reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Przepraszam że nie nadrobię, ale młody śpi snem niepewnym i staram się na szybko opisać ten mój wielki dzień;)

Otóż:
Stwierdziłam, żę trzeciego maja chcę już jechać do szpitala, żeby ewentualnie ta cesarkę zrobili mi w mój planowany piątek. Wymyśliłam sobie, że pojadę wieczorkiem, posymuluje,pogadam głupoty i może się uda wbić na oddział żeby mnie przygotowali, dopilnowali żebym grzecznie nie jadła itd;)
W ten dzień starałam się chodzić tak dużo jak tylko się dało. W kościele stałam całą mszę, najszybiej klękałam i najszybciej wstawałam. Potem pojechaliśmy na spacer w dwa miejsca i do szpitala. Cały dzien wymyślałam obiawy które ściemnię i ostatecznie padło na twardnienie brzucha,opuchlizna nóg(starałam się tymi spacerami wywołać maksymalne) i bóle jak na @ nieregularne. Całą drogę powtarzałam sobie te objawy,bo z nerwów nie mogłam zapamiętać;P W końcu weszliśmy i wydukałam bez sensu parę rzeczy co tam spamiętałam. Podpięli mnie do ktg na 20minut. Już myślałam że mój skrupulatny plan symulowania legł w gruzach, ale nawet mój syn dał się nabrać!:) Przyszła babka sprawdzić odczyt i .. powiedziała że ewidentnie coś tu się dzieje i zapytała czy czułam przed chwilą coś(kompletnie nic nie czułam..) powiedziałam że tak trochę;P Okazało się, że to jakiś spory skurcz;P Zawołali lekarkę. Przyszła i mnie zbadała. Przy jednym palcu bolało, przy wsadzeniu 2 dziękowałam filipowi że się nie odwrócił i będzie cc,bo ja bym tego naturalnego nie wytrzymała;P Ledwo wczłapałam się na samolot, a podczas jej badania aż mi nogi do sufitu poleciały- nie wiedziałam, że mam taki zasięg;P Lekarka aż się zdziwiła/wystraszyła, powiedziała że strach mnie do domu puszczać z takim rozwarciem bo chyba bym nie dojechała i zapytała kiedy ostatnio coś jadłam;P
A potem to już błyskawica- lewatywka, ktg(zdążyłam napisać tylko jednego smsa do iwaska a planowałam całą serię;P) i wleciało stado pijawek. Podoczepiali mi się do każdej dziurki w ciele a i parę nowych dorobili i na stół:) I tak oto Filipek jest wśród nas:-D
Mogłabym jeszcze pisać godzinami o moich świetnych szpitalnych przygodach (leżałam na sali z 3 dziewczynami. bilans dzieci: 3 chłopców i jedna dziewczynka. Wszyscy chłopcy to filipy:)),ale nie będę was zanudzać. Powiem jeszcze tylko tyle,że mój mąż jest najkochańszym facetem na świecie. Jak przywiózł nas do domku,weszłam do pokoju i co zobaczyłam? Jak na zdjęciu. (Na kartce napisane było : dziękuję ci kochana mamusiu).Poryczałam się na dobre 5 minut..;P
Lam: oto twój zięć;)

Zobacz załącznik 463137Zobacz załącznik 463141Zobacz załącznik 463159
Ps. pisałam ten post dokładnie dwie i pół godziny;P Jednak ciężko jest być mamą;)

reklama
Natkusia powiem ci ze jedyny lek jaki byś dostała inny to fenoterol... koszmar a nie lek i ma okropne skutki uboczne... tu nawet nie chodzi o samopoczucie (Magdalena może potwierdzić...) ale i zdarzają się później problemy z sercem u dzieci... :no: Takie mniejsze zło bo i ten lek niedobry i rodzić wcześniej nie dobrze...

Taka wskazówka nie dotykaj brzucha... nie głaszcz go i broń Boze nie masuj bo tym wywołujesz skurcze... Odpoczywam z nogami w górze wtedy Michaś nie będzie napierał na szyjkę macicy a ta nie powinna się skracać. No i jak najmniej chodzić...

Aga oj dobrze dobrze! Prawdziwy facet! Cyce pod bokiem to czego narzekać? Co do pracy to masz rację! Jak skupisz się na czymś innym to moze w końcu zaskoczy! :-)

Sleepy śliczna opowieść z tym pomysłem męża.. :tak: A poród naturalny byś przeżyła! Ale fakt... badanie rozwarcia to okropny ból... ale jeszcze nie czułaś badania rozwarcia podczas skurczu porodowego... :szok: odlot! No no no... Tak planowała a wystarczyło po prostu zbadać rozwarcie! :-p
Usypiali cię? Czy byłaś świadoma podczas operacji?

A kawaler prześliczny!!! Ma bardzo delikatną buźkę! A co do Filipów to teraz jest bardzo modne imię :sorry2:

Dzisiaj odwaliłam najgłupszą ale najprzyjemniejszą rzecz na świecie! Poszłam kąpać się z Konradem w dużej wannie! :-D Ale malutki był szczęśliwy leżąc na mnie i chlupiąc się w głębokiej wodzie! Mąż też miał z nas ubaw :-) Wariatka!

Ostatnia edycja:
Syskie dzieciaczki śliczniusie!!! :*:*:*:*

Sleep Filipek uroczy :* no i cudny pomysł Twojego męża!!

a co do tego wychowawczego to troszkę się zamieszanie zrobiło i nie lubię jak się kłócicie tak nieładnie dziewczynki kochane!! :* no ale taka niestety jest rzeczywistość! W naszej polityce pro rodzinnej jest tyle korzyści dla rodziny, że śmiechu warte!! JA nie narzekam aktualnie na życie jakie prowadzimy z mężem ale niestety też nie jestem w stanie iść na dłuższe wych! A marzę o tym! Poza tym Fifki mąż nie zażyczył sobie takiej umowy "na chwilę" żeby załatwić sobie zasiłek tylko po prostu ma takiego pracodawce (i to on jest złodziejem tak na prawdę) a skoro ta umowa jest taka a nie inna no to warto skorzystać!!

