reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Iwasku nawet jeśli to nie było zamierzone..... haha boze co mnie podkusiło zeby w tym miesięcy przelecieć męża bez gumki??? Byłam przekonana że do owu daleko bo ja miałam długie cykle przed ciążą... ale będą jaja...

I cholera jasna! Wczoraj spijżałam na Twój suwaczek i miałam napisać życzenia i jakoś z głowy wypadło....

♥♥♥ 100 lat dla Igorka!! ♥♥♥

Kwiatuszku dziękuję :* jedyna kochana za mną stanęłaś :* ja nie będe płakać jak zajdę teraz ale jednak wolałam bym poczekać i Konrada troszkę odchować...

Magda podejście? Nie no... niby chciałam "wystugać" dla Konrada rodzeństwo... ale kurcze nie teraz :rofl2: co mnie podkusiło? XD

Sun skacze... ale ważne ze idzie w góre i nie spada! I zaciskam kciuki zeby szła tak dalej :* &&&&&&&&&

Pok jak dobrze cię widzieć kochana!!!Też o ciebie pytałam jakiś czas temu. No i gratuluję ZOSIEŃKI!!! (Swoją drogą śliczne imię :* )

A zdjęcia śliczne są!! Mimo ze ze zwykłego USG to ślicznie jest małą widać!

Magdalena bo moze za mało leciało? Ja teraz stwierdzam ze muszę odstawić mojego kurdupelka od butli bo on zaczyna mi się buntować czasem przy piersi jak jest bardzo głodny bo słabo leci... (choć butli też odmawia z mm ale herbatkę lubi popić) i też najpierw muszę go uspokoić i "zrelaksować" a dopiero później dać cyca... w buncie jak dam to będzie tylko jeszcze większy wisk...

No i tobie też POWODZENIA!

Anulab witaj kochana i rozgość się!! Pytaj o co tylko chcesz i mam nadzieję ze się u nas zadomowisz! :*

A ja zaraz jadę po wpis... mąż w pracy to pojade po szkole do mamy więc jak coś będe wieczorem ;*

Aha poczytajcie sobie... Kilkulatki dalej karmione piersią...
Potrzeby dziecka najważniejsze - Galeria - Dzieci.pl

Kurcze raczej nie bo ja mam butelki TT i smoczek nadal 1. I słyszę jak przełyka jak pije z piersi a jak pije z butli! Z piersi potrafi się zakrztusić i zasapać a właśnie z tych butelek musi się bardzo namęczyć! A poza tym by już dawał jakieś oznaki wcześniej, że coś mu nie pasuje! A on cały dzień pięknie pił, potem cyrk i następne karmienie znów bezproblemowo :-p

A co do dzieci to dla mnie to jest chore już i niesmaczne, żeby kilkuletnie dziecko jadło z piersi.,.. ale to tylko moje zdanie :-)

anulab, czarnook witam!! na pewno spodoba się wam u nas i mam nadzieję, że zostaniecie na dłużej! :*

A ja dziś egzamin mam więc idę w końcu coś poczytać :-p

reklama
No wiec mam na imie Anita mam 25 lat . z mężem się staramy od 8 ms na upragnione dzieciatko.
lykam Folik . temperaturke znow zaczynam mierzyc od kolejnego cyklu wczesniej mialam 2 ms przerwy gdyz termometr powiedzial pierdziele nie mierzę:) obserwacja sluzu jak najbardziej. teoretycznie na 12 maja mialam termin @ :p poki co go nie ma. ale mysle ze moze to byc przez to ze chyba jakiegos wirusa zlapalam. ehh
dziekuje pieknie za mile przyjecie :*

Czesc Dziewczyny :):) jestem tu nowa :) tak sobie siedze i czytam wasze posty i jakos przyjemnie mi sie robi,ze kobitki potrafia tak fajnie sobie pomagac!!! Rowniez ciesze sie za te dziewczyny,ktorym tescik pokazal 2 grube kreseczki i mam nadzieje,ze i mi tez sie uda :) SUN7 i Pyscek- bardzo milo czyta sie Wasze posty:-)

Bardzo dziękuje za miłe słowa pod moim adresem.... rozgość się u nas.... :-) i życzę szybkiego zaciążenia ;-)

Cześć Kobietki :)
można do Was Kochane dołączyć?:D my z mężem od 8 ms staramy się o pierwsze upragnione dzieciątko i dalej jesteśmy w oczekiwaniu :)

Fajnie, że z do nas trafiłaś.... rozgość się :-) i również życzę szybkiego zaciążenia.... ;-)

Sun.. może ona skakać ale niekoniecznie musi mieć duże rozpiętości między temperaturami :-) mam nadzieje ,że mierzysz już w innym miejscu niż pod pachą :-p musiałabyś wstawić ( nie wiem jak na enpr jest) linie wskazujące fazę lut. to wtedy wykres byłby czytelniejszy :-)

Kochana mierzę już w pochwie.... ;-) tu zaznaczyłam fazę lut. jest to kolejny dzień po podaniu zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka... (ale już w dn. podania leku strasznie wieczorem bolały jajniki... coś strasznego :-() więc co teraz myślisz..... ???? Obserwacja cyklu - enpr.pl

Od wczoraj mam lekko nudności, ale nie trwa to cały dzień... coraz mocniej bolą (.)(.)... poza tym nic szczególnego nie zauważyłam... jutro robię test ciążowy...

Ostatnia edycja:
NASZE WYSTARANE I SZCZĘŚLIWE MAMUSIE :-)

Wśród naszych dzieciaczków jest 14 dziewczynek i 8 chłopców !!! :-)

BigChild zaciążona (4c) styczeń 2011 Dominik urodził się 30.09.11 waga 3440, 55cm i 10pkt GRATULUJEMY!!!(N)
Aelreda zaciążona (2c) Luty 2011 Wiktorek urodził się 31.10.11 waga 3500, 58 cm i 10pkt GRATULUJEMY!!! (CC)
Lilydelux zaciążona Luty 2011 Juliaurodziła się 2.11.11 waga 3700 i 10pkt GRATULUJEMY!!! (CC)
Ewika zaciążona Luty 2011 Lilianaurodziła się 3.11.11 waga 3000 ,52 cm i 10pkt GRATULUJEMY!!!
Madziaarka
zaciążona (9c) Marzec 2011 Gabrysiaurodziła się 15.12.11 waga 3760 ,54 cm i 10 pkt GRATULUJEMY!!!(N)
Silmiriel zaciążona (1c) Marzec 2011 Dominikaurodziła się 26.12.11 waga 3560, 57cm i 10pkt GRATULUJEMY!!! (N)
Dagne zaciążona (3c) Kwiecień 2011 Kalinkaurodziła się 28.12.11 waga 3750 ,57 cm i pkt GRATULUJEMY!!!(N)
Mineralnakocica zaciążona (1c) Kwiecień 2011 Jowitkaurodziła się 01.01.12 waga 3400 ,58 cm i 10 pkt GRATULUJEMY!!!(CC)
Ma-gdalena zaciążona (5) Kwiecień 2011 Bartuś urodził się 08.01.12 waga 3330, 53 cm i 9 pkt GRATULUJEMY!!! (N)
Iwasek zaciążona (8c) Kwiecień 2011 Igorek urodził się 12.01.12 waga 3980, 56 cm i 10 pkt GRATULUJEMY!!! (CC)
Claudusia ♥ mama aniołka ♥
Fiona zaciążona (3) Kwiecień 2011 Remik urodził się 23.01.12 waga 3780, 51 cm i pkt GRATULUJEMY!!! (CC)
Donia zaciążona (14c) Maj 2011 Amelkaurodziła się 29.01.12 waga 3390 , cm i pkt GRATULUJEMY!!!( )
Soglam ♥ mama aniołków ♥
Paluszek zaciążona (2c) Maj Ninaurodziła się 18.02.12 waga 3000 ,55 cm i pkt GRATULUJEMY!!!(CC)
Fifka zaciążona (11c) Maj 2011 Konradek urodził się 27.01.12 waga 2800, 50 cm i 9 pkt GRATULUJEMY!!! (N)
Lovka zaciążona (3c) Maj 2011 GRATULUJEMY!!!
Vanilia zaciążona (3c) Czerwiec 2011Karolinkaurodziła się 07.02.12 waga 2690 ,54 cm i pkt GRATULUJEMY!!!(SN)
Atan zaciążona (3c) Czerwiec 2011 Amelkaurodziła się 24.02.12 waga 2980 ,51 cm i 10 pkt GRATULUJEMY!!!(CC)
K&M zaciążona (c) Czerwiec 2011 Kacperek urodził się 09.03.12 waga 2900, 51 cm i pkt GRATULUJEMY!!! (CC)
Zafasolkujęodzarazu zaciążona (2c) Sierpień 2011 Łucjaurodziła się 28.02.12 waga 1400 ,43 cm i pkt GRATULUJEMY!!!(CC)
Neciuszka zaciążona (3c) Wrzesień 2011 Małgosiaurodziła się 06.04.12 waga 1730 ,45 cm i pkt GRATULUJEMY!!!(CC)
Lamiav zaciążona Lipiec 2011 Adriankaurodziła się 23.04.12 waga 3550 , cm i pkt GRATULUJEMY!!!(N)
Sleepyhead9996 zaciążona (1c) Sierpień 2011 Filipek urodził się 03.05.12 waga 3820, 57 cm i pkt GRATULUJEMY!!!(CC)
Magenta zaciążona (12c) Sierpień 2011 Nikolaurodziła się 10.05.12 waga 3100 , cm i pkt GRATULUJEMY!!!(CC)
Krucha zaciążona (c) Sierpień 2011 GRATULUJEMY!!!
Konstantynopolitanka
zaciążona (c) Sierpień 2011 GRATULUJEMY!!!
Zobacz załącznik 403620

Ps: Jeżeli pojawiły sie tu informacje których sobie nie życzysz proszę o pw.

Ostatnia edycja:
Sun7- a to nie wystarczy mierzyć termometrem w ustach codziennie o określonej godzinie??

Najlepiej mierzyć w pochwie.... bo wtedy wyniki są bardziej miarodajne... zresztą Magd.a wie na ten temat lepiej... ona jest specjalistą tak więc do niej się kieruj, ona Ci wszystko wyjaśni.... :-)....
A ty też mierzysz temperaturę????

właśnie nie mierzę :) ale po Waszych wpisach widzę,że to jednak jest przydatna czynność :) chociaż na co dzień jestem dość zalatana i nie wiem czy dam radę! podczytuję Wasze przydatne rady i staram się do nich stosować :)

właśnie nie mierzę :) ale po Waszych wpisach widzę,że to jednak jest przydatna czynność :) chociaż na co dzień jestem dość zalatana i nie wiem czy dam radę! podczytuję Wasze przydatne rady i staram się do nich stosować :)

to zacznij mierzyć... wykres sporo pokazuję... ;-) Kochana a przypomnij mi, bo zapewne o tym pisałaś, ale ja nie pamiętam... jak długo się starasz????

reklama
Witam nowe staraczki!!! Obyście czuły sie tu jak u siebie;-)i szybciutko zafasolkowały:)

Pok ślicznie widać Zosieńkę!! Cieszę się że rośnie zdrowo i dokazuje bo to najpiękniejsze przeżycie mimo niedogodności:tak: Zaglądaj do nas choć czasem bo tak nas osierociłaś i nie wiemy co się z Tobą dzieje:-)

Fifciu masz rację co do tych butelek. Jak maluch zobaczy że łatwiej bez męczenia szamie się z butli to przy cycu sie buntuje. Można sobie kuku zrobić:tak:.

Wiecie co u Laury??? Jakoś też na maj miała termin...

My dzisiaj mieliśmy cię zką nockę. Mały sporo spał w dzień więc w nocy ZERO chęci do zamknięcia oczek. I tak się przemeczył do 2 i zmęczyło się maleństwo więc ryk ! Do 3 marudkał,płakał i nie chciał cyca tylko sie jeszcze bardziej denerwował . Dałam mu chwilę popłakać...położyłam na boczku,cycus i po 5 min dziecka nie było. I Weź babo bądź mądra

Do góry