reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Iwasku aż się we mnie zagotowało!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja pie^&*le... co to za ludzie.... JAK MOŻNA TAKIE DZIECKO W OGÓLE UDERZYĆ!!!!! Aż się cała trzęsę ze złosci...

Magdalena mój się przewraca z brzuszka na plecy bez problemu, za to odwrotnie nie umię na razie... :-) A co do siadania mój też skubany siada i co lepsze potrafi wytrwać w tej pozycji kilka sekund... właśnie teraz pisząc tego posta do ciebie złapał mnie za rękę i usiadł sam... przeraża mnie to bo jego kręgosłup to jeszcze niteczka... :szok:

Gratulację przewrotów dla Bartka!

reklama
Ma-g powiem CI że straszne szybko zaczełaś dawać herbatki. Jak karmisz cycem nie trzeba dopajać. To jednak cukier:)
Fajnie że się przekręca i chce siadać :-)tylko j bym go nie podtrzymywała bo jednak to maluszek i ma miękki kręgosłup. Na to dzieci mają jeszcze czas. Ale to nie zmienia faktu że szybko rosną te dzieciaczki!!!!

Fifciu dostała za to 18 m-cy:wściekła/y: Koszmar

O jakim filmiku mówicie??

IWASKU na początku dawałam tą "na brzuszek" ze względu na jego kłopoty kupkowe a teraz daje raz na jakiś czas bo jest gorąco i nie raz płacze strasznie a cyca nie chce i wtedy daję czystą wodę przegotowaną i dzisiaj np wypił 200 ml i dopiero siedział zadowolony i uśmiechnięty!

Czytałam u ciebie na FB... boże... to dziecko szukało u niej pomocy... raczkowało i próbowało wspiąć się na ręce a ona go dalej tłukła... normalnie aż szkoda słów... co za biedne dziecko... ZA CO??? JA PYTAM ZA CO?? CZYM ON SOBIE ZAWINIŁ??? Ja takie kobiety bym poddawała przymusowej kastracji by nie mogły mieć więcej dzieci... Normalnie aż mam łzy w oczach na samą myśl... :-( Szok... Pół nocy teraz nie będe spać...

Magdalena na FB Iwasek udostępniła... ale lepiej nie oglądaj...

Bo dzieci to cwaniaki:) Jak pije wodę to się ciesz:) Moja przyjaciółka przyzwyczaiła do herbatek i wody samej córcia nie tknie. Wazy uwaga 14 kg :szok: 26 stycznia skończyła roczek.

Fifciu daj spokój. Płakałam jak nie wiem . Zdaję sobie sprawę że to się dzieje wszędzie ale jak się zobaczy cos takiego...skóra cierpnie. Gdybym widziała że ktoś bije bądz uderzył dziecko dzwonię na policję.

Ma-g nie wiem czy powinnas oglądać .Ja żałowałam . Smutne i tragiczne dla tego dzieciaczka. :-(

Ostatnia edycja:
Widzisz Iwasku zależy jakie dziecko i jak bije... ja akurat nie jestem zwolenniczką kar cielesnych ale klapsa dla takiego 3 latka bym dała za złe zachowanie.... ale na litość boską nie kilkumiesięczne dziecko i to jeszcze tak jak ona bije po twarzy i po głowie... kopie go... to się dla mnie w głowie nie mieści... :no: Jak można tak bić takie maleństwo!!!! :wściekła/y::wściekła/y: Patrzę na Konrada i aż mi się wyć chce... Matka dla takiego dziecka jest całym światem... mnie tak rozczulają dzieci niechciane... BOZE NIE M NIC GORSZEGO NIŻ DZIECKO KTÓRE JEST NIECHCIANE!!!!! Jeśli matka go nie chce to kto mu na tym świecie został?? Dlatego ja nienawidzę słowa "wpadka"! Dziecko samo na swiat się nie pcha... to my dorośli jesteśmy czasem nieodpowiedzialni

IWASKU pije, pije! Wolę mu dać wodę niż herbatkę ale czasami coś mu się od życia należy :-p
A co do siadania to ja czytam sobie taki tydzień po tygodniu rozwój dziecka i już w 16 tygodniu pisało, że można sadzać na krótki czas dziecko!

Fifka święta słowa!!!

A co do filmiku to mi się nie wyświetla nic! Wiem, że będę płakać i później będę żałować ale jak widzę co opowiadacie to jednak chciałabym zobaczyć...

Ostatnia edycja:
AMEN Fifciu:*

Ma-g wiadomo że każda z nas zna możliwości swojego dziecka:) Ja jestem wyczulona bo rehabilitantka nam mówiła żeby nie sadzać ,mówiłam ze się podciaga za palce do siadu. Powiedziała żeby nic nie przyspieszać. Jak sam usiądzie i będzie siedział to dobrze ale żeby go nie trzymać. Dlatego piszę :)

:(
http://www.facebook.com/photo.php?v=2707088975774

Ostatnia edycja:
No i zakończyły temat XD

Ah... aż żałuję ze w ogóle to oglądałam... będę miała koszmary w nocy... :no:

Co do herbatki ja małemu nie daje jej do picia od tak bo podobno cycowych dzieci nie trzeba dopajać. Ale dawałam mu tą humany na brzuszek jak miał kolki albo jak nie ma mnie w domu a mały chce jeść. Niby pilnuję godzin karmienia i staram się wrócić do domu ale czasem mogę się spóźnić więc wtedy mąż traktuję ja jako zapychacz :-p A nie chce dawać mm bo po pierwsze on nie chce tego pić... poza tym ja zaraz wrócę z cyca więc to jest rozwiązanie zeby doczekał się na mnie.

W upały po prostu przystawiam go do cyca jak chce pić.

reklama
Ja nie mam takich problemów bo mój syn nie tknie nic tylko cycola:)

Mój synek Was pozdrawia:) Tak marudkał a na raczkach ciiiisza:) Czas na spanie ale widze ze jemu jakos nie po drodze :-D

Ostatnia edycja:
Do góry