reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

ovitrelle chyba ma podobny sklad i dzialanie do pregnylu ale musialabym poczytac, bo przez te 5 miesiecy moja staraczkowa wiedza oslabla. Jesli masz monitoring w kazdym cyklu, to rzeczywiscie testy owu zbedne.
A powiedz co Ci ginka wykryla? na czym polega problem?
a testy owu nie zawsze wychodzily, bon ie bylo owu czy slabe testy? ja ufam tylko testom clearblue i domowe laboratorium, a te wszystkie z allegro pokazuja rozne cuda...

reklama
ovitrelle chyba ma podobny sklad i dzialanie do pregnylu ale musialabym poczytac, bo przez te 5 miesiecy moja staraczkowa wiedza oslabla. Jesli masz monitoring w kazdym cyklu, to rzeczywiscie testy owu zbedne.
A powiedz co Ci ginka wykryla? na czym polega problem?
a testy owu nie zawsze wychodzily, bon ie bylo owu czy slabe testy? ja ufam tylko testom clearblue i domowe laboratorium, a te wszystkie z allegro pokazuja rozne cuda...

Kochana biorę w każdym cyklu CLO.... pęcherzyki rosną (ale zawsze jest tylko jeden, bo po drodze kilka się wchłania)... i nawet same pękają... ale w tym cyklu dała mi zastrzyk, po pęknięci pęcherzyka biorę duphaston 2 x 1 tabl. ... miałam robione różniaste badania... o których nigdy wcześniej nie słyszałam i wyszły dobrze, oprócz krzywej cukrzycowej... i miałam podejrzenie cukrzycy... w piątek byłam na wizycie u diabetologa i wykluczył cukrzycę... powiedział, ze mam lekko podwyższone, ale to jest normalne... kazał zmienić troszkę nawyki żywieniowe... wykluczyć cukry i jeść dużo warzyw.... i nic więcej... bo nawet się do leków na obniżenie cukru nie kwalifikuję... poza tym to wszystkie badania są w normie... więc już sama nie wiem o co chodzi.....

Ostatnia edycja:
a bez clo nie rosna i zaden nie peka?

Nie wiem czy bez clo nie rosną, bo nigdy nie miałam to sprawdzone... a same pękają... tylko jakoś w tym cyklu kazała mi wziąć zastrzyk (który kosztuję 100 zł :szok:) Zawsze mi mówi, ze jeśli chodzi o pęcherzyki, to ona nie ma zastrzeżeń i jest dobrze....

hm. a w takim razie dlaczego dostalas clo? moze tylko po to, zeby zwiekszyc szanse?
pamietaj, ze zawsze jak sie zmeczysz mozesz na jakis czas odpuscic. Jak najbardziej rozumiem jak to psychicznie wykancza i dobija.
sciskam Cie mocno i dawaj znac zawsze jesli tylko bede mogla w czyms Ci pomoc!

Sun ja po cichu wierzę, że jutro będziesz mile zaskoczona! Zasługujesz na to :* głowa do góry Mała, nie możesz się poddawać! :no: tylko koniecznie daj znać jak teścior.

Alg moja koleżanka ma ten mikroskop i była zadowolona.. Ładnie pokazywało owulkę :tak: ale osobiście nie sprawdzałam.

Natkusia oczywiście się odezwę i dam znać... ale i tak wiem, że będzie tylko I kreseczka... :-( Ja już przestaję wierzyć, że kiedyś się uda...

Wiem, że to wszystko wygląda bardzo negatywnie... ale jak może być inaczej skoro zawsze przychodzi ta wredna @... zawszę stosuję się do zaleceń... regularnie biorę leki, robię badania... a i tak nic nie wychodzi... :-(

Oczywiście przepraszam za mój pesymizm... ale inaczej już nie umiem... nie truję wam już... są ważniejsze i ciekawsze tematy na tym forum, a nie mój brak wiary...

Ostatnia edycja:
reklama
Ojoj ale nam się pojawiło nowych koleżanek :-) Super! Tylko bądźcie z nami :-)

Witaj Alg, mikroskop używała jedna z forumowiczek bodajże lauraa a za 2 tygodnie ma termin :-) i urodzi córeczkę :-)

Sun babo! Ja Cię trzepnę za Twój pesymizm!!! Jak będzie pozytywny test to będę Ci do końca ciąży mówić "A NIE MÓWIŁAM!!!!!"

POOOOOOK!!!!!!!!! Gratuluje Zosieńki, śliczne imię i pięknie wyszła na usg. Jak się czujesz, boziu to już połowa ciąży, zobaczysz jak szybko zleci :-)

Natkusia Ty się kochana pilnuj bo mi się nie podobają Twoje kłucia pochwy :/

Iwasku kochana wszystkiego najlepszego dla Twojego przystojniaka :****
Ja czekam na Twoje urodzinki hihi :-D

Kochane w czerwcu będziemy kupować nowe łóżko, poleci mi któraś takie solidne i wytrzymałe?

Mały nam dziś rano się obudził z płaczem, ryk przez pół godziny...w końcu Pawłowi udało się Wiktora uspokoić i ululać....cholerne zęby............

Do góry