reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Atanku no no! Amelka rośnie!! :tak: Całkiem ładnie jak na tydzień :-D

Natkusia teraz nic z tym nie robisz... serio... można planować rozmawiać itp. ale dopiero kiedy już dziecko jest na świecie to rodzą się uczucia i wtedy "ustalanie" schodzi gdzieś w przeszłość. Wrzuć na luz, będzie co ma być. Później będziesz się nad tym zastanawiać bo wcale źle być nie musi :tak:

Lamiav po pierwsze:

1. Używam Jonson's baby 3w1- taki jak Sil - ślicznie pachnie i Konrad nie ma uczulenia po tym.
2. Główkę myje tym Jonson's baby bo to jest i szampon i płyn do kąpieli
3. Ja smaruje oliwką BAMBINO - mały mi sie nie łuszczy i ma śliczną nawilżoną skórkę
4. Jak jest już odparzona i czerwona pupka to używam maści TORMENTIOL (jeden dzień i odparzenie znika) A na co dzień używam zasypki BAMBINO i co któreś tam przewijanie profilaktycznie maści Bepanten
5. Ten Bepanten bo jest i na pupkę i na obolałe i poranione sutki. Ja co prawda nie miałam poranionych brodawek, ale jak na początku dziecko przy jedzeniu je podrażni to daje fantastyczną ulgę i nie trzeba go zmywać przy każdym karmieniu - Mały może go "jeść". Na podwórko smaruję małemu buźkę kremem BAMBINO i to tyle z kosmetyków. U mnie się super sprawdza i nie zamierzam zmieniać :tak:

Innymi słowy z kosmetyków ja podobnie jak Sil używam.

O matko ależ ty urosłaś!! Ślicznie wyglądasz! Taka zgrabna tylko brzuszek wystaje!! Tylko buzi dać!! :* I wózeczek super! Fajniutkie kolorki! :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Lamiav Oliwka to ładne imię :-) od mojej kuzynki córka ma tak na imię to od małego wołają na nią Ola :-)

Ojj dziewczyny ja jeszcze nie mam uciążliwych kopniaków ale zobaczycie, będziecie za tym tęsknić? Jakoś na razie nie wyobrażam sobie, że te kopniaki bolą ale z pewnością się przekonam. Damy radę :*

Kawiatuszek cóż.. godzenie po kłótni jest najlepsze mmmmm ;-)

Ael jak tam, lepiej się czujesz?

Lamiav brzuchol superaśny i tak duży :szok: extra! ;-) a ten wózek jak możesz napisać to jakiej firmy? Gdzieś mi wpadł w oko i chętnie bym go znalazła :-)

Ja mam mega problem z wózkiem :sorry2: nie mam pojęcia jaki.. Zależy na za dużo funkcjach chyba :-(

Fifka pewnie masz rację ale mój facet bierze wszystko na luz i na spokojnie.. Czasami wydaje mi się, że on sobie nie umie nawet wyobrazić jak to będzie i czasami chciałabym z nim porozmawiać a on mnie zbywa :baffled: no ale będzie co ma być.. Byle jak na razie zakochany w brzuszku i nie umie doczekać się syna :-D

Ostatnia edycja:
Natkusia nawet jak będą boleć - mój szalał tak ze myślałam ze mi żebra połamie... :-D Ale tak za tym tęsknie!! Za brzuszkiem nie... ogólnie za ciążą też nie tęsknie, ale za ruchami małego wewnątrz BARDZO!

Co do faceta ty sama jeszcze nie wiesz jak to będzie wyglądać! Serio... jak dziecko przychodzi na świat dopiero wszystko się okazuję! :tak: Ty też daj na luz! Będzie dobrze :-)

Natkusia a czuje się tak sobie, niesamowicie się pocę mimo, że jeszcze teraflu nie wypiłam. Nos męczy i przez niego mam taką ciężką głowę.
Ja to tam rybka, ale nie mogę dziabąga na ręce, nie mogę go wycałować, pobawić się, pogadać, pośmiać... mimo, że mam go na wyciągnięcie ręki...

Curewska choroba jedna, nooo!!!!!

Powiem Ci, że na początku bardzo tęskniłam za brzuszkiem i ruchami małego w nim, teraz już jakoś tak z rzadka o tym myślę :-)

Jednak ciąża trwa 9 mscy więc można się do tego stanu przywyczaić a potem jakiś czas tęsknić :tak:

Fifka no fakt, tego nie można sobie wyobrazić więc nawet często nie próbuje ;-)

Ael ale żeś się zaprawiła <tuli> .. najważniejsze też, żeby Małego nie zarazić bo potem to doopa.. Może przejdziesz się do lekarza? Chociaż pogoda jest taka dupiata i choróbska przychodzą :crazy:

Dziewczyny a jakie Wy macie wózeczki? Szukam wózia już jakiś czas i nic..

Ja mam taki:
1_wozek_dzieciecy_tako_easy_rider_classic_.jpg
sprawdza się super, na największy krawężnik wjedzie bez problemu, ale jeśli mieszkasz w bloku to nie polecam bo jest bardzo ciężki.

Ael: dzieki za wstawienie fotek :-)
A na katar może rób sobie parówki z jakimś olejkiem mi to pomaga

natkusia: moj mąż to do wszystkiego podchodzi na luzie aż do ostatniego momentu, jak coś się zbliża to dopiero zaczyna działać, a ja to juz rok ,półroku wczesniej myslę, przmyslam planuje ;-)
Wózek firmy Tako, jest 3w1 i ma wszystko co chciałm, amortyzatory, ściągana tamicerka, skrętne przednie koła z mozliwością blokady, koła pompowane, hamulec centralny, torbę kosz na zakupy i jest bardzo duży wybór kolorów, prowadzi sie lekko jak po maśle

fifka: a no urosłam jak głupia :-D i o dziwo nie mam nadal rozstępów na brzuchu mimo że na tyłku mam już od paru lat i byłam pewna ze dojdzie mi ich dużo w ciązy

dzieki kobietki za info o kosmetykach już mam listę czas na zakup ;-)

Widzę dziewczyny, że gustujecie w Tako :-)

Ja chciałabym wózek z dużą gondolą żeby Małego jeszcze w gondoli przewozić w zimie bo jak kupie ze standardową to początek zimy a ja go będę musiała do spacerówki przerzucać.. No i tu właśnie jest mój problem i wybór ograniczony :baffled:

Będę musiała pojechać do smyka i spokojnie pooglądać wózki ;-) chyba jutro po lekarzu pojedziemy niah

Lamiav to mój chłop jest identyczny :-) i zawsze bezproblemowy.. A ja jestem osobą, że muszę mieć wszystko poukładane heh

ja jeszcze nawet w ciazy nie jestem a wozek juz mam zalatwiony po siostrzenicy siostra byla bardzo zadowolona
abc design sa tez 3 i 4 kolowe bez skretnych kol ten akurat ma skretne ale sis miala cały czarny z zlota rama
images_zmniejszacz-pl_419287.jpg
h_zmniejszacz-pl_998019.jpg
ja juz nawet myslalam zeby ona go sprzedala bo wozek bedzie niemodny zanim nam sie uda:(

reklama
Kwiatuszek wózio fajny ale trzeba 2tyś liczyć a ja chcę wózio kupić do 1,5tyś bo więcej moim zdaniem się nie opłaca.. Wole tańszy wózek kupić a resztę kasy przeznaczyć na coś innego :-)
Nie myśl tak negatywnie :confused: lepiej sobie trzymaj ten wózek bo jest fajny a nie znasz dnia ani godziny kiedy fasolka się zadomowi :*

Do góry