reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Spakuj lepiej ja wolalabym byc spokojna tez przezorny ubezpieczony ale zucze zeby Michas siedzial tam w brzuszku jak najdłuzej

no chyba będę musiała już się spakować żeby domownicy czuli się bezpieczniej ;-)

Netka tak dostałam te paski.. Mam zrobić sobie 3 razy pod rząd i jak będą dobre to wtedy 2-3 razy w tygodniu robić.. Spróbuje ten jogurt jeść :-) dzięki :*

ja mykam na obiad i lecę do mamy na jakiś czas bo mężuś będzie malował przedpokój i będzie śmierdzieć.. Odezwie się od mamy :*

reklama
sleep u nas to było tak, że Julii nigdy się nie zdarzyło zrobić kupke poza pieluszke, a z siusiami pare razy się zdarzyło, ale to też tak tylko chyba w 1 miesiącu. Z dziewczynkami jest troszkę inaczej, bo one jak poczują zimne powietrze nie mają tak silnej potrzeby siusiania jak chłopcy, więc najlepiej spytać mam starszych forumowych chłopców czy z tego wyrastają :) a jeśli chodzi o wanne to chyba w niej siusiu nie robi, hehe :) jakos nigdy nie poczułam, a nawet jeśli, to jakoś by mi to nie przeszkadzało :) tylko myślę, że takie wspólne kąpiele w dużej wannie najwcześniej można wprowadzać gdzieś po 2-3 miesiącu, bo to jednak na początku są spore wrażenia i dużo silnych bodźców dla maluszka.

Magdalena nie bój się, że Bartusia wysypie, przecież to ta sama woda i to samo mydło/płyn, którego używaliście do tej pory. Ja zawsze przed nalaniem wody myje szybko specjalnie przeznaczoną do tego gąbką wanne, nalewam wode i siup :)oczywiście w wodzie z kosmetyków może znaleźć się tylko płyn maluszka, na piankę jeszcze przyjdzie czas ;-) no i u nas obowiązkowo zestaw kaczuszek, ośmiornić, krabów i innych wodnych gumowych stworów do zabawy :)

Fifka to się cieszę, że mnie nie linczujesz :) ja też myślę że to bardzo fajna sprawa i bardzo dobra dla dziecka takie często noszenie go przy sobie. To buduje poczucie bezpieczeństwa i własnej wartości, tak mi się przynajmniej wydaje. Ale dziecko jak czuje nasze ciepło i bliskość to od razu wszystko troski znikają :) ale też nie można chyba przesadzać w drugą stronę, bo jak się przedobrzy, to maleństwo nigdy nam z rąk nie zejdzie ;-)

Natkusia dziękuję zażyczenia, i cieszę się, że dzisiaj wieści już lepsze :)

Fifka mówisz,że duży będzie? teściowa mówi,że malutki jest i chyba nic nie je
Przed chwilą mała tak fajnie fikała aż się popłakałam z jednej strony ze szczęścia a z drugiej z takiej niemocy i bezsilności przez teścia,ale już nie mam siły o tym pisać-poszedł się napić...

Dziewczyny noc w szpitalu spędziłam. Dopadły mnie delikatne skurcze ale okazało się, że to fałszywy alarm. Znajomy lekarz więc mnie wysłał do domu. Coś czuję, ze niedługo zobaczę w końcu moją kruszynkę :-) Matko jak ten czas zleciał...dopiero co się dowiedziałam o ciąży a tu poród tuż tuż

Neciu nie ma co się bać! Na pewno bedzie dobrze! Czuję to! :* Trzyma kciuki za Gosieńkę! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Natkusia to podobno jedne z najlepszych smoków :tak: Mój mały je lubi! No i mam nadzieję ze tam z tą cukrzycą będzie wszytko dobrze aż do konca i nie będzie już niespodzianek!
I ja na Twoim miejscu bym się spakowała... Tu nawet nie chodzi i poród ale moze być tak jak u mnie ze w ciagu miesiąca 3 razy w szpitalu leżałam... i wtedy ta spakowana torba jak znalazł...