Ael co do drugiego becikowego dla samotnej matki to moja bratowa się ubiegała o niego (bo nie są małżeństwem) no i nie dostała bo Pani w urzędzie strwierdziła, ze ona jednak nie jest "samotną matką" a ja jej sama powiedziałam, ze jej się to należy i była w szoku bo ma już 3 letniego syna i wtedy wychowywała go naprawdę sama bo koleś się odwrócił doppą i o tym nie wiedziała i nie skorzystała!! No a moim zdaniem Pani w urzędzie jest od tego jak doppa od srania żeby ją poinformować ale po co??!!!!

No nie wiem co chciałam jeszcze napisać...

A tak w ogóle tooooo...... 4 miesiące temu o tej porze leżałam już z moim maleństwem i odpoczywałam po ciężkich katorgach!!!!! :-p

Ostatnia edycja:
Oj dziewczynki dziewczynki.. troszkę doczytałam wstecz bo zauważyłam wojnę.. Przecież prawda jest taka, że każda z nas, bez względu na zarobki skorzystałaby z tego, że może legalnie dostać jakąś kasę. I tak jak mówi fifka.. Czy to jest uczciwe że często zarabia się więcej niż ma się na umowie? No nie.. Ja jak was czytam mam zdaje się super sytuację, ale i tak zamierzam na legalu naciągnąć nasz wspaniały kraj na grubą kasę i jak się uda będę chodzić dumna jak paw!

Natka: Też doczytałam troszkę..:( Nie przejmuj się, grunt że 31 tydzień za tobą.. jeszcze 3 i byłoby na prawdę super! Już teraz michaś dałby radę:)

Fifka: Byłam przytomna, byłam.. Gadałam z anestezjologami o fajnej pracy trzęsąc się przy tym niemiłosiernie przez to znieczulenie dziwne. I tak, potwierdzam plotki - w lampie wszystko bardzo dokładnie widać;P Jak mignęły mi haki rozrywające mnie na dwie części przestałam patrzeć;)

Magdalena: gratulacje dla ciebie i bartusia;)

A co do męża to jest taki wspaniały że aż brak słów. Skacze nade mną, nad małym. Zawsze mogę na nim polegać. On chodzi robić mleko, tylko on potrafi uśpić małego samym śpiewaniem mu:) Jest niewyobrażalnie kochany.. A wczoraj w pierwszą nocmłody spał między nami a my się na niego patrzyliśmy i w końcu się oboje poryczeliśmy ze szczęścia:) Na prawdę jesteśmy super szczęściarzami że mamy siebie i tego naszego brzdąca

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny:) a ja znowu wyjadę z pytaniem "za 100 pkt";) no ale macie doświadczenie więc na pewno odpowiecie;) czy jeśli się nie wie o tym , że jest się w ciąży i uprawia się seks- czy są jakieś przeciwwskazania?:) czekam na Wasze "gorące" odpowiedzi:)) pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i mam nadzieję,że spędzacie miło wieczór :)

Raczej nie! Ale są wyjątki. Np jeśli ciąża jest zagrożona - wtedy lekarz zabrania... ;-) ale nie możesz popadać w paranoję! Jeśli robisz testy po kązdym cyklu to dowiesz się najpóźniej w 5 tygodniu, że jesteś w ciąży a wtedy na pewno nie ma możliwości żebyś zaszkodziła dziecku ;-)

czyli przed 5 tygodniem czy po 5 tygodniu można???:D bo gdzieś wyczytałam ( nie był to ani medyczny ani naukowy artykuł ;)) że niby niebezpiecznie jest kochać się 2 tygodnie od zapłodnienia- że w tym czasie trzeba zrobić pauzę ?! powiedzcie,że tak nie jest :p :D:D:D

Sleep ale słodko Cię małżon przywitał :D Filipek śliczny!!!!! Odpocznij kilka miesięcy i działaj tą córę:-D:-D:-D:-D

Neciu piękna....i ostatnie zdjęcie cudne! Mały wielki skarb:)

A ja dzisiaj obciełam włoski:) Grzywki nie miałam od nastu lat i włoski mam do ramion :) Moje szczęście otworzyło drzwi wracając z pracy,zatrzymał się ...wyjrzał i komentował-mieszkania 25? no zgadza się- czyli mu sie podobało :) Sozk bo odkąd mnie zna miałam dłuuuugie:) Metamorfoza udana jednym słowem.

Goyyya tak jak Ci juz któraś z dziewczyn pisała,jeśli ciąża jest zagrożona to trzeba się powstrzymać ale większość kobiet nie wie że zafasolkowała więc normalnie współżyje . Nie główkuj tyle tylko przytulaj się ile wlezie ciesz się małżonem a dzidzia sama przyjdzie. Mam wrażenie że ze strachu dzielisz włos na czworo a to CI nie pomoże a wpędzisz się w jakąś nerwicę ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Iwasek: Te gwiazda.. Ja w szpitalu was trochę podczytywałam brutusie ty;P JAK TO IGOREK NIE MA JESZCZE NARZECZONEJ?!:p To że nie jest jeszcze nawet w planach, nie oznacza że igorek nie jest zarezerwowany;P Mysimy się spotkać na jakieś % i podpisanie umowy bo ja widzę że sytuacja na rynku jest niepewna przy takim powodzeniu przystojniaka:p
Poka zdjęcie nowej fryzury!

Do góry