reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

no mam 3 pary bodów z długim rekawem i chyba z 9 sztuk z krótkim , ale podobno do szpitala trzeba takie koszulki i właśnie nie wie mile zamówić

reklama
Ja to planuje jakieś 10 - 12 szt na bank żeby nie prać co chwila. o tej porze roku co my urodzimy to wiadomo w domu powinna ci wystarczyć taka koszulka do śpiocha tak mi się zdaje przynajmniej. Więc te koszulki to wymiennie z bodziakami zakładać się będzie. Dzieciątko musisz przebrać kilka razy dziennie z tego co mi koleżanki mówią.

no to musze parę sztuk zamówić, jezcze zapytam siostrę czy jej koleżanka może ma odsprzedać parę sztuk to zawsze taniej, a te kaftaniki to właścieiwe na góra 3 tygodnie bo pewnie z nich szybko wyrośnie

pewnie tak dlatego ja chyba część kupię w roz 58 i jak coś rękawek się podwinie. czekam z utęsknieniem na kasę za pisanie bo mi jeden nie zapłacił jeszcze a skończyłam mu rozdział tydzień temu, drugiego skończę jutro. A planuję duże zakupy ciuszkowe podczas wizyty u żony bo tam są dwa sklepy co mają tanie ciuszki. u ciebie kochana zresztą też jest jeden na pewno.

ja jeszcze ubrań w ilościach maxi nie zamawiam po wizycie w poniedziałek na spokojnie zacznę sobie wszystko zbierać muszę najpierw ogarnąć co już mam.W przyszłym tygodniu planuje też zamówić wanienkę z przewijakiemi łóżeczko.

Netka dla mnie obiad na szybko to makaron z jajkiem

no moja mama pracuje w ciuchu ale akurat takich kaftaników nie ma

może zrób na obiad spagetti to szybko sie robi, lub polecam na szybko frytki z jajkiem sadzonym, ale ty moze nie możesz , takich tłustości, jakieś pierogi nie masz zamrożonych? albo ziemniaki z kefirem lub jakieś pyzy, albo makaron z serem białym

ide sie połozyć bo jakos brzuch mnie uciska mocno i nie moge siedziec

reklama
w temacie ciuszków to zrobiłam sobie tabelkę i już wiem co mam a co nie.

no ja z uzupełnianiem spiżarni tak na poważnie tydzień muszę czekać niestety, chwilowo korzystam z zapasów ;)

ja się wpakowałam chwilowo z lapkiem do łóżka bo mi wlazł wczoraj jakiś ból w plecy. potem to wstanę i będę pisać dalej pracę. wieczorem jakoś lepiej mi się pisze niż o tej porze.

Do góry