reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Iwasek: Żeby tylko bombello był cały i zdrowy.. Stresik łapie:)

Jak było u was tuż przed porodem? młodzież się uspokajała? Bo mój szaleje dziś, więc chyba już nic z tego, co?:p

Laura: wcale ci się nie dziwię;P Torba do szpitala spakowana?:p na pocieszenie powiem, że podobno szybko mija...Chociaż mi się tam dłużyło w tym czasie, dopiero teraz od tygodnia jak mąż ma wolne jest lepiej idzień za dniem leci szybko;P Wytrzymasz kochana:* Nie masz wyboru;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczyny!

Na początek dziękuję wam wszystkim za słowa wsparcia! Mąż na tą chwilę skruszony. Dzisiaj posprzątał cały dom a wczoraj zrobił obiad (upiekł szczupaka którego złowił) tak więc jest spokojnie ale zobaczymy na jak długo... musze go mocno w dupę kopnąć żeby się opamiętał bo on nie jest złym facetem... Tylko leń z niego i straszna przekora... jak takie duże dziecko - swoją drogą ciągle mam nadzieję ze w końcu dorośnie...

Dagne my grillowaliśmy praktycznie przez wszystkie te wolne dni! W prawdzie ja nic nie jadłam bo mój mały kolek po takim jedzeniu dostaje... ale też uwielbiam takie po południowe posiadówki! :tak:

Necia super wieści!! Oby nic się nie zmieniło i żebyś na koniec tygodnia miała już Gosieńkę przy sobie!!!

Co do wyprawki ja używam tylko płynu Johnson baby 3w1 mleczka do ciała też JB (wcześniej używałam oliwki) no i sudocremu. Ewentualnie Termentiolu jeśli pupa jest odparzona.

A Gosieńska śliczna jest!! :* Tylko wycałować w ten śliczny nosek! :*

Fasolka sudocrem wysusza to racja ale pod pieluchą lepiej żeby było sucho... jak jest tłusto to od tej wilgoci łatwiej o odparzenia... przynajmniej u nas... Ja zawsze wieczorem pupkę smaruję mleczkiem do ciała dla nawilżenia i jak się wchłonie to jeszcze Termentiolem. A w dzień sudocremem bo i tak wszytko się tam poci...

I tak jak Sil piszę. rączki dziecko moze mieć chłodne tak jak nogi. Karczek się sprawdza - jak jestciepły to i małej jest ciepło. Dziecko lepiej przechłodzić niż przegrzewać. Mój lata w samych bodach, nawet na podwórku

Kwiatuszek
jejuuuuuu ale bym sobie do Aquaparku pojechała..... :szok:

Natkusia super że z cukrem u ciebie jest tak dobrze! :-) Oby tak dalej aż do porodu!! :*

Niestety to są właśnie uroki 3 trymestru.... chyba najgorszy okres ciaży... i współczuję tego zatrucia... pij dużo zebyś się nie odwodniła! :*

Sleepy a widzę że jeszcze cała jesteś! :-D

Atanku ślicznie Amelcia urosła!! :tak: staje się coraz piękniejsza!
I fajowa ta lampka! Kurcze ja też muszę sobie jakąś sprawić...Mi

Wyglądowo podoba mi się małpka... ale bardziej praktyczna będzie ta ostatnia zawieszka :-D

Iwasku śliczny ten twój Igorek!! I ten Fuck wyszedł mu ekstra!! :-)
Super te łuki!! Aż bęe musiała się nad takim zastanowić!

A co do chusty to Igorek musi przywyknąć. Mój mógłby tak całymi dniami w chuście siedzieć....

Aga takie małe torbielki raczej ładnie same się wchłaniają! No i dobre wieści, bo to zobacza ze dobrze się tobą zajmują i twoja upragniona fasolka zbliża się wielkimi krokami! :*

Mineralna
biedna ta twoja malutka... mój nie ma ani jednego pryszczyka na sobie nie mówiąc o jakiś plamkach. Całe szczęście nie jest alergikiem. Zdrowia życzę dla Twojej Jowitki! Oby jej te sposoby pomogły na to uczulenie...

A u ciebie chyba nawet nie dałoby się drugiego dziecka bo pisałaś ze twój się podwiązał. Swoją drogą właśnie dlatego ja bym swojemu na to nie pozwoliła bo jednak nie wiemy jakie chęci i marzenia nas dopadną za pare lat.

Miq
my też wczoraj byliśmy na rybach! Był dobry połów! Mój złowił 4 szczupaki takie koło 2kg :tak:
A brzuszek tylko do całowania!!! :-) I gratuluję ukończenia 19 tygodnia!! Zaraz połówkowe badanie ;-)

Hej Pyscku! Kurcze zaczełamprowadzić wykres i ciągle zapominam o przygotowaniu termometru... Jaktam żyjesz? :*

No a u nas czas płynie... mleczka mało, zle jest coraz lepiej! przed wczoraj w przypływie bezsilnosci odmroziłam swoje mleczko żeby Konrada dokarmić... a on? Odmówił butli i ponad 150ml mleka poszło do zlewu... Skubaniec nawet na głodnego nie chciał i wolał cyca... a cyce puste.... No ale tak jak wspomniałam jest już lepiej i bardzo dziękuję temu mojemu brzdącowi ze tak bardzo kocha moje dojki! :-D Bo gdybym zaczeła dokarmiać to pewnie mleko by się skończyło... a tak teraz piję herbatki laktacyjnę dzbankami i po 2-3 Karmi dziennie. Mały je teraz co dwie godziny ale przynajmniej już się najada tym co jest.

