reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

A ja właśnie zrobiłam fotkę mojemu synowi jak się wtula w mamine cycki i pozwolę sobie wysłać! Jego mina dla mnei bezcenna :-D

Zobacz załącznik 463283

Miq i dobrze zrobiłaś... ;-) a swoją drogą to nie Ty jesteś wredna tylko Twoja teściowa

Ostatnia edycja:
reklama
No cyce są wielkie, nie da się ukryć :confused2: były jeszcze większe ale ost jakoś zmalały mimo, że mleczko nadal jest w odpowiedniej ilosci (na szczęście)... ale ja ogólnie lubiłam swoje biustonosze z miseczką B i mam nadzieję, że jak skończę karmić to di nich wrócę ;-p

no Bartuś mam się do czego przytulać:tak:
dziewczyny ma któraś z Was smoczek MAMBaby?

magdalena ja mam w tej chwili miseczkę E :cool2: więc cyce jak donice

miq ja nie mam mam aventa i jakiejś innej firmy ale nie pamiętam jakiej bo dali nam w hurtowni najmniejszy jaki znaleźli po prostu

Ja również nie mam! Ale myślę, e to nie ma znaczenia! Dziecko samo wybierze sobie jaki smoczek lubi! :-p ja kupiłam dwa 0-3m z AVENT'a + jeden dostałam od dziewczyn w paczce, a jak mówiłam mężowi o ciąży to kupiłam też dwa z AVENT'a ale 6-18m (niestety źle wzięłam z pułki :-p) a mój syn póki co nie toleruje tego kształtu! :sorry: w ogólnie nie miał większej potrzeby ssania smoczka ale ostatnio złapał taką fazę, ze musi mieć smoczek żeby zasnąć (nie wiem skąd bo nigdy go nie uczyłam) no i niesttey musiałam kupić na szybko z NUK'a - też silikonowy ale z tym tradycyjnym kształtem! no i ten mu podpasował! Ale koleżanka mi mówiła, że jej córa też nie chciała na początku AVENT'owskich smoczków a teraz się nauczyła :-)

Z tej firmy strasznie mi się podobają butelki!! :-)

Neciuszka ja mam duże D :-p

Ostatnia edycja:
Ael: A wróciłam was pomęczyć, a co;P Za dobrze beze mnie miałyście;P Imię zostaje już na pewno. Położna dziś była, wpisała sobie w jakieś kartoteki swoje więc zmian nie będzie:) Także mamy naszego filipka:) A co do pytań to nie znasz dnia ani godziny kochana;) Dzięęękuuujęęę:):*

Natka: Wrażenia po cc takie sobie. W pierwszej dobie, po tym jak kazali mi iść pod prysznic marzyłam żeby mnie dobili, a potem to już coraz lepiej. Teraz jest super gdyby nie jeden szew. Chyba jest za mocno zebrany czy coś i ciągnie, kuje, boli strasznie. Jak mi go zdejmą to czuję, że będę mogła biegać;)
Tylko uważam, że u mnie w szpitalu za dużo się wymaga od kobiet po cesarce. Od drugiej doby musiałam już się nim w pełni zająć, Jeszcze z cewnikiem wiszącym z jednej a kroplówką podpiętą z drugiej strony łóżka. Tyle że mi go na noc zabrali bo bym chyba nie dała rady. Filip w drugiej dobie wisiał caaały dzień na cycu.Jak go odkładałam to ryk. Cały dzień siedziałam z nim na rękach i myślę, że tak wygląda piekło. Potem "poszłam" do położnej z tymi wszystkimi kablami pouwieszanymi i malym i co.. okazało się, że mleka ni ma już od dawna a młody po prostu głodny. Myślałam że oszaleje. Rozryczałam się tym babom w pokoju z wku**u. Wystarczyły 4 łyżki magicznego płynu i filipek spał jak zabity przez 3 godziny.. A już wcześniej peosiłam o mleko bo czułam że coś musi być nie tak.. To co mi powiedziały? Że szkoda, żeby się tyyyle mleka marnowało.. Ja nigdy karmić nie chciałam. Namówiły mnie babska żeby spróbować i proszę jak wyszło.. Podjęłam decyzję że mam w dupie i przechodzę na sztuczne tak jak zakladałam od początku i nasze życie stało się piękne:) No i się rozpisałam znów jak durna..
Trzymam &&&& z całych sił za wizytę! Muszą być w końcu jakieś pozytywne wieści u ciebie a nie tylko pod górkę ciągle.. Biedna się wycierpisz..

