest bardzo silny i fizycznie pnie się do przodu jak szalony... ale za to umiejętności tylu gaworzenie, uśmiech itp zdobywa nieco później niż rówieśnicy. :tak:

A z tymi kolejkami to fakt... Ostatnio o to samo się wkurzyłam na naszych szczepieniach.... :no:

Ael no widać ze Wiktorowi się podoba!:-) Ale ja jestem zdania Iwaska że to zabawa dla starszych dzieci... bo nawet na zdjęciu widać że Wiktor wisi na kroczu i sam musi utrzymać prosto plecki.

Sun Jak samopoczucie? :*

Pok u nas też nie kazali... ja jedna zrobiłam dla potwierdzenia ciąży a później drugiej już gin nie kazała i też mówiła ze to nie potrzebne!

Olcia czasami nie ma siy jak ja coś oglądam a ten żurawia zapuszcza mi przez ręce bo chce zobaczyć... ale staram mu sie to dawkować i szukać innych rozrywek, bo mne bardzo smucą takie dzieci które siedza przed TV i nie potrafią się bawić z własnymi rodzicami....

Miq patrzyłam na internecie! Fajna ta karuzela! Podobno ma niezłe opinie :tak:

A ja się wyłamuję z oglądania "przepisu" bo nawet jednego odcinka nie oglądałam :sorry2:

A mój syn zwariował... wczoraj zjadł po 20 (oczywiście kolki dalej miał... więc jedziemy do lekarza) zasnął przed 22 wtulony we mnie i..... wstało 5 rano na jedzenie - zjadł tylko jedną cyce bo aż tak dużo zebrało się mleka (prawie 9 godzin przerwy :szok:) zasnął i teraz oboje wstaliśmy o 7 a mnie tak jedna cycka boli!!! (ta z której nie jadł) bo mam tam tyle mleka ze szok... jak zaraz nie będzie głodny to chyba pójdę ściągnę nieco bo boli jak nie wiem... :no: łącznie z tą jedną pobudką na szybkie jedzenie spał 10 godzin!!!! Kochany synek dał mamie odespać wczorajsza noc! :*

Fifka moje samopoczucie poszło zdecydowanie do góry.... jakoś przyjęłam do wiadomości kolejną porażkę... ale chciałabym aby ta @ jak najszybciej przyszła... bo szybciej pójdę do ginekologa... i chciałabym na tej wizycie otrzymać jakieś konkrety... ;-)

Cieszę się, że Konradek dał Ci dzisiaj troszkę pospać... ;-) a z brzuszkiem u niego już jest ok?????

Ja oglądałam kiedyś "przepis" ale tylko pierwszą serię, bo później już mnie znudził...

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie
Fifka a może małemu zęby już idą?
Chciałabym taką lekką,delikatną karuzelę,nie na baterie,tą jak nawet dziecko ściągnie na siebie to krzywdy sobie nie zrobi,ponoć"-" jest to,że ponowne nakręcanie może wybudzić dziecko

Do góry