reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Natkusia: pytaj pytaj.. Może jak się rozłożymy z pytaniami to nas tu nie zablokują na forum;)

Fifka: Jestem po prostu wewnętrznie przekonana, że karmienie butelką będzie dla nas obojga lepsze.. Nie widzę siebie karmiącej za nic w świecie:| Jakiś model jestem wybrakowany..Ale podziwiam kobiety które tak robią.

Ael: nie ma na allegro,dlatego nie mogłam znaleźć.. tak patrzę, że on nie ma możliwości podgrzania butki w samochodzie? Wydaje mi się, że to bardzo przydatne będzie jak nam się mały urodzi na wiosnę/lato..

Claudusia: super wieści:) Oby wszystko do końca ciąży przebiegło tak wzorowo:)

Ostatnia edycja:
reklama
MELDUJE ZE ZYJE i witam sie ale dzisiaj nie posiedze z wami bo mala marudna i nie spi prawie wcale.. jak zasnie to sie budzi gdy ja odkladam i tak w kulko... od 8 rano a w sumie tylko pozadnie 3 h spala do 3 rano a potem pol godzinna drzemka i tak do 8 potem kolo 11 drzemka i dopiero teraz zjadlam sniadanko bo zasnela ale juz sie budzi.. no ja niewiem co dzis ja trapi...jedynie sie uspokaja na rekach i zasypia.. nawet bez bujania chyba ma dzien tulaska ;-) wiec milego dnia ;-)

ael niema za co nie odpisalam bo j=po porodzie zaduzo pisalam smskow i mam duzy rachunek czekam na nowy rozlicczeniowy miesiac ;-)

kobietki pewnie każda z Was miała listę zakupów, może któraś się pokusi żeby ją teraz odświeżyć. Mnie tylko przeraża sprawa ubranek, czego ile, jakie rozmiary, co w ogóle noszą takie maluszki ah
Claudusia no pewnie, że będzie dobrze

Natkusia mi laktator od początku był potrzebny... jakoś na 3-4 dobę miałam nawał mleka i musiałam odciągać żeby dac sobie ulgę... :tak:

Z rzeczy nieprzydatnych które kupilam
- gąbeczkę do kąpieli na którą kładzie się dziecko... - na początku się przydała zanim człowiek się wprawił, ale teraz wole kąpać bez... Wszelkie myjki, rękawice do mycia itp odpadają... ręką jest najwygodniej...
- A z takich niepotrzebnych rzeczy które ostrzegłam to ubranka zapinane z tyłu lub na pupie... albo w ogóle nie pozpinane w kroku... Ja ich w ogóle nie nakładam... są niepraktyczne i nie wygodne...
-Pieluchy flanelowe... Dwie mi by wystarczyły a ja mam ich 10 i są nieużywne... wole tetrowe używać nie wiem czemu

Z rzeczy BARDZO przydatnych
-Pojemniki na posegregowanie drobiazgów dziecka - kremów, maść itp.
-Kosz - taki mały otwierany stojący obok przewijaka na brudne pieluszki chusteczki
-Pudełko na brudne rzeczy małego
-lampka nocna obok łożeczka
-WAGA! uspokaja bo wiem ze mały dobrze przybiera i się przez to nie martwię czy dojada
-pozytywka -np. w karuzeli. Na mojego bardzo kojąco działa, dzięki czemu mam chwilę dla siebie
-puder do pupy - maści są dobre na odparzenia ale na co dzień jak dla mnie od maści jest ta za wilgotno...
-pielucha flanelowa podszyta ceratką - przydaję się bardzo kiedy chcemy maleństwo położyć nago bo powietrzyło pupkę a nie chcemy mieć mokrej sofy...
-dużo pieluch tetrowych! Przydatne do wszytkiego... wycierania, podkładania itp.
-przewijak i pokrowce na przewijak (ja mam 5 sztuk i jeszcze bym dokupiła) - noż nie wyobrażam sobie życia bez niego... jak mały się zasika podczas przewijania, zmieniam pokrowiec i jest czysto.
-LAKTATOR - jeśli karmi się piersią! Przydaje się jak ma sie nawał pokarmu albo chce się odciągnąć pokarm na czas nieobecności
-suszarka taka stojąca na pranie - idealna do suszenia tych małych ubranek a jest co prać i suszyć jak małego tzreba przebierać czasem kilka razy dziennie jak ulewa

Jak cośmi się jeszcze przypomni dan znać :-)

Claudusia super wieści!!!!!!! Oby tak dalej! Trzymam kciuki by malutka fasolka dobrze nam rosła!

Ostatnia edycja:
Atan: no to faktycznie kiepsko spi ja nie miałam takiego problemu . teraz to mła spi po 2-2,5 h ale nie spi po 3-4h ogląda bajki gada ze mna ale spac nie pójdzie. Bylismy dzis na dworze aż dziwne ze spała a bo pierwszy spacer trwal 20minut i byl płacz i krzyk a dziś o dziwo grzeczna :)

Pod żadnym pozorem nie słodzcie cukrem wody ani nic zero cukru bo powoduje kolki....moja mała nie miała ani razu kolki i raczej juz nie bedzie miała.
Ale za to dawalam jej Nan Pro 1 i co ma ucuzlenie i musze dawac Bebilon Pepti 1(jest ochydne w smaku strasznie drentwe)

Ja odnoścnie postów Fifki: mam karuzele taka super ze jesy w 3w1 ze moge dac ja do fotelka jak jedziemy autem i do wózka zaraz wam pokazę:łóżeckzo turystyczne ale zwykłe bo ja mam drewniane i tez sie dobrze trzyma tylko zdjecie jest akurat takie
Nie była droga a do tego ma wiele melodji i włancza sie ja i ona przez 30minut gra i potem sama sie wylancza wiec na noc jak najbardziej :)
karuzela podrozna ksiezniczka 2.jpgkaruzela podrozna ksiezniczka 3.jpgkaruzela podrozna ksiezniczka 5.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no to już coś wiemy, ja za cholercię nie mogę przekonać męża, że przewijak jest potrzebny, on uważa, że mamy duże łóżko w sypialni to wystarczy
dziewczyny mają wasze pociechy jakieś maskotki do przytulania/spania?

reklama
Moja mała to uwielbia trzymac pieluszke tetrowa:)

Fifka: cukier ogólnie jest nie zdrowy napedza apetyt (takze u dorosłych) próchnica tez sprawy ... tak tez słysząłam zeby glukoze ale moja pije czysta wode wiec niech pije czysta :) Czasem herbatke daje jej jak widze z 1-2 dni bez kupki jak wypije z koperku to 2h i jest kupka:)

Przewijak jest super kurde namów go czy po kapaniu nie musisz sie na łózku garbic przewijac pozatym na łózku śpicie chodzi o higiene i wogóle a tak dziecko ma swój własny przewijak :) ja raz mala przewijalam na łózku ale to jak jeszcze dobrze nie umialam stac po CC to ja ja wycieram a mala mi kupke zrobiła miałam posciel do wymiany musiałam mojego budzic bo przeciez trzeba zmienic a tak jka na przewijak narobi sciagasz wytrzesz i juz czy tam przescierado zmienisz

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry