reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

no a ja czekam juz na mężusia i Sebka, zaraz trzeba im jedzonko robić, a jutro szkoła rodzenia juz nie mogę sie doczekać. no a w srode gin oby mi powiedział ze wszystko stoi w mijscu to będę zadowolona, bo jakos przez ostatnie 3 dni nie czuje sie najlepiej, nic sie takiego nie dzieje ale czuje ze jkoś znowu mi sie za bardzo brzuch twardnieje, i mnie to trochę martwi

iwasek|: a no to super, a karmisz piersią czy na butelkę sie zamieniłaś ?
kiedy chrzciny planujecie ?

reklama
Tylko cycol i maluch przybiera pięknie na wadze:) Właśnie rozmawiamy o terminie chrzcin ,ja chcę jak najszybciej.
A Tobie już też niewiele zostało do przytulenia maluszka:D

oj juz nie mogę sie doczekać, odliczam tygodnie, mój mąż przepowiada ze urodze wczesniej (nie wiem skąd u niego takie przekonanie )także wszyscy czekają, :-)

A tak właściwie to ile dzidzius standardowo powinien przybierać na wadze po urodzeniu, jak to jest ?

Ale jak trudno uchwycić ten uśmiech :) Ze mnie zeszło sporo opuchlizny, więc ja poleciałam szybko na wadze, a i ćwiczę z Małą. Ona leży na podłodze, ja robię pompki, brzuszki, skłony, bardzo lubi jak skłony robię itp. To lecę. Do wagi sprzed ciąży mi brakuje 4 kg, czyli poszło już 17.
Ale szybciutko udało ci się zrzucić. ja przytylam przez całą ciążę 18kg.po 6miesiącach pozostały mi jeszcze 4kg. :(

fasolka: na początku tez te ruchy były taki delikatne, i w ogóle inne, a teraz to jes szok, nawet juz nóżkę można wyczuć lub łokieć czy kolanko bo czymś mnie kuje :-), ale to mam tak od tygodnia takie większe ruchy , zobaczysz jeszcze tydzień lub dwa a tez będziesz bardziej czuła, im dzieck owiększe tym mu ciaśniej i bardziej wszystko czuć.
Kilka tygodni temu dużo mocniej małą czułam, a teraz od 3 tygodni taki spokój. Mam nadzieję,ze w piątek wszystko będzie ok i malutka też zacznie szaleć.

Fasolka a co to cię bierze :-p
Urwanie zada od leżenia mnie bierze :-), dodatkowo chcica na słodkie, a to wszystko przez lamiav i wstręt do mięsa, ale to już nie wiem przez co ;-)

fasolka: no a ostatnio jak byłas u gina to badał ci brzuszek usg? sprawdzał co u towjej malutkiej? nie zamartwiaj sie na zapasa ()wiem wiem, łatwo napisać, radze a sama przemyslam :-)) ważne że mała sie rusza, każde dziecko jest inne tak jak każda z nas przechodzi inaczej ciążę.

A co do słodkiego to ja ostatnio wpierdzielam snikersy, ale przypomniało mi sie (po tym jak juz ich zjadłam chyba w ostatnim czasie z 10 szt,) ze one mają orzeszki ziemne, a podobno w ciazy nie mozan tak ???????

iwasku ja mam problem ze chrzcinami rozwiazany bo chrzesna do konca kwietnia a w kosciele tylko w 2 niedziele chrzczą wiec w wielkanoc bedzie ;-) tak jak fifka konradka chrzci ;-)
a super ze tak ladnie z wagau ciebie ;-)
aja umieram dzisiaj...zaduzo chodzilam i ledwo co sie ruszam...

fasolka: no własnie nie wiem bo słyszałm ze nie mozna orzeszków ziemnych bo podobno mogą wywołać alergię u dzidziusia ale nie wiem czy to prawda, ?????????
A skoro cie badał i nic nie mówił ze cos nie tak, to nie martw sie kochana nie ma co , tym bardziej ze zaraz masz kontrolna wizytę. Ja juz tez miałam w szpitali ktg, a teraz to nie wie mkiedy mi będą robić.

reklama
Do góry