reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamiav uumm znowu jak nastolatkowie zakochani hihi :tak: albo się zagryziemy lol :-D nie no, nie będzie tak źle.

Sleepy ryzykantka! Ja bym tak nie mogła.. Mojego besztam, że wyprawki jeszcze nie mamy :-D termin mam czerwiec/lipiec i do końca maja mam zamiar wszystko mieć już gotowe :-) do roboty!

Chcę iść robić ciasto tiramisu i co.. Po przeprowadzce nie mogę znaleźć miksera :confused2:

Kurde ale ze mnie dzisiaj śluz wypływa :szok: to jest normalne? Chyba jeszcze tak nie miałam..

reklama
Miq: a bo to ciągle coś.. Najpierw wydawało mi się że za wcześnie, potem kaska na co innego potrzebna i tak się odwleka.. Myślę, że jak mam rodzić pod koniec kwietnia czy w majówkę, to jeszcze zdążę wszystko pokupować:) Ale już ten wózek mnie kusi jak nie wiem(sorki że taka monotematyczna jestem- muszę chyba zimny prysznic wziąć;))

Natkusia: Ja w okolicy twojego tyg. też tak miałam z nadmiarem śluzu. I też się martwiłam bo to było kiedy fifka walczyła z wodami. Ale w końcu po tygodniu samo się unormowało..
Do roboty, do roboty.. No doooobra, niech wam będzie...;) (jupi!:D)

Ostatnia edycja:
Aaaaah.... a ja w końcu syna uśpiłam i zdołałam posprzątać nieco w domu i pranie rozwiesić!

Kolejna bardzo przydatna rzecz.. leżaczek z wibracjami! :tak: U nas pomaga kiedy Konrad ma problemy z mocnym snem, bo wtedy jak się wybudza to te wibrację go lulają znowu :-)

Ael prawdę mówi... ja tak samo na ostatnią chwilę wszytko kupiłam.... i to nie jest fajne...

Fifka: Taki właśnie chcę:) Fajnie że zasnął, zawsze to chwila dla siebie;>
Ael: Nie mogę znaleźć tego twojego podrzewacza:zawstydzona/y: Na co zwracać uwagę przy tym zakupie? Widzę już niektóre od 30zł, to jakieś dno zupełne?

I jeszcze pyt o laktator: Skoro ja nie planuje karmić piersią, to mam kupować czy nie? Jak się nie karmi to co wtedy.. Jakieś herbatki na zanik laktacji i po zabawie czy trzeba odciągać właśnie?

Ostatnia edycja:
Sleepy a czemu nie chcesz karmić?

Jak będziesz ściągać laktatorem to będziesz pobudzać laktację tylko... i będzie mleka więcej... są preparaty na zanik laktacji, ale to musisz lekarza zapytać.

A leżaczek ja kupiłam taki z FP:
Zobacz załącznik 447115
Jest do 18kg, ma regulowane oparcie i te wibrację :tak:

wiecie co ja właśnie zrobiłam?pożarłam kostkę twarogu
a tak w ogóle to podgrzewacz to przydatna rzecz?

reklama
Miq jeśli karmisz butelką to jest to rzecz niemal niezbędna... a na pewno bardzo ułatwiająca życie, bo mleczko masz zawsze w odpowiedniej temperaturzę na czas ramienia. A jak ja np. Kamie piersią to mi osobiście potrzebne nie jest...

Ooo tez bym sobie zjadła... głodna jestem ale na męża czekam bo za niecałą godzine wraca i będzie obiad.

Do góry