reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

no Avent przez wiele lat królował na rynku, mi zależy, żeby karmić i piersią a jak będę ściągała nadmiar pokarmu czy herbatkę dawała to żeby nic dziecku nie zaburzać, a te smoki z TT faktycznie przypominają kształt sutka

reklama
może szpitale mają jakaś umowę z Aventem i muszą polecać, kto wie.
Wiecie co coraz wyraźniej czuje ruchy małej, już odróżniam kiedy to ona się rusza a kiedy w kiszkach szaleje, teraz podniosłam koszulkę i patrze a mam jakiś "krzywy" brzuch - mała wędrowała he he
oj dzisiaj chyba będzie też tak pięknie jak wczoraj, aż chce się żyć

Witam was kochane.

Jak tam wasze maluszki sie czują?

U mnie niestety nie za wesoło aktualnie jestem w szpitalu z mała .... mała ma ostre atopowe zapalenie skóry... :( wygląda masakrycznia ma skóre popekana sączy sie ropa mała nie może spać ahh szkoda gadać mam dośc psychicznie już

jejku jak to się stało? żeby uniknąć takich sytuacji od początku będę używała emoilum
Biedna ta Twoja malutka, a Ty musisz być silna

Korzystając z chwili swobody...

Miq ja mam i używam Aventa. Mam chyba z 6 butelek (część dostałam) a smoczek mały ssie lovi i nie ma problemu. Ogólnie bardzo rzadko korzystam z butelek... używam dwóch a reszta leży nie używana a Konrad zaraz będzie przechodził na większy smoczek więc pewnie już ich nie użyję...

Widziałam ze był temat babć. Iwasku nas jest odwrotnie bo i u jednej babci i u drugiej to jest pierwszy wnuk i obie za małym szaleją. a teściowa moja aż za bardzo... o dziadku nie wspomnę bo też głowę stracił dla Konrada i aż oczy mu grają jak go widzi. Niby fajnie ale czasem wolę żeby troszkę się odkochali więc i tak źle i tak niedobrze...

Lamiav
śliczna ta twoja kruszynka! Już ci smsem gratulowałam ale jeszcze raz GRATULUJE :*

Sleepy
ty nie przesadzaj bo nam tam urodzisz na tym weselu! Czekamy na relację! No i gratuluję 39 tygodnia!!! Już niedłgo mały będzie na swiecie!!

Atanku
Wszystkiego dobrego z okazji ukończenia 2 miesięcy przez Amelcię! A co do głowki to może małą częściej na brzuszku kładź wtedy nie będzie uciskała główki. Mój ma idealnie okrągłą główkę - wczoraj położna pochwaliła! Ale to właśnie dzięki temu że on w 90 % przypadków śpi na brzuszku i wtedy sam sobie zmienia strony na których śpi.
Daj znać jak ci idzie z chustą!No i zrób koniecznie fotkę jak Amleka w niej siedzi!

Necia
dzielna ta twoja kruszynka! Nim się obejżysz to jużź bedzie w domku! Paczuszka już do ciebie idzię więc powinna być po niedzieli i będzie mogła już maleńką ubierać w ciuszki! Podobno dzisiaj ma przyjść ta druga paczka i ma tam być aż 10kg ubrań!!! Szaleństwo... więc będziesz miała w co Małgosie stroić :)

Pyscku
moje Clo już do ciebie idzie w poniedziałek powinno dojść, Wysłałam poleconym więc paczuszka nie powinna zaginąć. Trzymam kciuki żeby moje leki okazały się szczęśliwe! I jeśli tak będzie to zastaję internetową mamusią chrzestna :-D

Magdalena my sobie popisałyśmy w smsach o objawach! Tak wiec może być wesoło! No i cieszę się ze z mezem doszłaś do ładu.
My też już zakopaliśmy topór wojenny! Wczoraj mieliśmy rozmowe o tym co się dzieję bo ja mam jakieś załamanie psychiczne ostatnio...

Ael
ależ ten Wiktor pnie do przodu! Jeszcze trochę i będziesz za nim latać i przeklinać ze nauczyłaś go chodzić tak szybko XDDDDD

Donia widziałam zdjecia małżonka! No to teraz wiem skąd ty masz taką czekoladkę!! Amelka jest bardzo podobna do tatusia!
Będzie z niej sliczna dziewczyneczka! - znaczy już jest ale wiesz o co chodzi!

