reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

A ja mam klopsiki w ciemnym sosie z kaszą :-D Już chyba 4 dzień jem to samo tak mi smakuję ;-) Mąż już dwa razy gotował te klopsy :-p

A ciacho będe dzisiaj miała bo gości... ale co z tego jak mi nie można... :zawstydzona/y:

reklama
melduje ze nie wytrzymalam i omalo co by lozko bylo zazygane dobrze ze nie mialam nic w zoladku oprucz wody.. boze okropne jak z poczatku ciazy samo polecialo... ahh i jak tu pospac.. mowicie ze wymioty to na porod no tego jakos nie slyszala jedynie o wypruznianiu... ale jedynie wczoraj 3 kupki ale nie rozwolnienie.. wiec zobaczymy plecy bola brzuszek boli a ktos pytal o skuurcze jedne slabsze drugie mocniejsze a brzuszek napiety caly czas a skurcz dodatkowo promieniuje mi na plecy ..i wtedy mnie plecy bola.. jak sie uda to dalej bede spac.. jak cos to nAPISZE;-)

LAMIAV wow slodziasty brzuszek;-*

oolcia powodzenia na nowej drodze zycia zeby ten dzien był najwspanialszym dniem twego zycia ;-) i zwiastowal wspaniale dni w małżeństwie:-)

Ostatnia edycja:
Lamia brzusio cudny!
I nie chce słyszeć, że Ty gruba niezgrabna bo inaczej dostaniesz takie lanie, że nie siądziesz na tyłku przez tydzień i wyślę Cię do okulisty co by Ci wzrok poprawił! Babo jesteś cudna i tyle!

Dzień doberek! Dziś się w miarę jako tako wyspałam. Młody chyba miał wyrzuty sumienia i zaraz po karmieniu szybciutko zasypiał i bez jęknięcia dał się odłożyć do łóżeczka :-)

A ja wpadam, żeby się zapytać doświadczonych (Fifka między innymi kiedyś coś wspominała). Co używacie do noska jeśli chodzi o formę płynną?? Sól fizjologiczną w jakimś sprayu czy wodę morska bo jest już od 2 tygodnia życia. Kurcze Bartuś ma okropny katarek i utrudnia mu oddychanie a nie chce co dziennie ciągnąć mu aspiratorem żeby nie podrażnić bo dziś znów wyciągłam z obu dziurek zielone korki... :/ nie wiem właściwie od czego może mieć ten katar, bo nie jest ani przegrzewany ani wychładzany :/

hej magdalenko ja slyszalam o soli morskiej i sama jej uzywam ;-)
dobijcie mnie ..niemam sily..

Madziu czemu nie napisałaś do mnie smsa?

Ja używam wody morskiej oraz Euphorbium, gdy katarek mocniejszy to Acatar baby. Psikam, po kilku minutach wyciągam aspiratorem.
A czemu ma katar, nie musi mieć od przegrzania czy wychłodzenia. Najczęściej dzieci zimą katar mają z powodu suchego powietrza w domu. Wychodzi się na spacer i od razu wszystko w nosku się upłynnia stąd po powrocie zaciąganie i kichanie.

Żabo nie dobijemy Cię bo kto tu będzie nas pocieszał, co?
Nie ma tak łatwo, każda co urodziła się męczyła i teraz żyjemy, głowa do góry, jesteś już bliżej niż dalej :-)

Atanku a co się dzieje???

A ja chciałam powiedzieć wszystkim zainteresowanym, że w RESERVED są mega wyprzedaże i wszystkie ich buciki poprzeceniane na 29 zł :szok: ja właśnie kupiłam sobie takie botki do kostki na obcasie i napaliłam się jeszcze na szpile ale niestety nie było mojego ogromnego rozmiaru :-( także jakby ktoś szukał butów to śmieszne ceny:szok: te botki, które kupiłam przed przeceną kosztowały 179zł :eek:

Aelku bo mi się skończyła kasa na koncie :zawstydzona/y: przed chwilą wysłałam do Ciebie ostatniego sms;a :-p a na spacerek planuję jutro iść :-) dziś jeszcze ostatni raz poweranduję małego! Tak się cieszę, że szkoda gadać!! Mam nadzieję, tylko, że nie spadnie temp do -15, albo nie będzie wichur i zamieci śnieżnych (bo ja mam takie właśnie szczęście więc wszystko możliwe :-p)

Ostatnia edycja:
Madziu na spacer jak pielęgniarka z mojej przychodni mówiła, można wyjść nawet przy -20 stopniach na maks 15 minut. Teraz idzie do nas ocieplenie i ma robić się już cieplej. Wiatru też raczej nie będzie dużego. Poza tym w schowanym wózku dziecko wiatru nie odczuje.
U nas teraz 5 stopni na plusie, ale nie wyjdę bo po pierwsze jest taka ciapa na dworze, że ciężko byłoby wózkiem jeździć a druga sprawa, musiałabym ściągać sąsiadkę by posiedziała mi chwilę z małym gdy ja bym wózek znosiła, a teraz nie bardzo mogę bo sąsiad jej ojciec z wylewem trafił w tygodniu do szpitala więc doopa. Mogłabym z Pawłem w niedzielę wyjść, ale będą moi rodzice zapewne i posprzątać trzeba.

A co do kataru zamocz ręcznik w wodzie, nie wykręcaj mocno i zawieś na kaloryferze w pokoju gdzie jest mały.

reklama
magdalenko no wiec bbol plecow brzuszka i wymioty i nie wyspana i skaczace cisnienie powodujace bol glowy.. ogolnie to wszystko po wczorajszych skurczach ael mi wrozy ze urodze... a ja niewiem ale jak juz sie cos dzieje to niech sie dzieje a nie ze o 3 rano koniec... a do tego patrzec na jedzenie nie moge..
ide po skibke chleba by miec cos na zoladku i sie przespac jesli sie uda a jak nie to popatrze w tv.. dam znac jak cos ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry