reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hej dziewczyny:) a ja znowu wyjadę z pytaniem "za 100 pkt";) no ale macie doświadczenie więc na pewno odpowiecie;) czy jeśli się nie wie o tym , że jest się w ciąży i uprawia się seks- czy są jakieś przeciwwskazania?:) czekam na Wasze "gorące" odpowiedzi:)) pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i mam nadzieję,że spędzacie miło wieczór :)

Z reguły jest tak, że niby teoretycznie 2 tygodnie po owulacji następuje krwawienie. I wiadomo, czasem libido w dniach przed @ spada na łeb i szyję. Wtedy nie ma się ochoty na seks, a z reguły ciężarówki na początku ciąży nie mają ochoty na seks.
Ja bym powiedziała, że nie że nie wolno, ale powinno się uważać i tyle. Każde najmniejsze krwawienie jest groźne i nie wolno tego bagatelizować.
Ja wylądowałam w 8 tygodniu w szpitalu właśnie po seksie, zaczęłam krwawić żywą krwią. O 1 w nocy na usg widziałam, że mam krwiak. Rekonwalescencja w szpitalu i 2-3 tygodnie leżenia odłogiem.
Po takich problemach, człowiek uważa maksymalnie.
Można uważać z seksem w ciąży w te dni kiedy miałaby wystąpić @ i tyle.

A ja dzisiaj obciełam włoski:) Grzywki nie miałam od nastu lat i włoski mam do ramion :) Moje szczęście otworzyło drzwi wracając z pracy,zatrzymał się ...wyjrzał i komentował-mieszkania 25? no zgadza się- czyli mu sie podobało :) Sozk bo odkąd mnie zna miałam dłuuuugie:) Metamorfoza udana jednym słowem.

I co nie pokażesz zdjęcia????

Pamiętaj babo, że ja mam Twoje zdjęcie, które uwaga dziewczyny, wpędziło mnie w takie kompleksy, że normalnie Iwaska nie lubię!!!!
Daj zdjęcie bo ja dam hihi :-D

SLEEEEPY!!!! KOCHANA :* :* :* :* :* Witam Cię na forum już z Filipkiem, to imię już ostatecznie zostaje?
Bo jak dla mnie bardzo fajne :-)
Mam oczekiwać pytań? Jak coś jestem zwarta i gotowa, telefon pod ręką :-)

Neciuszka, Małgosia jest przeeecudna! Ucałuj kruszynę od cioci Asi :****

Fifcia haah! Konrad genialnie wygląda w tej chuście, widać, że mu się podoba bycie tak blisko mamusi :-) To, że poszłaś z młodym się kąpać, to była najlepszych decyzji! Powinno się często brać dziecko do wanny. To nawet Zawistowski poleca i oglądałam akurat ostatnio film jak trzymać dziecko w wannie. Dzieciaki wodę lubią.
Wiktor to tak ostatnio szaleje w kąpieli, że pół wanienkę przy jego nogach zakrywamy ręcznikiem, tak kopie w wodę, że pół z niej znajdowała się na podłodze nie w wanience :-D

Madziu widzisz, mogę taką samą odpowiedź uzyskać. Moja mama jakieś parę lat temu nie wiem w jakich warunkach dostała 2,5 tys, jakiś zwrot czy cóś. Na początku roku okazało się, że ona musi nagle zwrócić te pieniądze bo potem to pójdą do sądu z tym jak nie zapłaci. Ja nadal u rodziców jestem zameldowana, moja mama poprosiła mnie o akt urodzenia Wiktora, który dołączyła do pisma, by jej rozłożyli na raty spłatę, pokazując, że w domu mieszka aż 6 osób, w tym tylko 2 pracujące, w tym przypadku dwoje dzieci, ja na macierzyńskim, tato na emeryturze. I to po to by Zus się "zlitował" i zgodził się na rat, bo z nimi nigdy nic nie wiadomo też.

Natkusia, nie denerwuj się, bo to wszystko pogorszy. Dasz radę babo, tylko wyluzuj i odpoczywaj! Patrz na Fifkę, nie do zdarcia przez cztery falstarty na porodówce. Za ostatnim razem Konrad już znudził się w zabawę w kotka i myszkę i zobacz jaki jest cudowny :-)
Michaś też da radę, uwierz w syna!

Doniu wszyscy na około mówią mi, że Wiktor bardzo szybko się rozwija. Znajoma, córka sąsiadki, która studiuje pedagogikę, opiekowała się naręczem dzieciaków, twierdzi, że mały jest bardzo silny. Co wyjaśnia, że poraczkuje 2-3 kroki po czym ląduje na brzuchu i koniec. Najchętniej wstawałby, już się tak nie chwieje. A od paru dni, gdy jest podtrzymywany przeze mnie bądź Pawła, na stojąco próbuje chodzić. Naprawdę nie nadążam za moją dziadygą.
Leżę na łóżku, obok mały siedzi bawi się po czym "sprężynuje" w moim kierunku, wspina się po mnie, prostując nogi i sobie tak stojąc :-)
Zauważyłam, że jest bardzo rozumnym dzieckiem, mam wrażenie że dużo rozumie co się do niego mówi. Dziś będąc w sklepie, kupowaliśmy zabawki, ale nie dla Wiktora (chociaż potem i tak dostał grzechotkę XD), ja rozmawiałam przy ladzie z sprzedawczynią, a Paweł wertował półki. No i tak mały się na mnie i panią patrzył, spojrzałam na niego, minę miał zaciekawioną. Mówię do Wiktora, że to zabawki nie dla niego, więc minka posmutniała, po czym dodałam że jak tatuś dostanie wypłatę to kupimy mu coś wypaśnego. Ten się delikatnie uśmiechnął, sprzedawczyni zagadała "mama ja też chcę zabawkę, prawda?", po czym Wiktor zaczął się śmiać i piszczeć ze śmiechu.
Mamuśki moje z października, jak oglądają filmy nadziwić się nie mogą, a są przypadki takich dzieci o miesiąc półtorej starszych od Wiktora, które jeszcze nie potrafią się obrócić, gdzie mój obracał się mając 2,5 miesiąca. Po prostu szok.
Ale szczerze, nie lubię mówić o tym jak mały się czegoś uczy, wolę raczej mówić jak się przy tym śmieje. Tak szybko się rozwija i to sprawia Wiktorowi taką radość,a mnie się mordka automatycznie śmieje :-)

A mój wariatuncio, zasnął dziś na siedząco, głowa ciążyła na jeden bok i o mało by co nie poleciał, ale tato trzymał. I jak zasnął o 20 tak gościa nie ma, pierwszy raz tak mi szybko zasnął nocnym snem. Obudził się tylko dwa razy z płaczem.
Ja zamiast spać, przepisuje wszystkie dane paczkowe do porządnego zeszytu :-) ehh :-), jutro by mi się to nie udało, Wiktor zabierałby mi długopis :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć :-)

Mąż mnie obudził jak szedł do pracy i nie śpię od 5.30 :confused2:

Noo i już lepiej po wczorajszym lekarzu ;-) pewnie, że damy radę.. nie ma innej opcji :tak: porozmawiałam na poważnie z synem i myśle, ze aż tak wcześnie nie będzie się pchać na świat ;-)
Na pocieszenie wczorajszego dnia zamówiłam literki Michałowi nad łóżeczko KOLOROWE LITERKI 3D 20 cm IMIĘ DZIECKA + GRATIS!!! (2283763360) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wzór 2 (Fabian) i dodatkowo 1 duże i 2 małe autka i zrobiło mi się od razu lepiej :-D przepraszam, że tak się chwale ale zacieszam jak głupia :zawstydzona/y:

Sleepy no to szybką akcję miałaś :biggrin2: a Filip jest przeeesłodki :* .. napisz jeszcze Kochana jak wrażenia po cc i czy rana mega boli.. Buziaki dla Was :*

Netka Gosieńka jest śliczna :* i będę to powtarzać hihi .. a o mleczko się nie martw :* może jeszcze ruszy.. &&&&&&!
Fifka coraz bardziej "naciągasz" mnie na chustę ;-) super!

Cukrzycowe byłe ciężarówki powiedzcie.. jak zjem jakąś rzecz i po godzinie cukier mam w normie to znaczy, że ta rzecz nie podnosi mi cukru? :-)

Dzisiaj na 9 mam wizytę u diabetologa więc śmiem jeszcze prosić o trzymanie &&&&&&! ;-)

Aaaa i mimo mojego serducha, cukrzycy i tego paciorkowca będę miała sn :-) o ile nic nie będzie się działo (a nie będzie!) .. o jak się cieszęęęę :-)

witam porannie

moja głodomorra zjadła i śpi - mam nadzieję, że się najadła z cyców. jeden z plusów jaki widzę po szpitalu to zjada jak jej nic nie doskwiera typu czkawka to sama zayspia w łóżeczku ewentualnie w towarzystwie misia grającego jej kołysanki. tatuś też śpi bo dzielnie wstaje w nocy też.

sleep miło cię widzieć jeszcze raz gratuluję kawalero śliczny :-) ale tutaj lekki foch z mojej strony boś mojego wypoconego postu z fotkami to już nie widziała :-p ale cóż wybaczę ci :-p i potwierdzam w lampie widać też nie patrzyłam, a po znieczuleniu też mną telepało hihi

aga waży ta moja kobietka 2400 - 2500 gram nie wiem dokładnie bo nie mam wagi żeby ją zważyć dokładnie będę wiedzieć jak jakiegoś pięknego dnia podjedziemy do ośrodka ją zważyć

iwasku ja czekam na zdjęcie, i plotka krąży że narzeczonej Igorek nie ma no toż to ja zgłaszam kandydatkę ;-)

ael ucałowana nawet kilka razy :-)

ja dziś po południu mam kontrolę u gina - ordynatora oddziału gdzie leżałam mam nadzieję, że już wszystko ok jest, i jeszcze stres przede mną bo malutką z babcią zostawić musimy i nie wiem kto ma więcej obaw babcia czy my

natkusia
kochana piękna postawa w dniu dzisiejszym :* zobaczysz będzie dobrze już niedługo i będzie z wami cały i zdrowy. natkusia mnie diabetolog powiedziała że ona nie będzie mi mówić dokładnie co jeść jak coś nie podnosi cukru to mogę, mnie jeszcze czeka wizyta u diabetologa na po ciąży. literki cudne :) zakupy zawsze humor poprawiają ja tylko czekam na wypłatę męża i też zamówię kilka rzeczy mojej księżniczce

Ostatnia edycja:
Hej
mąż poszedł do pracy i też już nie zasnelam,piszę z wyrka;-)
natkusia kiepska sprawa,ale dacie radę,Michaś z dnia na dzień coraz silniejszy i poradzi sobie na świecie jak będzie musiał,a te literki są boskie,też takie zakupimy w odpowiednim momencie
Sleep powinnaś dostać oskara za tą opowieść porodową;-)
Uwaga uwaga jesteśmy w połowie ciąży!!!

miq gratulacje :-D teraz to już zleci jak nie wiem

ja się z łóżka podniosłam bo mąż się rozwalił strasznie i nie chce mi się komputera ciągnąć tam, zrobiłam sobie śniadanie póki mam chwilę bo już o 4 rano byłam głodna :-D

No właśnie głodna jestem jak nie wiem,dobra wstajemy i idziemy coś zjeść tzn ja i mój brzuch:-Dpotem tradycyjnie środowe zdj i obiecałam dla Fifki zestawienie brzuchów;-)

Netka dzięki :* .. no to fajnie macie bo nie musicie męczyć się z uspaniem Małej :-) Kochana powodzenia u lekarza! Trzymam &&&&&&&& żeby było wszystko dobrze.

Miq gratuluję połowy ciąży :-) robi wrażenie co? A teraz poleci..

Ja śmigam do lekarza.. Buziole

Ah... napisałam takiego długiego posta i mój komputer postanowił zaktualizować Windowsa... szlag by go trafił :confused2: Od początku...

Sleepy
brakowało nam ciebie tutaj! Mam nadzieję ze Filipek będie grzecznym chłopcem i pozwoli ci raz na jakiś czas z nami tu popisać troszkę :tak: Amęża pozazdrościć tylko :-)
Haha ja bym chyba gapiła się w te lampy bo jak rodziłan naturalnie to cięgle żurawia zapuszczałam sobie między nogi co tam ze mnie wylatuję :rofl2: Pooglądałam sobie łożysko bo byłam strasznie ciekawa co to jest... a krwi było wszędzie wokół i na personelu ze szok! :shocked2: Mam strasznie mocno ukrwiona macicę...

Goya a skąd ty będziesz wiedziała ze nie można jak nawet nie wiedziałabyś ze jesteś w ciąży? :rofl2: Nawet jakbyś poszła na zakrapiana imprezę przed terminem @ to nic by się dziecku nie stało bo na początku ono nawet nie jest z tobą połączone... Stosuj się do zaleceń lekarza, jeśli ciąża przebiega prawidłowo to można kochać się całą ciąże :tak:

I kochana wyluzuj troszkę, bo widać ze strasznie się spinasz... a niestety często w takim stanie ciężko jest zaciążyć... :sorry: Posłuchaj rad osoby która starała się rok o dziecko. Wyluzuj kochana! Ciąża to nie choroba (choć w ciąży nie raz czułam się bardziej chora niż podczas choroby) :confused2:

Magdalena nie ja zaczęłam tą kłótnie... :-( a traz czytam po postach ze o naturalny ludzki odruch ze ludzie kombinują a zwłaszcza w tym naszym kraju który nie jest przyjazny ani młodym ludziom ani niestety rodzinom... Poza tym tak jak w moim przypadku do kombinowania czasami jesteśmy zmuszani i przez innych, ale mniejsza o to! Myślę ze już wszytko w tym temacie zostało powiedziane :tak:
Nie czuj się odrzucona tobie tez należą sie buziaki :*** Ty seksy mamuśko!

Iwasku wstydź się... zeby zdjęcia nie pokazać? Szybko mi tu proszę się zrehabilitować! :-) Jak zrobisz kolor to strzelisz też drugą fotkę!

Ael a które dziecko nie lubi być przy mamusi? :-D Konrad od urodzenia jest mała przylepka, ale zaczyna się wyrabiać chłopak i jak kogoś zna (tesciów czy na przykład moją mamę, moje koleżanki itp) to chętnie z nimi przebywa i mamusia jest nie potrzebna! Jak go zostawiam jadąc do szkoły to grzecznie z teściową albo z tatusiem siedzi i nie grymasi. Ale jak po dłuższej przerwie mamusie zobaczy to już jak mały rzepik się przyklei! Nie wszystkich obcych toleruje bo czasem zaczyna płakać jak widzi obcą twarz, ale jeszcze się wyrobi :laugh2:

No ale ludzie różnie patrzą na nagie kąpiele z dzieckiem (chociaż on codziennie widzi mnie gołą w końcu cycki ssie..) Bliżej lipca wybieram się z mały na zajęcia z niemowlętami na basenie! I mam nadzieje ze chociaż raz na dwa tygodnie będziemy w nich uczęszczać! Mały kocha wodę i też rozchlapuję wszytko na boki :rofl2:

Natkusia za co przepraszasz głupia! Chwal się ile wlezie!! Ja jeszcze czekam na chwalenie się brzuszkiem twoim!! :-D Cukrzycowa nie jestem ale z tego co wiem to tak właśnie jest, jeśli coś zjesz i cukier ci nie skacze znaczy że organizm dpbrze reaguje na daną rzecz i możesz ja jesć :tak:

Co do chusty to ja zawsze będe ten rodzaj bliskości bardzo sobie chwalić! Nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niej! Malutki jest o wiele spokojniejszy dzięki takiemu rozwiązaniu ;-) A ile oboje radości mamy z takiego przytulania się :cool2:
Powodzenia u lekarza!!!!

Neciuszka widzę ze sobie wspaniale radzicie! Bardzo mnie to cieszy! :-) Teraz jako ze Małgosia jest wcześniakiem musicie pewnie sporo badań zaliczyć nie?
I zgłaszam Focha w imieniu Konrada :wściekła/y:Już innego narzeczonego szukasz?

Miq gratuluje połówkowego!!!! Boze jak ten czas szybko zleciał!!! :-D Koniecznie! Czekam na to zestawienie!!!

Oh.. a mój książę sobie smacznie spi a ja jem śniadanko i korzystam z okazji żeby wam odpisać! Ciekawe czy dzisiaj mały też będzie miał taką melodię do spania.. :tak: No i dzisiaj czas pouczyć się na sobotni egzamin...

Witam babolce :-)

Miq no gratuluje! Teraz nim się obejrzysz już będzie 38 tydzień i zaraz będziesz rodzić :-)

Natkusia kciuki mocno trzymam! &&&&&&&&&&&&&&

Mój czort dalej śpi! Szok dla mnie, chyba potrzebuje aż tyle snu. Obudził się na chwilę ok 4:30, Paweł wstał do niego ale powiedziałam by nie podnosił nie wybudzał, w końcu po kilku minutach czorcenia się, zasnął :-)
A tak wyglądał, jak padł mi Wiktor wczoraj po spacerze na rękach :-)

Zobacz załącznik 463223Zobacz załącznik 463224

reklama
Hej dziewczyny :)
widzę, że wczoraj było taj burzliwie :) w pewnym momencie już miałam pisać posta w tym temacie, ale stwierdziłam, że się opamiętam bo jeszcze coś za dużo napiszę w związku z wolnością słowa... ale krótko mówiąc Fifka, stoję za Tobą murem w tym temacie, uważam, że zostanie w domu z dzieckiem, to ciężka praca!!! niejednokrotnie cięższa od normalnego etatu, w końcu to jest wychowanie świeżych obywateli naszego kraju, którzy kiedyś będą tworzyć nasze społeczeństwo. Dlaczęgo więc nie miałabyś dostać za to pieniążków? w końcu to też praca! a "wynagrodzenie", czyli to marne 400 zł powinna dostać każda mama zostająca z dzieckiem w domu. Zresztą to 400zł to i tak jakaś śmieszna kwota i niewiele da się z tym zrobić, no ale zawsze to jakiś dodatek do domowego budżetu i jakaś pomoc przy tej maaaasie wydatków z jaką sięteraz zapewne każda z nas zmaga...
A tak w ogóle o Fifka ślicznie ten Twój kawaler w tej chuście wygląda :D mi się zawsze gdzieś tam takie chustowanie marzyło, ale nigdy nie miałam odwagi bo bałam się, że coś źle zawiąże :p Dlatego ostatnio, uwaga uwaga, zaraz mnie przełożysz przez kolano ;) kupiłam Julii nosidełko :) ale z tych miękkich! nie takich typowych wisiadeł, a Julia jest zachwycona :)

Ael cudaśny ten Twój Wiktorek!!! nie ma drogie Panie, Julia jako najstarsza dziewczynka na forum ma pierwszeństwo i sobie rezerwuje tego młodzieńca :) no i jaki on zdolny!!! :) a mama pewnie dumna jak nie wiem :) w końcu po kimś to wszytsko musi mieć :) a Ile Ael on waży Ci teraz?

Sleepy witaj z powrotem na forum :) ślicznego masz Filipka :) jak jak kiedyś będę miała synka, to też rozważam Filipka :) no i super, że mąż jest takim wsparciem dla Was! to bardzo ważne! sama coś o tym wiem :)

Atanek widziałam wczoraj filmik z Amelcią, wspaniały :) i Amelcia wspaniała :) oglądałam go z Julią na kolanach i ona jak to widziała aż piszczałą z radości :) nie wiem, co ona sobie tam myślała :)

Natkusia ja też trzymam kciuki, i będzie dobrze!!! zobaczysz!!! najważniejsze pozytywne nastawienie :) a paciorkowca ja też miałam, i też był jakiś antybiotyk, ponoć to tylko taka rutynowa sprawa, więc się nie przejmuj :)

Magdalena fajny ten Twój synuś :) duuuży już taki :D a i Ty jaka laska że ho ho :D nie ma to jak piękna pogoda :) można pokazać figurkę :) super wyglądasz :)

Przepraszam, że nie odniosę się do każdej, ale zaraz idę usypiać Julię bo pora na drzemkę :) już zmęczona dziewczyna :)

A wracając do tych kąpieli w dużej wannie, to my już od ok 3 miesięcy kąpiemy Julię tylko w dużej wannie, oczywiście zawsze ktoś się z nią kapię razem :) z tej małej już wyrosłą, a poza tym ona kocha tak wodę, że w tej malej robiła takie rewolucje, że na koniec kąpieli w ogóle już wody w wanience nie było tylko na podłodze :) myślę, że taka "duża" kąpiel, to sama przyjemności i dla mamy i dla maluszka :) a no i też oglądałam filmik gdzie Paweł Z. to poleca :D

Do góry