Fasolka coś ostatnio się nie udzielasz, pewnie masz urwanie głowy z malutką! Jak tam sobie radzicie? :*

Boze co tam jeszcze komu... piszę z głowy bo w miare możliwości na bierząco was poczytywałam.... aaaa

Danao
trzymam kciuki zeby pęcherzyk pękł pięknie i zeby ta owulka była tą szczęśliwą!!!

Gocha
gratuluję zdanych egzaminów!! Ja jeszcze jestem w trakcie bo u nas nie ma podziału na semestry i to co teraz zaliczam jest już na koniec roku... jutro mam dwa egzaminy... no i buzi w brzuszek zeby fasolka ładnie rosła!

Martocha
życzę ci zebyś szybko zaciążyła i żeby tym razem fasolka została u ciebie w brzuszku na 9 miesięcy cała i zdrowa!! :* No i obyś nie musiała na nią gługo czekać!

No i Dziureczkę widziałam na forum! Cieszę się ze jestes! Miło było ciebie poczytywać mimo ze ja się nie odzywałam... :*

Sil
a tobie kochana życzę zebyś nie musiała szukać pocieszenia u robotników, tylko zeby budowa szła sprawnie i szybko i być miałą choć chwilę na pocieszenie się mężem :) Jak tam nasza Domi się miewa?

No i kciuki za wszytkie staraczki które pominełam! (wybaczcie, za cholere nie wiem co jeszcze miałam napisać! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mineralna współczuję... kurcze atopowe zapalenie skóry jest najczęściej na tle alergicznym....

Ja mam jakieś załamanie nerwowe... miałam potworny kryzys laktacyjny przez te ostatnie stresy (no i to zapewne kryzys 3 miesiaca) Mleka nie miałam niemal w ogóle.. pojiłam małego herbatką zeby choć na chwilę mu ulżyć i walczyłam... na tą chwilę mleczko w miare wrócilo - już jedząc z obu piersi mały się najada. Ale jak sie okazuję to nie tylko to... ogólnie straciłąm cierpliwość do płaczów małego... dostaje białej gorączki jak on zaczyna krzyczeć... chyba jestem po prostu za bardzo przemęczona ostatnio no i przez ten dom chyab deprecha mnie złapała... Teraz podoba się poprawiła i od poniedziały mąż ma urlop to liczę ze troszkę odetchnę...

A wczoraj byliśmy z Konradem na szczepieniu. Malutki przezkryzys stracił nieco na wadzę przez kryzys i waży teraz 5700g, ale nie ma paniki bo i tak z niego niezły pulpecik ostatnio był. Dostaliśmy skierowanie na badanie słuchu (bo w pierwszym - tym które zrobili w szpitalu jakiś niepewny wynik wyszedł) no i skierowanie do ortopedy w sprawie tego wyginania sie małego. Położna mówiła że nie wygląda to jakoś źle ale warto sprawdzić. Pochwaliła małego że ma śliczną równa główkę i że mały siłacz z niego. Samo ukłócie dobrze zniósł i bardziej się zdenerwował niż go bolało. W poczekalni poznałam się z dziewczyną która też czekała na szczepienie z 3 miesięczym chłopczykim i uśmiałąm się jak nie wiem... Po tym jej Grzesiu od razu widać ze to chłopczyk... nawet pytać nie musiałam choc był ubrany neutralnie, a do Konrada wszyscy mówili że to dziewczynka...

A no i kupiłam nam bluzę:
8149-4.jpg

W długi weekend jedziemy na ryby to się przyda, zresztą ogólnie mam zawsze problem w chłodniejszy dzień jak ubrać siebie i Konrada a tak wszytko jasne! :-)

No i Konradek kończy dzisiaj 3 miesiące!!!

Ostatnia edycja:
Hejka ;]

pyscku pysiorku po pierwsze bardzo mocno trzymam kciuki za was &&&&&&&& i jeszcze kilka od Małgosi &&&&&&&&&&&& i za ten optymizm brawo :* po drugie jak owca możesz wyglądać? uważaj bo ja owce uwielbiam :-p nawet dziecko ma becik w owce hihi no a po trzecie już chwilowo ostatnie to gdzie zdjęcie nowych maluszków no ja się pytam gdzie :-p
po pierwsze dziękuje za kciuki :) po drugie chodziło mi o minę tej owcy jak Magda by mnie z całych sił wyściskała :) ja też lubię owieczki :) no i tygryski ... a po trzecie już niedługo wstawię fotkę maleństw, jak narazie cały czas w domku spią a matka grasuje i gryzie jak się łapę wsadzi do klatki - wczoraj urzarła mojego ale miałam widowisko buahahaha <lol> ale postaram się wieczorkiem tyknąć :) i wstawię. A nie mówiłam oddałam pozostałe 8 chomiczków do sklepu więc będziemy mieć tylko tą 7 :)

