reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sun...jedyne co stracisz to moze jakies 100, 150zl...ale mozesz sie wiele dowiedziec...mysle, ze warto sie tam udac i zstanowic sie wspolnie z specjalista co dalej...moze zaproponuje cos dobrego dla was...
nie do androloga, tylko do ginekologa teraz radze isc :-)
no i jedno z najwazniejszych to wyluzowac sie...no ale sama wiem z doswiadczenia, ze o tym to tylko latwo sie mowi...wiec dzialaj...bo szkoda czasu:tak:

reklama
O to i ja....Wrak człowieka zjawił się na forum... Dziś odrobinę lepiej. Spałam w grubej piżamie, w grubych skarpetach, opatulona w gruby polarowy szlafrok, zakryta wręcz po głowę kołdrą. Rano to odklejałam wszystko od siebie.
Wczoraj znajoma zabrała mojego dziabąga na spacer, nie było ich 2,5 h a ja w domu miałam się przespać,a tu ni odrobiny spania, po prostu było dla mnie za pusto! I ciągle myślałam, co u dziabąga, jak sobie radzą, gdzie jeżdżą.
Tak pilnuje się przy małym, jak muszę go wziąć na ręce/przewinąć/nakarmić to lecę umyć pod gorącą wodą ręce, w pokoju smaruje ręce antybakteryjnym żelem i zakładam maseczkę malarską. Normalnie czuję się jak w jakimś laboratorium. Potem wstawię wam zdjęcie jak ja wyglądam z tą maską. Paweł się ze mnie śmieje, że jak robotnik, bo wczoraj chodziłam w koszuli w kratę :-)
Dziś rano to mnie zagiął, mówiąc bym w nocy nie odwracała się buzią do niego by ten się nie zaraził. Zrobiłam minę a la klasyczny wtf i go pacnęłam odpierając, że ja w nocy specjalnie budzić się nie będę by się do niego dupą odwracać....

Hahaha Sil zagięłaś mnie pytaniem o betę i test u faceta :-D
Beta u kobiet po ciąży spada do 0. W ciąży do pewnego momentu rośnie po czym spada.

Fifciu ślicznie wyglądacie :*

Miliaa umówiłam się na przyszły tydzień do Kliniki Leczenia Niepłodności Salve Medica - do ginekologa... zobaczę co mi powie... może coś uda się zdziałać... muszę w to wierzyć... ;-)

Ostatnia edycja:
Ael, wiem, że spada do zera, ale zastanawialiśmy się wczoraj do kiedy :) bo na pewno nie od razu :) Dobrze, że czujesz się lepiej :)

Sun i o to chodzi, działaj :)

witam ;-) polozna byla wszystko z nami oki ;-) i waze 3230g wiec 210g w tydzien ;-) tylko na moim cycku ;-)

mili no to szalalas ;-)

sun bedzie dobrze widze ze dzialasz wiec dobra postawa !!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ael no powiem ci ze ja tak ostatnio jak dalam mezowi mala i poszedl z nia do gory mialam sie zdrzemnac a ja co niemoglam musialam do niej pojsc bo jakos nie wytrzymalam... lezalam isie krecilam...i tylko myslalam o niej...

martocha no to super ze lepiej sie czujesz bez wyrostka tez go niemam ;-)
milego dzionka ;-)

Ael Ty bidolku.. Zdrowiej Nam :*

Fasolka Gratuluję! Mówiłyśmy, że Łucja silna babka i da radę :) oby tak dalej! Buziole dla Was :-)

Sun Kurcze.. Poczekaj jeszcze do tej nieszczęsnej @ .. i nie załamuj się Mała :* Śmigaj do lekarzy i trzeba coś działać w tym kierunku.. Będzie dobrze Mycha, głowa do góry! :* śle pozytywne fluidki od Michasia ~~~~~~~~~~~~~~

Fifka kamień z serca.. Bardzo się cieszę, że pogadaliście :* oby teraz to wszystko weszło w życie ale zrobiliście ważny krok :tak: A ja z moim próbuje porozmawiać jak to będzie jak Mały przyjdzie na świat (że ja swoją cała uwagę skupię na dziecku itd) ale on mówi, że będzie dobrze i że nie ma o czym .. A facet z natury jest zazdrosny i nie wiem co z nim zrobić..

Netka nie przejmuj się! Jesteś przecież w ciąży więc to normalne, niektóra przytyję 8 kg a niektóra 30kg :tak: najważniejsze, żeby z dzieckiem było ok.. niestety niektóre osoby nie potrafią sprawić trafnego komplementu heh.. 100 lat dla małżonka :*

M.agda Haha Maryja :-D wiesz.. nie mów hop, faktem jest, że wredota się spóźnia ;-)

Cześć Marta :* trzymam &&&&& za pierwszy-majowy cykl i wracaj do nas :-)

Sil jak tam mama?

Ma_g to już większa przerwa z Wami :-) ja od września będę wracać do szkoły i jak na razie nie wyobrażam sobie zostawić na tak długo Małego..

Chyba o nikim nie zapomniałam.. jak coś to przepraszam

A mnie chyba coś zbiera :wściekła/y: dzisiaj spałam jak nigdy 14h, czuję się słaba i z nochala leci mi jak z kranu :sorry2: o zgrozo!

witajcie dziewczynki
Sil: dzieki za pocieszenie, mam nadzieje ze wcisnę sie w stare ciuchy, bo mam parę nowych i trzymam na po porodzie :-)

Ael; biedulko, gdzies sie tak zaraziła? jak sie dzisiaj czujesz ? A zaraz prześlę ci fotkę

Neciuszka: co się będziesz przejmować głupimi uwagami, ja tez już parę "miłych " słów usłysząłam, szczególnie o moich grubasnych nogach, nawet teściowa, która nie jest taka zła ale juz oceniła moje wielkie kłody :-). Na szczęście mój mąz sie cieszy z takiego pulpecika jak ja, i jest oburzony że nie paraduje przed nim w samej bieliźnie :-D, jednak mi brak odwagi

fifka:
cieszę sie że doszliście do poozumienia, i trzymam kciuki żeby wam się udało przetrwać ten kryzys , żeby twój mąz nauczyła sie na swoich błędach i żebyś ty trwała w tym wszystkim
A synio pięknie rośnie :tak:

Mam sprawę do mateczek , proszę o listę kosmetyków dla dzidziusia:
1. co do kapieli dajecie, używacie
2. czym myć główkę
3. czym smarować po kąpieli
4. co na odparzenia

5. coś co nie wiem że potrzeba a się przydaje

reklama
Do góry