reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

moja koleżanka ostatnio rodziła 16h. Trafiła do szpitala przed północą, skurcze miała co 3 minuty, ale małe rozwarcie, to pipy pielęgniarki nie dały jej kroplówki żeby się po nocy nie męczyć tylko biedna czekała do dziennej zmiany do 8 rano, ale od podania kroplówki i tak 8 h zeszło

reklama
Już jak jest rozwarcie koło 4-5 cm to powinno szybko pójść. U mnie od 3cm do pełnego rozwarcia minęły z 4 godziny tylko... Bez żadnych kroplówek szybko poszło... współczuję dziewczynom które tak długo się męczą...

A ja własnie przymierzałam wszystko co mam ubrać w niedzielę bo chciałam sprawdzić czy będą pasować rajstopy które mam w domu czy musze kupić w innym kolorze i się załamałam.... doope mam jak szafa 3-drzwiowa :-( i może sama bym się tym nie przejmowała jakby nie to, że z mojego męża łaskawej rodziny każdy mi to wypomina na każdym kroku :confused2: niby nie po hamsku ale sam fakt powiedzenia: "ale Ty masz brzuszek" albo tak jak teściowa ostatnio powiedziała jak jej pokazywałam właśnie bluzkę na niedzielę "o taka luźna to zakryje Ci wszystkie fałdki" :crazy: a ona ma 4 brzuchy i jak czasami ubierze obcisłą bluzkę jeszcze z falbankami to myśli że wygląda jak tap modl :confused2:

Magda olej zdanie rodziny męża.. nie wymagaj ,że będziesz wyglądać jak modelka po urodzeniu dziecka.. daj sobie i swojemu organizmowi dojść do siebie :-) a ja nie uważam,że jestem gruba :-) chciałabym taka gruba być bez ciąży jak Ty jesteś miesiąc po urodzeniu dziecka :-) buzki kochana :-)

Wieści Atankowe:

40 minut temu
Skurcze co minutę mocne, rozwarcie ani ruszyło.

Napisałam, Michałowi by pogadał z lekarzem co dalej robią, jak rozwarcie stoi.

A od kiedy ma te regularne typowo porodowe skurcze?? dość szybko chyba zdecydowali się na CC... ale w sumie to nie jestem do końca na bieżąco więc może się mylę.
A poza tym Amelcia podejrzewam będzie ważyła koło 4 kg wg tych orientacyjnych wag, które Atanek nam podawała

reklama
Atanku powodzenia!!!! Jak już będzie CC to szybko pójdzie! Dość szybko zapadła decyzja i bardzo dobrze! :tak:

Magdalena
to normalne że dupa jest większa! Ja niby odrazu po urodzeniu zeszłam do normalnej wagi i brzuszek mam płaski ale jedna wszystkie spodnie idą do wyrzucenia, bo są za małe... :-( Przez ciąże i poród miednica się rozeszła i przez to teraz mamy szersze biodra i nic na to już się nie poradzi... :zawstydzona/y:

Ależ jestem wkurzona... właśnie przyszedł teść... przyniósł mi obiad i przy okazji MUSIAŁ powygładzać mądrości na temat co mamy robić z małym... co gdzie i jak kłaść... jak go ubierać itp... Od kurde znawca... Mówił zbym jutro do nich przyszła małego ciepło ubrała... ale na samą myśl mam dreszcze... :no:

Do góry