Pyscek a z czego Ty byś się miała kobito odchudzać hmmm? Jaka fałdka?
haha .. noo mam taką jedną fałdkę ale nikt jej nie widzi :-( zadobrze się maskuję :-) tylko ja i mój mąż ją widzimy on często robi sobie żarty z niej :( buu ...

Pyscku moje Clo już do ciebie idzie w poniedziałek powinno dojść, Wysłałam poleconym więc paczuszka nie powinna zaginąć. Trzymam kciuki żeby moje leki okazały się szczęśliwe! I jeśli tak będzie to zastaję internetową mamusią chrzestna :-D

No i Konradek kończy dzisiaj 3 miesiące!!!
Zobacz załącznik 459725

Dziękuję żoneczko :** Pewnie że zostajesz internetową chrzestną :D Najlepszego dla Konrada z okazji skończenia 3 mcy :* całuski od cioci :*:* Przystojniak :D:D

Ostatnia edycja:
Netka zaraz będziesz miała Małą bez inkubatora na wyciągnięcie ręki :-) a potem jeszcze troszkę i do domu! Ale się cieszę, że tak fajnie się układa, ucałuj Malutką od cioci :* Twoja teściowa ma niezłe teksty hehe widać, że jest bardzo specyficzna no ale co zrobisz. No to dobrze, że z mamą jest wszystko ok, teraz musi dać bardziej na luz i nie przemęczać się.

Mag widzisz.. czasami facetem trzeba wstrząsnąć żeby się opamiętał, tak to już z nimi jest.. Dobrze, że spędzicie razem czas :-)

Miq ja zestaw butelek i laktator kupiłam z Avent bo na internecie ma pozytywne opinie i koleżanki poleciły.. A prawda jest taka, że co mama to opinia i poza tym na własnym Maluszku sprawdzisz butelkę i smoczek. Ciuszki śliczne :*
Mineralna szOk.. biedna Malutka na pewno się nacierpi :-( współczuję.. a z czego takie paskudztwo się robi, tak po prostu? Trzymaj się Kochana :* będzie lepiej

a my z Michałem słuchamy sobie muzyki poważnej czyt. Vivaldi :-D

Jest taka piękna pogoda a mi się nie chce iść na dwór tzn na taras.. Wczoraj sobie posiedziałam 2 godz na słoneczku z gazetą w ręku, super sprawa. No i wczoraj skończyłam prać ciuszki (pierwszy raz) a następne pranie w połowie maja a potem prasowanie niah!

Ostatnia edycja:
Najabardziej zabolało mnie gdy lekarka powiedziała cytuje: zacznijmy od tego że to pani wina bo jest panio alergikiem wiec dziecko ma wieksze skłonności do alergi" cholera jasna to co nie moga mieć dzieci w tej chwili jak usłysząłam że to moja wina zachciało mi sie płakać. nie wiem na co mała jest uczulona oni tez nie wiedza nic jej inneg nie dawalam ani skosztowac same mleko i woda 100% bawelniane ubranka specjalne płyny do kapieli maści zmiany mleka kazali apac w niechlorowanej wodzie to kupowalismy 5 l banki z woda mineralna nie gazowana i nic szkoda tylko kasy co innego jakby to cos pomagało a oni ręce rozkładaja .. zaproponowali szczegółowe badania ale nie na nfz oczywiscie jak uslyszalam cene to sie za głowe chyciłam 5 tysiecy.

Płacz małej znosze spokojnie ale jak widze jak zaczyna sie drapać po klatce z takimi nerwami że ubranko potrafi rozpiąć pręzhy się to mnie skreca

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam sie 1 reka, bo na drugiej Domi je w przerwie pola.
wiecie, u nas nie tylko budowa, maz konczy doktorat, tez go to meczy, wstaje o 5, jedzie 25 km na budowe, potem 20km do pracy, 16km do domu, troche pobawi sie z mala i czas kapania i siada do dr... konczy kolo 22, kapie sie i idziemy spac. ale kiedys bedzie lepiej

Do góry