reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

no to fajnie Ci się zapowiada :) u mnie też leniuchowanie, może jak mąż będzie miał wolne to może na rybki on sobie połowi a ja się opopalam :p a w piątek robię grilla imieninowego dla rodziców ;-) hihi także mam nadzieję że będzie super ;]

reklama
niunia zasnela ;-)
a moja niunia dzis przeszla sama siebie w spaniu ;-)
bo padla o 24;15 i wstala o 7;15 ;-) w tym dwa razy si lekko przebudzila ale poglaskalam wlaczy;lam karuzele i spala dalej ;-) o 1 i o 5 ;-) a potem o 9 zasnela na godzine jeszcze ;-) no i teraz zasnela ;-)

Netka Ty to masz przeboje z tymi babami ale prawda jest taka, że jak nasze dzieci przychodzą na świat to pełno osób bo nas „idealne” rady.. no i tak to już będzie. Trzymaj się i nie daj się :tak:

Mag wypadałoby żebyś jednak test zrobiła

Sun mnóstwo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~! :*

Ael 100 lat dla Wiktora! :* Ale on już urósł.. :szok: No pięknie rośnie i się rozwija. Takie małe-duże szczęście :-)

A jaki krem dla noworodka? Wydaje mi się, że jak urodzę w lato to będę musiała ciągle Małego smarować jakimś kremem z filtrem.. dobrze kombinuję?

Atan Amelka to mały śpioch! ;-)

UWAGA DO MAM - POTRZEBNA POMOC:

mam zamiar kupić do kąpieli OILATUM SOFT EMULSJA 500 ml!___APTEKA (2263795936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. na przemian z Rossmann, Babydream, Pflegebad (Pielęgnacyjny płyn do kąpieli) - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) (dermatolodzy uważają, że skład rewelacyjny) i do tego oliwka z tej samej firmy Babydream - Oliwka dla dzieci - Oliwki i olejki - Rossnet a dodatkowo zabezpieczyć się na różne wypryski itd krem OILATUM SOFT Krem 40 g (2275847058) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Natomiast do pupki po każdej pieluszce linoymag krem LINOMAG Krem z tlen.cynku (2302032883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy maść i od czasu do czasu HIT krem na odparzenia SUDOCREM aż 250g! (2292429580) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ponieważ podobno nie używa się go non stop więc sama już nie wiem
realmad2.gif
najbardziej gubię się w tych kosmetykach do pupy :sorry2: poradźcie coś..

kochana do kapieli mam plyn 3 w 1 bobini ;-) a do pupu masc bepanthen sudocrem zaduzo ma tlenku cynku w sobie wedle mnie i jak go scierasz to scierasz ta warstwe co wytworzyla sie ochronna wedle mnie bo nie wchlania sie tak jak np. bephanten ;-) a oliwke mam johnsona

Zobacz załącznik 460329porownanie Amelkowe w 2 d zycia w miesiac i 2 miesiace ;-)

spioch po mamie mama duzo w ciazy spala ;-)
a moja AMelka niestety ma po mamie tak ze jej pupka niestety szybko sie potrafi podraznic wiec niestety caly czas musze smarowac bo jak raz nie posmaruje to zaraz czerwona sie robi.. a podobno ja tez tak mialam jak bylam mala mama mowila mi ;-) a sama pamietam ze pozniej to mnie wsadzala do miski z nadmanganianem potasu i siedzialam w niej ;-)

natkusia ja mam problem z kremem do twarzy juz 3 firmy wyprubowalam i na kazdy jest uczulona.. i smaruje ja oliwka .. a na dwor jak jest takie slonce nie wychodze czekam az parasolka przyjdzie zastanawiam sie tylko czy jak bym nawet kupila ten co Ael poleca z filtrem czy nie bedzie na niego tez uczulona.. ona ma strasznie wrazliwa twarz.. po tym tradziku niemowlecym.. on juz prawie caly zszedl tylko skura sie luszczy po chrostkach a smarowac niemam czym wychodzi na to ... niewiem co mam zrobic ...

A masc na sutki polecam Maltan ;-)

Ostatnia edycja:
Witam kobietki! Od 2 miesięcy staram się o dziecko. Za 3 dni mi wypada miesiączka, dziś mierzyłam tempi rano 37 a teraz 37,2 i od rana mam ból pod prawą piersią tak mocny, że nie moge się zaśmiać.. czy mogę potraktować to jako objaw ciąży /??

witam katarzyno trudno powiedziec moze byc moze niebyc prowadzisz wykres cyklu daj linka ? zobaczymy bo temperatura w dzien zawsze jest wieksza dlatego zawsze sie o tej samej godzinie po przebudzeniu mierzy..witamy ogolnie ;-) i trzymamy kciuki by to byla fasoleczka &&&&&&

100lat dla Wiktorka gratuluje 6 miesiaca ;-)

Ostatnia edycja:
natkusia my do kąpania uzywamy emulsji emolium. Po kąpaniu mleczko Nivea a wcześniej całą smarowałam kremem alantan lub oliatum na zmianę - drogi gips wychodził więc zmienilismy na nivea. Do tyłeczka bepanthen bo reszta nie chroniła przed odparzeniami. Nie oliwkowałam więc nie wypowiem się w tym temacie. Powiem tylko że skóre miała bardzo suchą i ten krem Alantan Plus, krem, 35 g - Portal Dbam o Zdrowie super się sprawdził. Polecila mi go nasza pediatra
ps. cos sie dzialo przez weekend bo nie dam rady nadrobić?

Ostatnia edycja:
witaj ewika ;-) a kilka zdjec dzieciaczkow naszych bylo ;-)
neci malgosia awansowala na lozeczko ;-)
lamiav wrocila do domku z adrianna i dala zdjecia ;-)
fifka ma problemy... z mezem... i chyba nam lapie depresje... biedactwo nasze...
iwasek synek chodzi na rehabilitacje i super sobie radzi ;-)
sun pecherzyk ladnie urosl i byla na peknieciu ;-)
aga tez ladny pecherzyk wychodowala ;-)

to chyba tak po skrócie ;-)

reklama
Do góry