reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

to super niech zdrowo rośnie Łucja, taka pogoda to tylko na spacerek, no moje dziecię to raczej śnieg zobaczy a nie kwiatki i motylki;-)
nic zmykam zająć się mężem

reklama
Necia specjalnie dla Ciebie :
umiem już chodzić po schodkach :) SDC12005.jpg -
uciekłem mamusi z domku :) SDC12006.jpg
niestety narazie tylko jedne maleństwo udało mi się upolować :) wieczorkiem postaram się dać całą gromatkę :)

witam no wiec niunia zasypia ale nie na dlugo bo za 30 minut zwsze je wiec zobaczymy ;-)

fifka dziekuje za dobre slowa dzis byla pierwsyz raz w chuscie 5 minut i na poczatku szczesliwa i radosna niewiem czy na pewno dobrze byla wlozona bo ciezko sie wklada ja w tym wiazaniu ale byla radosna a potem jej sie znudzilo ale potem zaczela momentalnie zasypiac jak ja wyjelam wiec chyba sie spiaca zrobila choc wczesniej spala... wiec niewiem a przyszly poduszeczki co zamowilam ;-) niunia na tej pierwszej ja polozylam i taka radosna cieszyla sie gadala i smiala i wogle lapkami ruszlala i nogami wierzgala ze szok ;-) a i potem zaczela zasypiac o wlasnie zasnela ;-) super ta poduszka niby ma dzialac na niesplaszczanie potylicy ;-)
a fifka co do kladzenia i spania na brzuchu ona nie nawidzi lezec na brzuchu a co juz zeby spac...nieuda sie...

fifka gratuluje 3 miesiaca ;-) sliczny taki grubasek w zyciu nnie widac ze sie wczesniej urodzil ;-) zwracajac uwage ze ja w terminie a niunia podobna wielkosciowo byla do niego ;-) a twojego myla z dziewczynka to moja co chwile mowia on ... wiec niewiemczy przez to ze zielone ciuszki ma czesto i na spacer w zielonym kąpleciku jest zawsze... ahh a jeszcze na kocyku napisane jest Amelia i data urodzenia i jak jest zlozony na niej to wystaje napis ;-) ale nikt jakos nie widzi...

ja mam laktator elektryczny i butelke do niego tt ;-) i uwazam ze fajna ;-) aventu tez mam dwie ;-) takie male ale tylko raz uzylam ;-P wiec ttrudno powiedziec co lepsze ;-P

mineralna wspolczuje ...

a fifka w jakiej pozycji i wiazaniu na poczatku trzymalas konradka ?

Hejko:)

W taką pogode można spokojnie pospacerować z maluszkiem nawet z godzinę jeśli wytrzyma:)

Mineralna mój synek tez ma atopowe zapalenie skóry ale na buziaku najbardziej. Kilka plamek na ciele zauwazyłam ale u mnie to alergia pokarmowa. Po kolei wprowadzałam produkty i wiem że mleka i wszelkiego nabiału muszę unikać oraz pomidorów i przetworów . Teraz buziolek jest już mniej czerwony a skóra się wygładza. CO prawda dostaliśmy receptę na robioną maść i ona łagodzi bardzo objawy.

Fasolko to same dobre wieści u Was:) Super:) Teraz piękna pogoda to możesz szaleć z maleńką :)

Ael dzielny ten Tój maluch! Przodownik na forum:D A jak jego paluszek?

helloł popoludniowo u nas juz zgoda na szczescie se wszystko wyjasnilismy
fasolka super ze z malutka wszystko ok
fifcia i atanek jak ja wam zazdroszcze tego noszenia w chuscie
a u nas sexik owulacyjny zaliczony ale czy jakis zolnierz da rade:)

Atanku nadal karmię go w nocy tylko na jednym boku bo jednak prawie 3 m-ce jadł leżąc na lewym. W ciagu dnia na zmianę i tak aż się wyrówna:)

Eh bo Ci faceci potrzebują wszystko przemielić jak te krowy by coś dotarło. I to niby my mamy PMS ;) Najważniejsze że Panowie przemyśleli i zrozumieli. Ma-g zyczę w takim razie udanego wyjazdu . Kwiatuszku nie ma co się denerwować :)

A ja dzisiaj wreszcie powiedziałam mojemu szczęściu o moich odczuciach względem babci. Powiedział że mam prawo i czuję tak jak chcę. W sumie zachował neutralność....do chwili gdy mu powiedziałam o pieniądzach które dziadek dał na wspólnym obiedzie każdej z dziewczynek. Mój P jest zdania że dzieci powinno sie traktować na równi i tak też obdarowywać. Nie chodzi o kwoty itd tylko o fakt. I chyba trochę zrozumiał moje rozgoryczenie. Nałożyło się tego troszkę na siebie . Widziałam że i jemu zrobiło się smutno. Stwierdził że powie o tym rodzicom bo my sobie radę sami damy ale obiecywali nam tyle rzeczy i nic z tego nie wyszło a teraz jeszcze Igorek jest pomijany nawet w drobiazgach. Teściowa zaproponowała mu dzisiaj aby nas przywiózł ale nawet nie pytał czy chcę. Jakoś nie mam ochoty na wizytę. Byliśmy na spacerku ,poopalałam się a niunio pospał sobie:)

Ostatnia edycja:
czyli moge w ciagu dnia czasem na zmiane bo tak lekko nie wygodnie byla walka zanim obrocila sie i jadla na lezaco... ale dalismy rade ;-)

PYTANIE DO MAMUSIEK CZY KTORAŚ MA NA SPRZEDAŻ POŁSPIOCHY ? rozmiar 62 ?? bo z 56 mi wyrosla a niemam 62...a 56 to sciaga z tylka... i na pol tylka ma a uwielbiam ja miec w spodenciakach ;-) chetnie odkupie ;-)

kwiatuszku za żołnierza &&&&&&&&&&&&
wiesz w chuscie tylko 5 minut byla... ale mam nadzieje ze sie przekona do chusty bo latwiej mi bedzie wychodzic z domku ;-)

a coraz blizej poniedzialek boje sie coraz bardziej szczepienia.... wiem ze bedzie 5w 1 ale i tak sie boje...

Ostatnia edycja:
Dzieciaczki szybko sie uczą:) Podłóż jej za pleckami np. kocyk przy karmieniu i będzie Ci wygodniej lub trzymaj raczką z tyłu
Atanku chodzi Ci o takie jak dostałaś w paczce różowe? Musze pogrzebac bo mam tego troszke ale nie różowe;)
Wejdz sobie na facebooku na Wamusiwy bazarek. Naprawdę fajne rzeczy można kupić za małe pieniądze :)

Co do szczepienia to pierwsze jest o tyle cięzkie że maluszek jest dwa razy kuty ale mój nie miał nic po pierwszej . Po 2 dostał temp.

Podeślijcie mi jeszcze raz link tych chust które polecacie z Fifką bo kupie i już. Póxniej będe się martwiła wiązaniem :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry