reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

natka - my używamy od początku kosmetyków Oillan :) są wg mnie rewelacyjne. Z całej linii można wybrać, co się chce, ja polecam emulsję do kąpania, balsam natłuszczający po kąpaniu, krem do twarzy. A na słońce, które do nas zawitało stosuję babydream z filtrem 50. Do pupy alantan i bephanten, sudocrem tylko jak widzę zaczerwienienia. A jak coś na buźce wyskoczy to super sprawdza się alantan :)

Katarzyna - najpewniej jak pójdziesz na betkę, bądż odczekasz 3 dni i test najczulszy, piersi mogą boleć, ale nie muszą, ogólnie cieżko stwierdzić czy coś jest objawem ciąży czy może to objaw nadejścia okresu. Ale życzę Ci fasolki :)

reklama
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... tak serio to mne to wcale aż tak nie rusza.... przez większość dni mam tak zwaną "olewkę" ale to mnie właśnie niepokoi bo to oznacza ze mój m jest dla mnie coraz bardziej obojętny...

Z mlekiem jest coraz gorzej... dzisiaj wyciągnęłam z zamrażarki moje mrożone mleko i po cycy troszkę dokarmiam butelką, a sama ściągam i pije wszytko co się da...

Sil starania o drugiego bobasa zostawiłam na koniec 2012/początek 2012 a do tego czasu może się jeszcze wiele wydarzyć i mogę zdanie zmienić jeszcze nie raz... Na razie się zabezpieczamy i nie w głowie mi drugie dziecko... Co do Konsekwencji to nie za bardzo wiem o czym mowa bo jeśli mam nie odpuszczać to muszę się z nim nie godzić i chodzić ciągle zła... jak tylko wyczuję ze się zaczynam uśmiechać to olewa całą sprawę...

Natkusia jego zajmowanie sie to zabranie go ode mnie na parę minut bym ja mogła np. wziąć prysznic... małego nie przewijał od dobrych dwóch miesięcy a ubierać to chyba ani razu nie ubierał... na początku kąpał go ze mną.. teraz robię to sama bo po co on m mi pomagać skoro sobie radzę...? Tłumaczenia ze to chodzi o wieź jego z małym nic nie dają... Aj szkoda gadać... dziękuje za słowa otuchy!

Co do kosmetyków ja używam do kąpieli płynu 3w1 Johnson Baby i tej samej firmy mleczka do ciała. Konrad na to dobrze reaguję ale słyszałam ze jak dzieci są alergiczne to dostają uczulenia. A na pupę sudocrem i na noc termentiol jak pupka jest czerwona. Teraz na słońce kupiłam krem z filtrem Nivea

Miq a gdzie ja mam pojechać? Do mojej mamy? ona mnie wkurza ostatnio jeszcze bardziej... dwa dni temu byłam u niej w domu to połowę mojej wizyty przegadała przez telefon z koleżankami o przysłowiowej "dupie maryni"... ale jak ja dzwonie kiedy ktoś u niej jest zawsze mówi ze nie może rozmawiać bo ma gościa... tak więc jest mi cholernie przykro i już wile objąć się w swoim domu niż u niej, bo co dom to dom...

Lamiav ktoś ci już tam odpisywał. Z jednej doby można mieszać mleko ale musi ono stać w lodówce. I pamiętaj ze moze ono stać tylko 48godzin które musisz liczyć od pierwszego ściągnięcia

Ja tobie też Necia dziękuję :*

Sun przepraszam... wiem na czym polega różnica, ale tak jakoś mi się napisało... :zawstydzona/y:

Ael o matko!! Z buźki Wiktor nie zmienił się za mocno! Ale za to jak urósł!! :szok: Buziaki dla wielkoluda! :*
No i dobrego dla Wiktora i dziękuję za miłe i pokrzepiające słowa w smsach :*

Atan
każde dziecko jest szczepione najpierw w szpitalu a następna dawka jest robiona po 6 tygodniach a w 12 tygodniu zycia. U ciebie to już ponad 9 tygodni... czyli bliżej kolejnej dawki niż tej pierwszej... ale ja specem nie jestem wiec nie wiem ile poślizgu może być.