Kwiatuszku
takie krwiaki najczęściej same się wchłaniają! Ael też miała na początku :tak:

Lily
ja nie zauważyłam zeby przez chuste Konrad chciał wiecej na ręce :-) Zdarza się ze chce do chusty nie na rączki, bo tam najlepiej się wycisza jak ma "natłok wrażeń" ale to sporadyczne przypadki :tak: W ciągu dnia zawsze śpi sobie sam w łóżku albo gada z zabawkami (albo ja się kładę do niego i z nim gadamy sobie) W chuście noszę go około 2-3 godzin dziennie. Czasem też na spacerze jak wózka nie chce mi się brać. A na rękach nie noszę rawie w ogóle :-D

Miq
to zobacz... to jest moje zestawienie brzuszków:
Brzuszek999.jpg
Mój w 24 tygodniu jest mniejszy niż Twój teraz... :-p

Laura kciuki!!! Juz niedługo małą Wiola będzie z wami!!!

Podpinam się do Miq w sprawie narzekania na teścia... ależ mnie dzisiaj wkurza... rano chodził i mówił jak to mu podpadliśmy ze Konrad cały dzień był w domu i tylko na jeden spacerek wyszliśmy... (no k&*^% a gdzie jest napisane ze my musimy codziennie po 12 godzin w ogrodzie siedzieć?) a teraz zaczął narzekać ze po co ja chuste kupiłam, ze on mi ze starej fieranki by uszył... :confused2: Ręce opadają... nawet mi sie mu tego tłumaczyć nie chce...

Mąż obiad robi! Zaraz będą pieczone młode ziemniaczki i pieczona biała kiełbaska :tak:

Kochane dziewczynki.... mam do Was pytanie....

czy na wesele do znajomych wypada założyć tunikę taka jaka jest niżej (tzn podobną, ale bardziej elegancką) legginsy takie eleganckie... i buty takie jak poniżej.... a do tego elegancką biżuterię????? Oczywiście inna kolorystyka, ale wypowiedzcie się czy wypada.....

Taillissime 54 zwiewna elegancka tunika (2292432396) - motoAllegro
modne czarne szpilki obcas 11 cm platforma 2cm r39 (2304715171) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Strasznie nie lubię sukienek... wręcz na nie choruję :-( i jakoś zawsze się źle w takich czuję, a przez to bawię... a do tego mam figurę gruszki... czyli ze mam dość szerokie biodra... więc taka tunika zakryła by moje niedoskonałości....:zawstydzona/y:

Natka trzymam kciuki za tą nieszczęsną cukrzycę :-p tzn nie za cukrzycę a za Ciebie, żebyś sobie z nią poradziła :-p

Laura no to już niedługo będziemy mieć kolejną forumową córeczkę :-) oby poszło bezboleśnie :-p

Lilly może się skuszę na taką wspólną kąpiel :-)

Atan Amelka słodko sobie śpi! Bartek też teraz zasnął i trochę to źle bo za chwilkę będę go kąpać i pewnie potem nie będzie chciał zasnąć.

Sun jeśli tak Ci będzie wygodniej to jak najbardziej pasuje ;-) u mnie na weselu jedni byli w sukienkach, jedni w spodniach a jeszcze inne panie właśnie w tunikach! Najważniejsze żebyś wyglądała elegancko a z czego złożyć strój to jest nie ważne ;-)

reklama
ja na chwilke i przepraszam ze nie nadrabiam ale juz nie mam siły,
chciałam sie pochwalić że mała przybrala na wadze i waży dzisiaj 3600 jupi, także mam karmić jak karmię, 3 razy moje mleko - z butli bo odci,agam i 4 z bebiko bo takie w szpitalu dawali, ale musze powiedziec ze mi to mleko sie nie podoba bo smierdzi:sorry:

DZIEKUJE DZIEWCZYNY ZA PACZUSZKĘ , DATĘ SOBIE POPRAWIĘ SAMA, NIE MA PROBLEMU TYLKO SZKODA MI ZE KUBEK TAKI CIEMNY I NAPISY LEDWO WIDAĆ ,ALE PAMIĄTKA BĘDZIE, A GRAJĄCA ZABAWKA JUZ ZAWIESZONA NA ŁÓŻECZKU, JUTRO FOTKI WSTAWIE BO DZISIAJ JUZ NIE DAM RADY - KOCY PIEKNY KOLOR TAKI JAK LUBIĘ :-D BUZKI DLA WAS I JESZCZE RAZ DZIEKUJEMY

Do góry