Ale to dobrze, ze skacze?????.... w poniedziałek mi kazała p. ginekolog zrobi teściora....Sun test zrb najwcześniej w poniedziałek nie ma sensu robić wcześniej... i faktycznie tempka skacze Ci ;-)
reklama
Atan
♥ mamusia Amelki ♥
iwasku dobranoc ja mieszkam w centrum miasta dokladnie,,, wiec trzeba zroszumiec... ze hałasy.. kiedys mi to az tak nie przeszkadzalo ale jak mam dzidzie to wiesz wczoraj do 3.30 halasowali tak ze spac nie moglam a w domku wszyscy spali..
sun a czemu ja cie nie widze w znajomych na skarbku chyba ze gdzies indziej masz wykresik..
sun a czemu ja cie nie widze w znajomych na skarbku chyba ze gdzies indziej masz wykresik..
Ostatnia edycja:
Atanku ja mam na enpr.pl wykresik - Obserwacja cyklu - enpr.pl
Wystarczy slowo i jestem!
Bardzo, bardzo mi milo, ze o mnie pamietacie
2 tygodnie temu na polowkowym w koncu dowiedzielismy sie jaka jest plec dziecka - dziewczynka! I cale szczescie, bo juz od dawna mowie do brzucha "Zosia" ruchy czuje gdzies od 17-18 tygodnia. Najpierw bylo delikatne smyranie a teraz coraz bardziej porzadne kopy :-) Czasami kopie calymi godzinami. Poczatek byl okropny ale teraz juz jest ok. Sikam co chwile ale sil mam juz wiecej niz jeszcze miesiac temu. No i wymioty raz na ruski rok a nie codziennie. Ale wciaz musze spac troszke wiecej niz normalnie.
zosia jest zdrowa, mozg piekny, serduszko bije, nerki dwie itd.
Wstawie wam jutro zdjecie z polowkowego - ma tak slodka buzie, ze plakac mi sie chce za kazdym razym jak patrze.
Teraz juz lece spac ale wpadne jutro zobaczyc co u was slychac!
Atanku dzieki za pw
Bardzo, bardzo mi milo, ze o mnie pamietacie
2 tygodnie temu na polowkowym w koncu dowiedzielismy sie jaka jest plec dziecka - dziewczynka! I cale szczescie, bo juz od dawna mowie do brzucha "Zosia" ruchy czuje gdzies od 17-18 tygodnia. Najpierw bylo delikatne smyranie a teraz coraz bardziej porzadne kopy :-) Czasami kopie calymi godzinami. Poczatek byl okropny ale teraz juz jest ok. Sikam co chwile ale sil mam juz wiecej niz jeszcze miesiac temu. No i wymioty raz na ruski rok a nie codziennie. Ale wciaz musze spac troszke wiecej niz normalnie.
zosia jest zdrowa, mozg piekny, serduszko bije, nerki dwie itd.
Wstawie wam jutro zdjecie z polowkowego - ma tak slodka buzie, ze plakac mi sie chce za kazdym razym jak patrze.
Teraz juz lece spac ale wpadne jutro zobaczyc co u was slychac!
Atanku dzieki za pw
reklama
ma_gdalena
Bartusiowa mama...
Lamiav wątpię żeby chciała pić... dzieci przyjmują płyny przez mleko nawet jeśli są dokarmiane mm. Można podać coś do picia kiedy jest bardzo gorąco i mała bardzo mocno się poci... ale teraz upałów nie ma...
Pamiętaj ze dzieci oprócz jedzenia i siusiania potrzebują też mase innych rzeczy... np. poprzytulania się z mamą... dziecko może grymasić bo np, jest jej zimno/gorąco.. albo jest jej niewygodnie... chce na rączki... o mój właśnie przed chwilą płakał bo tatuś zmieniając mu pieluchę za mocno ścisną rzepy i mu cisnęło w brzuszek... powód może być naprawdę błahy...
Kochana wysyłałam ci książke na maile "dlaczego niemowlęta płaczą"? Bardzo fajna i wiele można się z niej dowiedzieć! Jak nie to daj na PW maila.
Co do tej kobiety to szkoda dzieciaka... boze jacy ludzie potrafią być nienormalni...
Necia ja wczoraj miałam zapiekankę z makarony i kiełbasy/wędliny itp. Planuję też z ziemniaków ale widzisz Konrad jest już starszy to więcej mogę jeść... Ja przez pierwsze tygodnie jadłam ciągle jakieś kanapki i na obiad ziemniaki z wody z jakimiś klopsikami...
Atan nie martw się... ja też Konrada dwa razy dziabnęłam po palcu... co prawda ani razu nie do krwi ale wrzask był... nienawidzę obcinania pazurków bo mam tak samo jak Iwasek ze na śpiąco się nie da a jak obcinam od tak to problem jest go utrzymać...
Belka!!! Opowiadaj co u ciebie!!
No my już po zakupach! Kupiliśmy Konradowi dwie paki pampersów bo była promocja i krótkie spodenki teraz na lato. Poza tym zjedliśmy pizze i mam nadzieję ze wieczorem nie będę siebie przeklinać z powodu boleści brzuszka u Konrada... Poza tym wszytko dobrze!
Jutro maz idzie do pracy a ja chyba będe musiała iść z Konradem do szkoły bo teść też pracuję... (znaczy na handel jedzie...) Niby jadę tylko po wpis ale tak jakoś waham się co robić... Myślicie ze jak wezmę go w chustę to wykładowczyni nie popatrzy na mnie dziwnie?
A idź!!!! "Ja już w marcu byłam z małym w szkole po wpis z praktyk zrobiłam furorę jak nie wiem! Nawet |Pani prof poprosiła wszystkich żeby mnie przepuścili ale podziękowałam bo i tak młody spał jak zabity
Dzisiaj Bartek pierwszy raz odmówił cyca od rana pił normalnie ze smakiem a jak poszliśmy do teściowej na kawę to tak zaczął przeraźliwie płakać, że nic go nie uspokajało!!! Przytulanie, kołysanie, śpiewanie, zabawianie... kompletnie nic!!! więc ja go do cycka a on jeszcze większy ryk i nie chce! Stwierdziłam, że może to bardziej pragnienie niż głod i podałam mu przegotowanej wody, wypił 150ml i jak się skończyło to nadal ryk!!!! znów spróbowałam do piersi ale nic nie działało więc już z bezsilności zrobiłam mu 150ml MM i... wypił jednym duszkiem dosłownie!! jak zagłodzone dziecko i zasnął!!! nie mam pojęcia o co chodziło! później jak go wykąpała to znowu pięknie cycał pierś i zasnął!
A ja dziś spedziałam cały dzień na poszukiwaniu odpowiedniego fotelika!! Co prawda mamy troszkę czasu jeszcze ale chciałam się zorientować czego szukać!! No i wybór padł między 3 modelami! Oczywiście nie ma zabardzo w czym przebierać bo kieruję się głównie oceną "4" w testach zderzeniowych ADAC no i ceną więc to zaledwie kilka modeli! i tak ceny są kosmiczne ale mamy jeszcze pieniądze, które Bartuś dostał na chrzciny więc postanowiłam je przeznaczyć właśnie na porządny i przede wszystkim bezpieczny fotelik!
A tak poza tym mam jutro egzamin a jeszcze nie zajrzałam nawet w notatki
Podziel się: