reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
no wróciłma z miasta ,zjadłam gofra :-D, kupiłam sobie olejek zapachowy do domu bergamotka zaraz zapale i zobacze jak pachnie.
Wypiłam litra soku wyciskanego z pomarańczy i zjadłam garść śliwek suszonych, poczekam czy coś pójdzie jak nie to mam jeszcze maślankę cały litr i zjem płatki owsiane, no musi mnie to ruszyć :-D.

fifika:
cudny piesio, jak ja bym chciała, czekam juz tyle żeby jakiegos zwierzaka przygarnąć, tylko ja chce i kota i psa, a mąż sie na dwa nie zgodzi a ja nie moge podjąć decyzji, żeby mi sie tak przez przypadek jakis przypałętał to bym wzięła :tak:

magda: powodzenia na zakupach i niech Bartusia nie boli kłucie igiełką

sil: no dziwini ci twoi teście, powinni mieć na uwadze dobro wnuczki, ale co poradzić na takich cudaków

slyp: no twój gion tez ma dziwne podejście do pacjentek, może ja poczekam ty troche przyspieszysz i będziemy jednego dznia sie rozpakowywały :-D co ty na to ?

lam: fajnie fajnie. Ja zjadłam tabliczke czekolady z truskawkami.. gofr to to nie jest, ale zawsze;) Wg weszłam dziś na wagę u położnej i nie wierzyłam własnym oczom. Przytyłam już 19kg!! Nie mam pojęcia jak to się stało!
A co do porodu wspólnego. Ja bym baaardzo chciała urodzić po 3 maja- wtedy bym dostała jakąś kaskę na chorobowym czy tam macierzyńskim . Ale kto wie, może się wstrzelimy w tą samą datę:D

Ponieważ dziś się baszo obijacie z pisaniem, a ja zrobię wiele żeby nie musieć zacząć pracować, mała opowieść o moim blondynie;):
Otóż mój mąż wybrał się na lunch z kolegą z pracy. pierwszy raz poszli do nowego miejsca. Jakiś bar. Stoja w kolejce, kumpel pierwszy. babka patrzy na kumpla, na michala i jeszcze raz i jeszcze raz.. i w koncu sie pyta kumpla czy michal jest z nim. tez zdziwiony odp ze tak. to sprzedawczyni taka zawstydzona:"a czy moze mu pan wytłumaczyć ze my dzis tu mamy taka promocje bla bla bla, bo ja po angielsku to tak słabo..".. podobno mina babki jak michal powiedizal ze po polsku cos tam tez zrozumie bezcenna;)

Ostatnia edycja:
Lam ja im bardziej o tym myślę tym bardziej jednak nie chce brać tego psa... kocham zwierzęta ale on bedzie na mojej głowie... maz się nawet fretkami zająć jak trzeba nie chce a ja i tak po pachy mam wszystkiego... chciałabym psa, ale boje się jak diabli tego obowiązku.... :no:

Fifka: jak masz jakieś wątpliwości, to nie bierz. Pies nie ucieknie. Jak nie ten to inny. Każdy jest słodki i na pewno zakochasz się w każdym małym którego zobaczysz;) Może poczekaj aż Konrad będzie trochę większy i będzie umiał zająć się sobą?

wiesz tu decyzja nie polega na tym czy chcemy psa tylko czy chcemy TEGO psa... Bo jeśli nie tego to ja nie chce mieć przez najbliższy czas zwierzaka... Nad tą suczką się zastanawiam bo jest już ułożona i wychowana a jednocześnie na tyle młoda by się przyzwyczaić do nowego miejsca. Bo tu nie chodzi o wygląd a o charakter...

Witam się :-)

Miałam dzień przerwy i już pełno postów.. Nie nadrabiałam..

Sleepy dziwny ten Twój lekarz :sorry2: skoro będziesz miała cc to powinnaś dostać termin wcześniejszy a nie czekać na skurcze albo odejście wód .. w ogóle Ty już donoszona i rozpoczęty 38t :szok: ale szOk! Co do komody to zamówiliśmy coś takiego: komoda selena s8, Meblopol - SKLEP.meble.pl (tylko inny kolor), jest w miarę duża więc powinna starczyć :tak:

Lamiav widzę, że u Ciebie cisza :-) może to cisza przed burzą :-D

Fifka będziecie mieć piesia? :-) my się zastanawiamy ale to dopiero jak Mały będzie miał 1,5-2 latka :-)

A ja dzisiaj byłam u kosmetyczki na depilacji woskiem nóg i pach i dałam radę :cool2: kosmetyczka-koleżanka opowiadała mi swój poród który miała 4 msce temu.. Ooo matko, rodziła 36h :szok:

I muszę się pochwalić, że dzisiaj kupiłam szlafrok i koszulę do szpitala.. takie ślicznusie ;-):-)

fifka: moim zdaniem nic straconego. Ten jest ułożony ale i inny będzie. A tak wg to niech magda coś powie w tej sprawie bo ona mądra jeśli chodzi o psy zdaje sie?;)

natka: wiem że dziwny. Już przywykłam. Lubie go nawet, ale czasami jak coś wymyśli to tragedia.. A komoda super! Mam podobny układ komody z brw i jest tak pojemna, że właściwie w całym pokoju tylko ona i szafa by wystarczyły..

natkusia: i ja mam taka omode dla dzidzi tyle że mniejszą :-).
I jak depilacja pach czy to strasznie boli, bo ja sie szykuje juz od paru lat ale nie mam odwagi woskiem pach robić :baffled:
pochwal sie zakupami

slyp: oo to ja do 3 maja napewno nie wytrzymam :-D jak juz miałby sieziec to niech do moich urodzin do 8 maja poczeka bo będę miała 30stkę :-Dładny bym dostała prezent

fifka: pies to zawsze obowiązek i no nie oszukujmy sie trochę kłopot szczególnie jak sie ma małe dziecko, ja tez uwielbam zwerzeta ale wem ze jak se zdecyduję w końcu to jak dzecko bedze miało co najmniej 3 lata, nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu ,czy brac czy nie

reklama
Na razie z mężem postanowiłam ze jutro albo w niedziele pojedziemy go zobaczyć i troszkę z nim "pobyć". Jeśli ujmie nas za serce to ją weźmiemy a jak coś nas zaniepokoi to odpuścimy sobie. :tak:

Ja tą sprawę musze 100 razy przemyśleć bo pies to duży obowiązek... i przede wszystkim odpowiedzialność.

Do góry