reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

z tych wyników glukozę na czczo z krwi miałam 58 poniżej normy hihi z krwi a z palca to zależy co tam zjem dziś jadłam makaron i mam po obiedzie 124 a powinnam 120

reklama
Ael: ten twój przepis na bułeczki to naprawdę nie zły , skoro mi dzisiaj nawet wyszły z miksera i do tego nie miałam masła tylko dałam olej, a one sa pyszne, :-) dzieki jeszcze raz bo to pierwsze drożdżowe ciasto jakie mi wychodzi,

laura: a co ci, ogólne zmęczenie czy coś innego , kurde ty juz 28 tydzien ale leci ten czas
a ty idziesz łeb łeb z neciuszką ten sam tydzien i dzień :-)ale by było jakbyście razem rodziły

Własnie wróciłam z obiadku z tata ;) jak na razie nie mam @ ale nie mam tez nic innego chodzi mi o jakies sluzy ewentualne. Jest tam po prostu sucho.. dalej mam nadzieje!! ;]

claudusia: nic nie mówię tylko trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

o to przepis,
Bułeczki drożdżowe od Ael

Ciasto drożdżowe: 2 dag drożdży, 6 dag cukru, 35 dag mąki, 200 ml ciepłego mleka, 8 dag stopionego masła, 2 żółtka, 1 czubata łyżka cukru waniliowego, skórka otarta z 1 cytryny, sól
Nadzienie: 30 dag powideł śliwkowych
Ponadto: 2 dag masła do posmarowania blachy, 5 dag stopionego masła do posmarowania bułeczek, 5 dag cukru pudru

Do miseczki wkrusz drożdże i połącz je z odrobiną cukru. Wlej 100 ml ciepłego mleka i wymieszaj z 5-10 dag mąki. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Wymieszaj żółtka ze stopionym masłem i resztą mleka. Dodaj do rozczynu razem z pozostałą mąką, cukrem, cukrem waniliowym, skórką z cytryny i szczyptą soli. Zagnieć ciasto. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Rozgrzej piekarnik do 230°C. Z ciasta uformuj wałek, pokrój go w plastry. Spłaszcz każdy kawałek ciasta, nałóż porcję powideł. Sklej jak pączki, ułóż na natłuszczonej blasze stroną sklejenia do dołu. Posmaruj masłem, piecz 20 minut. Posyp cukrem pudrem

Z części zrobiłam normalne bułeczki a z 2giej części takie zawijaski i wyszły slicznie
:-), tak jak ta babka na filmie zawijałam

http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/walentynki/drozdzowki_truskawkowe/przepis.html

mineralna dobrze czasem mnie zmeczenie lapie mala rosnie ;-) tata pomaga nam ;-) jak mnie zmeczenie lapie to spie w tym samym czasie co ona bo maz ma opieke nademna wiec jest z nami i obiadki robi ;-) blizna sie goi ;-) pempuszek coraz bardziej odpada wiec mysle ze w tym tyg odpadnie ;-)

clauudusia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Atanku malutka śliczna! Widziałam te zdjęcia na FB :-D

Lamiav ładne łóżeczko! Szuflada jest bardzo przydatna, ja mam bez i teraz żałuję...

A co do pościeli mam tej samej firmy i sobie bardzo ją chwalę :tak:

Magenta super wózeczek! Wygląda na lekki :tak:

Miq super ciuszki! Zwłaszcza te pajace super! ;-)

Sil pozazdrościć... ja nie miałam jeszcze takiej sytuacji żebym nie spała jakoś długo, ale ciekawe czy mój by sie na coś takiego zdobył...

Netka z tego co widzę nie jest tak źle... pewnie jakieś witaminki po prostu dostaniesz :tak: A cukier masz super! Cieszę się ze nie wyszła u ciebie ta cukrzyca w końcu...

Claudusia trzymam również &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A ja byłam u gina! Wszytko ładnie się pogoiło, macica się obkurczyła no i mam czekać na pierwszą miesiączkę :tak: Zarezerwowałam też chrzest na święta 8 kwietnia na 11 :-) Jutro tylko mąż złoży papiery na becikowe bo już wszytko mamy!

PYTANIE DO MAMUSIEK!

Konrad w tej chwili powoli wchodzi na rozmiar 62, chrzest jest za miesiąc... jak myślicie patrząc na swoje dzieciaczki, czy on dorośnie do rozmiaru 68? :sorry: Bo chrzestna chce mu kupić ubranko a ja nie mam zielonego pojęcia czy 62 czy 68...

Do góry