reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

moja koleżanka ostatnio rodziła 16h. Trafiła do szpitala przed północą, skurcze miała co 3 minuty, ale małe rozwarcie, to pipy pielęgniarki nie dały jej kroplówki żeby się po nocy nie męczyć tylko biedna czekała do dziennej zmiany do 8 rano, ale od podania kroplówki i tak 8 h zeszło

reklama
Już jak jest rozwarcie koło 4-5 cm to powinno szybko pójść. U mnie od 3cm do pełnego rozwarcia minęły z 4 godziny tylko... Bez żadnych kroplówek szybko poszło... współczuję dziewczynom które tak długo się męczą...

A ja własnie przymierzałam wszystko co mam ubrać w niedzielę bo chciałam sprawdzić czy będą pasować rajstopy które mam w domu czy musze kupić w innym kolorze i się załamałam.... doope mam jak szafa 3-drzwiowa :-( i może sama bym się tym nie przejmowała jakby nie to, że z mojego męża łaskawej rodziny każdy mi to wypomina na każdym kroku :confused2: niby nie po hamsku ale sam fakt powiedzenia: "ale Ty masz brzuszek" albo tak jak teściowa ostatnio powiedziała jak jej pokazywałam właśnie bluzkę na niedzielę "o taka luźna to zakryje Ci wszystkie fałdki" :crazy: a ona ma 4 brzuchy i jak czasami ubierze obcisłą bluzkę jeszcze z falbankami to myśli że wygląda jak tap modl :confused2:

Magda olej zdanie rodziny męża.. nie wymagaj ,że będziesz wyglądać jak modelka po urodzeniu dziecka.. daj sobie i swojemu organizmowi dojść do siebie :-) a ja nie uważam,że jestem gruba :-) chciałabym taka gruba być bez ciąży jak Ty jesteś miesiąc po urodzeniu dziecka :-) buzki kochana :-)

Wieści Atankowe:

40 minut temu
Skurcze co minutę mocne, rozwarcie ani ruszyło.

Napisałam, Michałowi by pogadał z lekarzem co dalej robią, jak rozwarcie stoi.

A od kiedy ma te regularne typowo porodowe skurcze?? dość szybko chyba zdecydowali się na CC... ale w sumie to nie jestem do końca na bieżąco więc może się mylę.
A poza tym Amelcia podejrzewam będzie ważyła koło 4 kg wg tych orientacyjnych wag, które Atanek nam podawała

reklama
Atanku powodzenia!!!! Jak już będzie CC to szybko pójdzie! Dość szybko zapadła decyzja i bardzo dobrze! :tak:

Magdalena
to normalne że dupa jest większa! Ja niby odrazu po urodzeniu zeszłam do normalnej wagi i brzuszek mam płaski ale jedna wszystkie spodnie idą do wyrzucenia, bo są za małe... :-( Przez ciąże i poród miednica się rozeszła i przez to teraz mamy szersze biodra i nic na to już się nie poradzi... :zawstydzona/y:

Ależ jestem wkurzona... właśnie przyszedł teść... przyniósł mi obiad i przy okazji MUSIAŁ powygładzać mądrości na temat co mamy robić z małym... co gdzie i jak kłaść... jak go ubierać itp... Od kurde znawca... Mówił zbym jutro do nich przyszła małego ciepło ubrała... ale na samą myśl mam dreszcze... :no:

Do góry