reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Buuuziol kobiałki
Sil
Dominisia jest śliczna ! Jakie ma długie rzęsy :D
Szybciutko się zmieniaja te nasze maluszki.
Atanku czekam z niecierpliwością na to Twoje maleństwo:**** Trzymam kciuki za szybki poród:-)
Widzę że zaopatrzenie pełne:)

Iwasku, daj zdjęcia kawalera, bo słodziak jest niesamowity :) Jak się chowa?
A rzęsy po mamie i tacie, to muszą być długie ;)

Ale jak trudno uchwycić ten uśmiech :) Ze mnie zeszło sporo opuchlizny, więc ja poleciałam szybko na wadze, a i ćwiczę z Małą. Ona leży na podłodze, ja robię pompki, brzuszki, skłony, bardzo lubi jak skłony robię itp. To lecę. Do wagi sprzed ciąży mi brakuje 4 kg, czyli poszło już 17.

sil no no ale sie smieje fajniusio ;-) ahh sliczna a ty laska ze hej ;-)

iwasku no zaopatrzenie zrobione wiec moze wychodzic ;-) a jak nie to chociaz wiem ze 27.02 jade do szpitala ;-) a nie w ciemno czekac ;-) no chyba ze sama zdecyduje sie wyjsc ;-)

donia a jakk tam u was sliczne ??

Dopadł mnie jakiś jadłowstręt,robię gulasz z indyka dla męża i nie jestem w stanie spróbować czy jest wystarczająco doprawiony, bo na samą myśli mi niedobrze. Zrobiłam sobie dzisiaj krupnik, to wybrałam z talerza wszystkie kawalątki kurczaka.

hej kobietki
iwasek: oby prezenty się przydały.
A maluszek , no pewnie że przystojniaczek jak sie patrzy :-)

fifka: gratuluje zdanego egzaminu na dobrą ocenę.
neciuszka: fajowe ubranka , a malutka sliczna w brzuszku siedzi i czeka :-)

silka: jak ismakowity torcik, mniam mniam,
Malutka jak aniołeczek na chrzcie wyglądała
atanek: jak skurcze masz juz więccje, czy jeszcze nic ciekawego sie nie dzieje?

magdalena
: a nie wiesz do kiedy ta promocja w reservi-e?

miq: spij kobieto ile wlezie, ja załuję ze sie powstrzymywałam przed spaniem, a teraz zebym nawet chciał to mam problemy. a na początku ciazy chodziłąm śpiąca jak nie wiem co :-)
ja tez wizyte mam w środę

cos miałam jeszcze komus pisac i zapomniałam

Lamia niestety nie wiem... :-(

tak chorobowe mi się należy ale urlop macierzyński już nie

Skoro chorobowe Ci się należy to urlop macierzyński też, tylko to świadczenie inaczej się wtedy nazywa i wypłaca je ZUS ale wygląda tak samo jak macierzyńskie. Wiem bo bratową zwolnili jak już była po 12 tyg ciąży i poszła właśnie na L4 a teraz dostaje jeszcze te ala macierzyńskie ;-)

Jednak weszłam bo mi się coś przypomniało. Jak się nazywają te niemieckie krople na kolkę dla niemowlaczków? Teściowa siedzi w dojczlandzie to jej powiem, zeby mi w kwietniu przywiozła

Tak jakdziewcyzny pisały nazwają się Sab Simplex i tak jak Ael pisała Bobotic jest odpowiednikiem o praktycznie tym samym składzie tylko, że Sab jest skuteczniejszy ponieważ dawkowanie wg producenta to 15 kropelek bodajże przy karmieniu a Bobotic 8 kropelek - 4 razy dziennie. No i czytałam, że można spokojnie w takim razie podawać Bobotić w taki sposób jak Sab Simplex - ja podaje 13 kropelek i jest OK bo jak dawałam 8 to niestety nie działało na Bartusia.

Sil piękna ta Twoja gwiazdeczka :-) zazdroszczę takiej osobistej mszy... to jest całkiem inny klimat no i widzę, że mała nie musiała być zbyt grubo ubrana więc chyba ciepło tam było bo my niestety nie mamy zbyt wielkiego pola do popisu jeśli chodzi o ubiór bo pozostaje nam kombinezon i becik...

A my dziś byliśmy na pierwszym spacerze z Bartusiem! Mały spał jak zabity tylko jak wózek stał w miejscu to zaczynał kwękać :-p i jaki grzeczny teraz! Tylko je i śpi :-)

Dziękuję Ael za radę! Będe obserwować!

Donia
ooo komu dobrze! Ja teraz walczę o utrzymanie laktacji i czasem potych specyfikach jak mały się naje to też w nocy 4-5 godzin śpi :-D

Ooo Atan mój też 27 rodzony :-D Polecam tovie jeszcze oprócz soli fizjologicznej kupić "disne Mar" - wode morską do noska. Działa cuda jak mały ma katarek. :tak: I mam taką samą mate do kąpieli! Jest ekstra!

Sil kochana ta twoja malutka!

Jutro po południu jedziemy z małym do lekarza... Dzwoniłam do położnej to kazała przyjechać sprawdzić czy mały nie jest chory.

reklama
silka: jaka śliczna mała śmieszka :-)

fasolka:o cóż za objawy cie dopADŁY, szkoda ze ja nie mam awersji do niektórych potraw np, do frytek :-D, biadaku, może na wegetarianizm przejdziesz?!

neciuszka
: jak tAM pisanie ci idzie ?duzo dzisiaj naskrobałas ?

magdalena: no to macie spacerej za sobę, pogoda chyba dzisiaj fajna, chociaz ja nie wychodziłam ,tylko za oknem widziałm u nas nawet słoneczko sie pojawiło

fifka:
a co oprócz herbatek na laktacje jeszcze stosujesz, tak pytam zapobiegawczo :tak:

atan: no juz chyba masz wszystko co trzeba, tez mam taką podkłade do kąpieli :tak:

iwasek: a jak ty sie czujesz, jak maleństwo i w ogóle jak sie czuejsz jako mama ?

Ostatnia edycja:
Do góry