reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ael dawaj fotę.

a ja mam głupie pytanie w jakiej blaszce to z tego przepisu zrobić do tarty, okrągłej czy zwykłej prostokątnej bo ona spora jest
szarlotka ala BB :p

1/2 kg mąki
3 żółtka
15dag cukru pudru
15 dag margaryny
3 łyż proszku do pieczenia
5-6 łyż kwaśniej śmietany

Ciasto zagnieść i schłodzić, Podzielić na 2 części. Pierwszą rozłożyć na blachę i włożyć do piekarnika na 10-15 min, Wyjąć, posypać tartą bułką, wyłożyć na nią jabłka i posypać lub zetrzeć na tarce drugą część ciasta. Piec ok.godz w 200'C :D

Na rafaello juz budyn gotowy chlodzi sie. jeszcze drugie ciasto trzeba zrobic.

chyba ze da mi ktoras przepis na proste ciasto bez kakao polew itp. najlepiej jakies ucierane nie wygniatane :D

Ostatnia edycja:
Necia a to jaką formę chcesz, ale widzę, że pół kilo mąki wchodzi. A ta okrągła to ile ma średnicy?
A może ciasto jogurtowe z dżemem truskawkowym?

Daje zdjęcie, porównanie znaczy. Mały jutro kończy 3 miesiące i widać jak mi dziabąg urósł :-D

roniemyjp_rrehrrw.jpg

Ostatnia edycja:
Witam się po weekendzie.
Niestety nie nadrobie, bo taaak dużo piszecie. Muszę chyba zacząć częściej wpadać do Was. Ale widziałam, że jest na świecie kolejny maluszek :-D

DONIA GRATULACJE

Ael ale Wiktor to już duży chłopak,a jaki przystojniak z niego :-)
mig trzymam kciukasy za testowanie

Katarek ma i tą sola psika i tym aspiratorem wyciagać kaszle ale nie z powodu infekcji tylko ona duzo je i jej sie ulewa i poddraznia przełyk i dlatego kaszle płuca ma wporzadku wysypka to jest tradzik niemowlecy i troszke potówek mam ja kapac w oliatum. waży 4,600.

Kochana jakie to były granulki hemopatyczne tak? Jakie polecasz?Po jakim czasie efekt da mi picie karmi? jest ochydne ale ja alkoholu nigdy nie lubiałam

a co lepsze oliatum czy balneum? bo moge wybrać pediatra powiedział że to i to jest dobre .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Padam.. Zupa zrobiona, dwa prania powieszone, kot bezdomny nakarmiony, kwiatki podlane, pościel Małej zmieniona, w centralnym napalone...

Mineralna, na laktację dobre są herbatki z Hippa i przystawianie, przystawianie i przystawianie. No i dużo wody, kawy z mlekiem, generalnie duuużo pić

Ael, ogromna różnica, rosną bardzo, prawda?

reklama
Donia gratulacje !!
Ael Wiktorek śliczniutki i jaki już duży, patrze teraz na swoją mysze i myśle dopiero uświadomiłam sobie że ona też już taka duża :-)

Do góry