A Amelka ślicznie urosła! Choć z buźki mocno się nie zmieniła :*

Katarzyna ona kosztuję od 20 do 50zł... w zależności od laboratorium...

Dzisiaj cały dzień byłam na działce (taki ogródek działkowy z domkiem letniskowym) z mamą i babcią. Miałam porobić zdjęcia dla Konrada ale zapomniałam o aparacie... Malutki się opalił choć miał na sobie filtr i unikaliśmy słońca... ale poza brązowawą buźka nic mu nie jest :-p Polatał sobie z gołym siusiakiem i był taki szczęśliwy ze leżąc na kocu mama nie był mu potrzebna bo śmiać się można nawet do drzewka :tak: Poza tym uratowała mnie herbatka w butelce bo mały był głodny jak nie wiem a w cycach pusto... coś tak czuję ze to koniec mojego karmienia choć mam ciągle nadzieję ze jednak laktacja ruszy...

Wróciłam do domu i jest mi smutno jak nie wiem... mąż mnie niby przeprosił ale co z tego? Nie chce mi się wierzyć w jego słowa, bo już tyle razy mnie zawiódł że nie ma co się dziwić...

Fifeczku mój kochany.. jak mi się uda i wszystko będzie po moich myślach to się zobaczymy 12-13.06 bo jadę w delegacje do Białego z moim szefem :-) mam nadzieje ze uda mi się wykombinować trochę czasu dla Ciebie i Konradka :-)

Fifeczko kochana :*

Dziewczyny kochane wyobraźcie sobie że jeśli wyniki będą dobre to środa lub czwartek ponoć Małgosię do domku wypiszą :-D:-D:-D:-D jutro rano jedziemy na pół dnia mamy kąpać przewijać itp. w obliczu zaistniałej sytuacji matka się musi brać za kończenie prasowania i segregację ciuszków rozmiarami i układanie ;-)

z tego wszystkiego zapomniałam co komu chciałam napisać

Magda aż mi humor poprawiłaś!! :-D wezmę małego w chustę i pójdziemy siebie gdzieś na miasto! Pokażę ci Białystok! :-)

Necia
świetne wieści! Trzymam kciuki za małą i za jej powrót do domu! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :*

Właśnie wykrzyczałam mojemu w twarz ze żałuję ze za niego wyszłam... jutro mieliśmy razem jechać na ryby ale niech jedzie sobie sam... ja sama sobie zorganizuję czas, nie mam ochoty oglądać jego gęby...

Tylko nie wiem jak Biały jest duży i w jakim hotelu się zatrzymam :-) Ale pewnie się dowiem w przyszłym tygodniu jak będzie wsio uzgodnione już :-) jeszcze mogę Lamię z Adą odwiedzić pod koniec maja :p bo do Zamościa też jadę .. i tez z szefem :-D

Necia no suuuper wiadomości! Trzymam kciuki co by wyniki były dobre &&&&&&&

A mnie tyle osób zapowiadało, że przyjedzie nas odwiedzić i nikt tego nie uczynił. Smutno mi z tego powodu :-(

Ael nie jeżdze już teraz z psem to jak dostanę wypłatę do pojadę tam do Was :-) ale tak,żeby obrócić w jeden dzień :-D

reklama
fifko mi pediatra powiedziala ze w 2 miesiacu zycia a nei powiedziala ze na po czatku czy na koncu a zwlaszcza ze jak by dziecko bylo chore to tez nie zaszczepia wiec wiesz ona kazala przyjsc po 2 tyg by sprawdzic ta jej wysypke co miala na twarzy bo nie byla pewna czy to tradzik niemowlecy.. a teraz se wolne wziela wiec jej wina... ze nie pomyslala wczesniej... wiec ja sie nie przejmuje.. niektore dzieci wogle nie sa szczepione wiec luzik ;-) co sie odwlecze nie uciecze ;-) ja bylam podobno w 3 miesiacu dopiero szczepiona bo bylam przeziembiona i wtedy po prostu wszystko sie przesuwa kazde szczepienie jest pozniej ;-)

a ty fifka trzymaj sie !!! <przytul>

Do góry