reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Aguś ale to Necia chciała przepis to trza było pomóc :-) Przyjedź do mnie napiekę Ci tyle ciast a Ty się małem zajmiesz :-)

Ael myślę, że nie będzie mnie trzeba namawiać. Zajęcie się Wiktorem - baaaaardzo przyjemna sprawa. A w nagrodę ciasta domowej roboty - raj na ziemi. Chwilo trwaj... :-) To kiedy mam być? :-p

reklama
A ja zrobilam deser i wcinam panna cotte z bita smietaną i sosem truskawkowym oooo ;-) Wy o słodkim to i ja ;-)

Aaaaa grrrrrr....nie lubię Cię....... :frown:

Ael myślę, że nie będzie mnie trzeba namawiać. Zajęcie się Wiktorem - baaaaardzo przyjemna sprawa. A w nagrodę ciasta domowej roboty - raj na ziemi. Chwilo trwaj... :-) To kiedy mam być? :-p

No kiedy chcesz, ja siedzę w domu cały czas, możesz nawet na weekend przyjechać :-)

AEL:Karmi pobudza laktacje?wiesz coś o tym?

Pobudza laktację, ja sobie piję od czasu do czasu. Jest bezalkoholowe (bo jednak 0,5% to żaden woltaż). Spróbuj ogólnie dużo płynów pić, masować piersi od nasady po sutki.

Ael: a da sie zmienic jakos smak mleka bo mnie sie wydaje ze smakuje jak woda z mydłem . mdłe te mleko jest,

Ty to kochana moja wyrocznia jestes :-):-)

Ael: a da sie zmienic jakos smak mleka bo mnie sie wydaje ze smakuje jak woda z mydłem . mdłe te mleko jest,

Ty to kochana moja wyrocznia jestes :-):-)

Możesz do potraw dodawać więcej majeranku lub tymianku. Jedz desery o dużej ilości wanilii. No i piwo karmelowe. Może po prostu przechodzisz kryzys laktacyjny, odczekaj tydzień. Pij w międzyczasie zioła, dużo wody nawet 3 litry dziennie i możesz co dzień karmi. W aptece dostaniesz leki homeopatyczne pobudzające laktację jak Ricinus communis 5 CH, Agnus Castus 5CH i Lac Caninum 5CG. 2-3 granulki co parę h powinno pobudzić laktację.

reklama
ael ty to wszystko wiesz :szok: w zyciu nie wiedziałam ze sa granulki na laktacje ;-) jak na razie nie potrzebuje ale wiem gdzie sie zgłosic jak cos ;-)
a co do panny cotty niejest trudna do zrobienia ta z pomyslu na deser ;-)

Do góry