A tu my wczoraj na podwórku!

Malutki ma długi rękaw bo było już koło 19 i temperatura spadła. Ale w ciągu dnia latał w samym rampersie bez skarpetek i czapki! :-p Ja mu głowkę zakrywam tylko jak czuję ze jest wiaterek a tak z gołą głową i nogami lata :-D Całe te kilka dni spędzimiśmy na dworze a dzisiaj odpoczywamy od słoneczka :tak:

Ostatnia edycja:
Łał fifka,żeś się rozpisała:D Jedna porządna..;P
Ja jeszcze czekam na sygnał od małego. Ale myślę, że jutro będę przedstawiać lekarzowi na ip szereg wyimaginowanych sygnałów żeby tylko mnie przyjęli i zrobili tą cc. na co tu czekać..
Cieszę się, że u was spokojniej. Mam nadzieję, że coś tam trafiło do tatowej głowy i zostanie na zawsze.. &&&
Po 2-3 karmi? toż to już porcja iście królewska:p Tam już te nikłe procenty się nie kumulują przy 3 piwkach?Co się dziwić że konradek taki grzeczny i uśmiechnięty jak mama taki dobry towar podaje..:cool2: Żartuje oczywiście..;)

Powiem CI Fifciu że super sprawa ten łuk bo zabawki mozna odpinać ,łuk sie wygina w każdą stronę i można go wszędzie przyczepić. $ melodyjki wygrywa zabawka po uderzeniu rączką więc coś się dzieje a droga nie jest:)

Hehe spoko Karmi pije w odstępach paru godzin a zawartość alkoholu w karmi jest równa z jednym łykiem normalnego piwa więc luzik :tak:

A Konradek rzeczywiście grzeczny ostatnio! Po tym skoku rozwojowym teraz to prawdziwy aniołek! Modlę sie o to zeby mu już tak zostało!

Trzymam kciuki żeby udało ci się szybko tą CC załatwić! I podpowiem ci ze najlepszym sposobem na dostanie się do szpitala jest powiedzenie ze brzuch boli cię jak na okres i ze słabo czujesz ruchy maleństwa! Tak nam podpowiadała pani ze szkoły rodzenia :tak:

Iwasku na razie u nas ciężko z kasą ale pomyślę :-) Bo Konradek dzisiaj po raz pierwszy bawił się zabawkami na pałączku w swoim bujaczku! Dobre pół godziny nie miałam dzieciaka!

No i mamy leżaczek:) Niunio zachwycony ,leży sobie i podziwia otoczenie z innej perspektywy:D

Fifciu tez popijam sobie karmi:)

Sill Daj znać jak tam sprawy sie mają!!!!!!!

witam laski ale sire wk jutro idziemy na rocznice slubu do znajomych zamowilam im rysunek karykatur paczka nadana w pt czekam i czekam pisze do babki o nr paczki sprawdzam a tam ze paczka cofnieta do miejsca nadania czy jakos tak nie rozmumiem co sie stało widocznie wogole do nas nie dotarla bo tak by pisalo ze avizowana albo cos i tak oto jestem bez prezentu a to moje diabły przed i po.jpgDSC01559.jpg

śliczne:)
Co do paczki to ciekawe czemu cofnięta. Niestety poczta tak działa. Tez miałam taka sytuację z prezentem pod choinkę > Myślę że zainteresowani wykażą się wyrozumiałościa i poczekają jeszcze te kilka dni:)

matka karmiąca powróciła ;) moje dziecię jak tylko jestem w szpitalu chętnie jada z cyca więc nadzieja że w domu też będzie zakupy zrobione choć jednej rzeczy nie znalazłam co chciałam ale to nic można w piątek odbierać Królewnę naszą :-) jeszcze tylko tatuś się zapozna z zapinaniem fotelika w samochodzie i wsio ;-)

sleep a weź że ty już urodź babo :-p

fifka
słodka jest a jakie miny robi to głowa mała, a Kondradek cudny tylko schrupać go

aga futrzaki fajne masz :-)

reklama

Cześć Pyscek :-)

:*:*:*:* Kochane moje zawsze zauważą pysiorka :laugh2:

Hej Pyscku! Kurcze zaczełam prowadzić wykres i ciągle zapominam o przygotowaniu termometru... Jak tam żyjesz? :*
Żoneczko a żyjem :-) gorąco jak diabli ale nie ma to jak na dworku posiedzieć niż kisić się w domu :-p Twój Konrad istny przystojniak :-) poczekam jak będzie miał 18 to ciotka powoli będzie startować może chociaż na kawę się umówi :-p wprawdzie kawy nie piję ale na herbatkę z przystojniakiem się skuszę :-D

Neciuszka jak tam u Ciebie jak mała ??
Natkusia, Sleepy jak się czujecie ?? Te upały pewnie dają wam w kość :(
Atanku kochanie jak tam u Ciebie ?? Jak Amelka ??
Ael kochanie a u Ciebie co tam jak Twój zdolniacha ?? Znów jakieś postępy robi ??
Iwasek Powiedz jak tam Igorek ten mały zalotnik aj ... z nim też jak będzie miał 18 sie umówie, może nie odmówi ciotce :-p

Ostatnia edycja:
Do góry