reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

u mnie baby dream nie przeszły. Takie kluchy jakieś :D Jesteśmy wierni pampersom. Chociaz za jakiś czas spróbujemy z tańszymi bo osiwieć można tyle kasy..

reklama
no była koleżanka nagadałysmy się, aż mi lepiej, obiadek juz zjadłam, 2 gi dzień na parze jem , i mam jeszcze parę pomysłów ale musze poszukać jakichś nowych żeby mi sie nie znudziłao

slyp: kibieto do roboty ,kupuj po mału bo potm to zbankrutujecie na zakupy jak przyjdzie wszystko na raz kupić, ja mam juz prawie wszystko przeijak i kosmetyki mi zostały

A jakie macie przewijaki ???

No dobrze już, dobrze. Ja się nie dam długo przekonywać;) Dzwoniłam do męża i taka nakręcona zaczęłam opowiadać czego to dziś nie kupimy i że wy nie zjechałyście wózka i że się napaliłam i że to i że tamto.. Śmiał się ze mnie i nawet obiecał po pracy mieć dla mnie czas żeby to wszystko pozamawiać:) Gadałam też z Panem od wózka z allegro, podpytałam o niego troszkę i już chyba jestem pewna że to ON;)

A co do temperatury w domu.. U mnie tu gdzie teraz mieszkam jest straaasznie zimno zimą. W lato z resztą też bo mury grube z jakiegoś świństwa. Tylko że ja to sobie chwalę nawet(oczywiście bez przesady). Wydaje mi się, że dzięki temu też rzadko choruje w zimę. Odkąd michał się wprowadził też zachorował chyba tylko raz. Z tym, że u nas w sypialni jest naprawdę, naprawdę zimno...

Witam kobietki:)

Robienie wyprawki to fajna rzecz ale też nie wyobrażam sobie kupować wszystkiego naraz i wydać tyle kasy :szok: dlatego już pomału chcę zacząć co miesiąc coś kupować..

Dziewczyny moje drogie.. A z czego macie butle?
Ja planuję karmić piersią.. Laktator wybrałam z Avent, smoczek uspokajający z Lovi (Fifka chyba Ty go masz) a butle? Zastanawiam się nad Avent a TT (tam podobno smoczki są jak sutek i są dobre butelki antykolkowe). I jak mam zamiar karmić piersią to ile butli, 2? Ajaj

A co do podgrzewacza to znowu mikrofalówka zdaje egzamin albo można podgrzać w gorącej wodzie :-)

Chciałam się tylko podzielić moimi odczuciami co do laktatora Aventu.Ja na początku miałam z nim duzy problem i zdecydowanie lepiej sprawdzał się taki zwykły z pompką do łapki. Teraz używam Av i jest ok ale w szpitalu był nieprzydatny i chciało mi się płakać ;-)

Claudusia super wieści:D:D:D Jescze raz gratuluję z całego serducha:-)

Z przydatnych rzeczy i potrzebnych jest nawilżacz powietrza. Maluszek lepiej oddycha i nie ma zatkanego noska. Kolejną w sumie dla mnie niezbędną jest Frida do oczyszczania noska. Pieluszki pamper dla mnie są najlepsze i zostaniemy przy nich. Próbowaliśmy innych i potrafiły przeciec . Polecam chusteczki z Rossmana,tanie i naprawdę dobre. Może mniej nasączone od np. pampersowych ale wystarczająco aby dobrze wyczyścić pupinę a kosztują 4 z groszami a nie 9 . Do pupci używamy linomagu i jest super. Ani razu nie miał maluszek odparzeń itd. Jak jest jakieś delikatne zaczerwienienie smaruję maścią alpika i szybciutko znika. Powiem Wam że nie warto kupować wypasionych oliwek ,szamponów itd. Mały dostał uczulenia od oliwki Hippa i teraz kupiłam bambino ...super. I szampon też najlepszy bb ,stara sprawdzona firma;)
Co do śpioszków to faktycznie najwygodniejsze są rozpinane na nóżkach i innych nie polecam bo nie będziecie ich używać. Totalnie niepraktyczne.
Fifciu poradziłaś sobie z usunięciem tego załącznika?
LAmia przeszedł Ci ten ból? Bo pisałaś że bardzo CIę boli i pomyślałam żeby to nie była rwa bo często się zdarza kobietom w ciąży .

Aż Wam napiszę jaki ze mnie G(i)ENIUSZ....:-D
Zrobiłam sałatkę w między czasie gadałam z sis przez tel. DOdałam wszystko i jeszcze sie jej pytam wymieniając składniki czy to wsio,potwierdziła. Siedzę sobie,klikam z Wami i szamiemy z moim szczęściem. On wziął dokładkę ..a mi nie wchodzi. Męcze się ,no nie smakuje mi:szok: suche to jakieś i w połowie EUREKA.... zapomniałam o majonezie !!!!
:confused2::-D:-D

Ostatnia edycja:
iwaesk: dziek ze pytasz, jeszcze mi nie przeszło ale boli mnie mniej, zobacze jak na wieczór, a to mam tak w boku mniej więcej na wysokości pasa, wiec nie wiem co to

Oby przeszło nie chcę cIę straszyć.;-),ja nie miałam ale moja przyjaciółka strasznie się męczyła . Po ciąży przeszło ale w trakcie dwa razy w szpitalu wyladowała z bólu.

Mój synuś w huśtawie (bujającej cały czas) śpi już 4 h:szok: bez budzenia na cycola. Może z powodu przeżyć bo byliśmy dzisiaj u mojej Pani dziurolog razem i zdecydowanie mu się nie podobało. Nawet jazda samochodem była beeeee

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry