reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Wiecie kochana nie chcę jakoś się nad sobą użalać... bo wiem, że to i tak nic nie zmieni... ale czasami nachodzą mnie smutniejsze dni... Nawet nie wiem czy jest sens iść do lekarza, wydawać kolejne pieniądze za wizytę, leki, skoro to i tak nie przynosi rezultatu... :-(
Jutro zapewne Wam napiszę, że przyszła @ tak więc czekajcie na taką informacje.

reklama
To spróbuj nie pić, bo karmi pobudza laktację. A szkoda cieknąć. Ja już nawet nie cieknę, jak mąż mi drażni brodawki :-D a wczoraj próbowaliśmy się poprzytulać z 5 razy, a w końcu, bo wybuchu śmiechu, kolejnym, mój powiedział, żebyśmy lepiej poszli spać :p

Sun, użalaj się ile wlezie. To nadal jest forum staraczkowe i macie do tego prawo :)

Mam durne pytanie. Ile po porodzie się utrzymuje beta? Tak z głupia pytam, nie że coś. I co by było, jakby facet zrobił test?

Najbardziej boli mnie to, że tak od 6 m-c starań strasznie, źle to wpływa na moje małżeństwo... Jakoś oddalam się od męża... i nawet nie wiem dlaczego... Czuję się często taka samotna, mimo, że mąż zawsze jest przy mnie i wspiera mnie... Gdzieś podświadomie, każde z nas ma do siebie pretensje, że nam nie wychodzi... Zresztą od samego początku znajomości zawszę mamy pod górkę, jakoś nic nam nie przychodzi łatwo...

Sil...betka u kobiet to nie wiem kiedy spada, ale na innym forum o IVF czytalam o becie mezczyzn...moja znajoma, ktora tam sie udziela ma meza chorego na raka i on ma podwyzszony poziom bety podobno...wiec niestety jezeli chodzi o mezczyzne to nie swiadczy to o niczym dobrym
Sun...a skad ty jestes? moze udaj sie do jakiejs dobrej kliniki leczenia nieplodnosci?

Bryyyy :-) ja się witam urodzinowo mężowo :)

Zrobiłam mojemu ślubnemu naleśniki urodzinowe na śniadanko :) teraz się wyleguje bo na 14 do pracy ma.

Dzięki dziewczyny za miłe słowa :* aż lepiej mi się dziś zrobiło. mój na szczęście stwierdził, że nie chciałby jakiegoś suchmielca a co nadto to po ciąży mam się martwić a nie teraz jak mi szaleje w brzuchu kobietka nasza.
magda zboczku :-p i cieszę się, że wy też sobie porozmawialiście

sun ja nie wiem co ci napisać bo i tak już nie raz próbowałam i nic z tego więc po prostu cię utulę do moich gigantycznych (.)(.)

Sun, ale związki, gdzie przychodzi łatwo nie są tak trwałe. Pomyś, ile razem przeszliście i pokonaliście. I nadal trwacie razem. Nie daj temu umrzeć. Zrób coś dla siebie i dla niego, idźcie do kina, na kolację. Nie myślcie, albo choć nie mówcie o dziecku, odpuśćcie na jakiś czas, choć na dwa dni. Powalczcie o siebie, jak za dawnych czasów. Rutyna potrafi zabić, a przeciwności nie pomagają. Pomyśl, ze bez niego nie będzie rodziny. Pogadajcie, powygłupiajcie się, jesteście dla siebie, z sobą, a nie przeciw sobie i żadne nie jest winne, że nie macie Dzieciątka. Każde to przeżywa na swój sposób, nie dajcie się zabić temu pragnieniu. Pomyśl sobie, czemu się w nim zakochałaś, obudź to na nowo, dostrzeż w nim człowieka, który kiedyś Cię zauroczył, mów mu o tym, to wraca potem do nas, kobiet. I daje masę szczęścia. I tego Ci życze.

Sil, ie strasz mnie ;-) tu u Nas to już różne przypadki ciąż były ;-) ale u mnie i temp spadła.. no może nie poniżej granicy niskich temp. ale spadła :-p a poza tym przy ilości stosunków jaką mamy musiałabym mieć Maryja na imię :-p

Miliaa ja jestem z Łodzi... a już sama nie wiem co mam robić... wszystko mnie denerwuję i tracę już chęci do działania.... :-(

Sil dziękuje za miłe słowa... :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja miliaa z mężem byłam u lekarza androloga i na badaniach nasienia w Salve Medica na ul. Szparagowej... też miła obsługa i mili lekarze... Może rzeczywiście wybiorę się tam do jakiegoś ginekologa i zobaczę co mi powie...

Do góry