Necia: Biję się w pierś tak mocno, że mi już leki na zatrzymanie laktacji niepotrzebne!! Twoja księżniczka malutka piękna i jest to fakt tak oczywisty, że aż musiało mi umknąć przy przeglądaniu:*
A czemu na kontrolę? Czego kontrolę w sensie..

Miq: Dziękuję, dziękuję.. też jestem dumna;)
Gratuluję połówki! Teraz będzie już tylko ciężej aż do szczęśliwego finału;)

Fifka: Póki co jesteśmy na etapie że albo śpi albo płacze:) Jak płacze to nie ma zmiłuj, musi dostać palca. I tu informacja dla tych które jeszcze nie urodziły.. Gdyby jakaś durna pała w postaci położnej pokazała wam ten genialny sposób uspokajania "na palca", to śmiało wyciągnijcie spod łóżka wcześniej przygotowana wiatrówkę i pogońcie babsko jak najdalej od was!
Jak będziecie chcieć to opowiem o położnych.. Uważam, że każdą napotkaną powinno się profilaktycznie walnąć jakimś paralizatorem żeby nie myślała za dużo..:wściekła/y:

Ael: don wiktorio już coraz poważniej wygląda:) Ślicznotek:)

Lilly: Że tak zapytam przy okazji kąpieli.. A dzieciaczki wam nie robią do wanny?:p Bo mój łobuz już jak czuje że rozpinam pieluchę to ma szatański uśmieszek na buźce;) Raz obsikał sobie ubranka, twarz,rożka i kawałek pościeli. Podczas gdy ja próbowałam w pośpiechu opanować sytuację i "złapać strumień",mały nawalił jeszcze kupsko giganta. Chyba nie muszę mówić, że nie zdążyłam jeszcze przygotować mu nowej pieluchy.. Generalnie początki moich eksperymentów na małym były ciężkie;P Teraz trochę się boję tej kąpieli..

Lam: Twoja adriana piękna kobieta to czemu mam nie brać;) Tylko zdjęcia jakieś pokaż!;)

Miq: Piękny masz ten brzuszek.Buziak:* A z teściową elegancka akcja!

Uf.. znów pisalam 2 godziny chyba;P Lecę przebrać małego, nakarmić i może znów ululać:D

no butelki wyglądowo fajne :) moja ładnie zajada z TT i nie ma potem czkawki bo ona strasznie łapczywie je no i TT ten smoczek ma taki że bez problemu zaraz potem z cyca je

sleep ja sama nie wiedziałam do końca czy chcę karmić czy nie sprawa sama się rozwiązała i karmię ile jestem w stanie bo wiem że to ważne i dobre dla niej ale skubana tak mnie zgryzła że brak słów mleka też nie tyle ile potrzeba i powiem szczerze że to dokarmianie 1-2 razy na dzień butlą pozwala mi odpocząć i się zregenrować nieco na pozostałe cycne karmienia. kontrola czego? podwozia i ogólnego mego stanu po tym zespole hellp. no i muszę przeprowadzić poważną rozmowę w sprawie nie posiadania następnego potomstwa znaczy się zapobiegania ;) moja raczyła mnie obsikać dwa razy ale kąpiel jeszcze chwilowo dla niej rzecz święta ;)

no więc moja królowa się budzi głodomorra jedna a pielucha już skacze naprodukowała pewnie skubana znów nieźle

Ostatnia edycja:
ja butelki na pewno kupię z TT i początkowo smoczek też chciałam tej firmy ale te z MAM podobają mi się yyy wizualnie i są anatomiczne ale nie mają tego dzyndzelka i nie wiem czy dziecku będzie wygodnie bo samo sobie nie złapie, a są śliczne chociaż te z TT też, ot durna matka

reklama
Sleep jeśli tak się czujesz lepiej to popieram z tym MM!!! nie ma co się zmuszać! JA muszę się przyznać, ze właśnie się zmuszam :-( tzn nie do konca bo ja jednocześnie kocham Tośka karmić piersią a z drugiej strony strasznie mnie to męczy... :-( ale nie mogę jakoś przestać jak widzę jak pięknie tyje na moim mleczku! no więc póki mogę to karmię ale i tak już postanowiłam przed porodem, że max do pół roku a potem przechodzę na mleko następne!

Necia Bartuś też pięknie je z TT i potem bez problemu wraca do cyca!! Także jestem mega zadowolona! Przy myciu też się nic nie dzieje z butelkami bo bratowa kupiła z AVENT'u i z LOVI i napisy i miarki wszystko pozłaziło przy myciu!

A teraz uciekam z młodym na spacer bo w końcu się obudził :-) do później

Do góry