reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
magadalena: no faceci to w ogóle są mistrzami wymówek, i co jak co ale do tego to nie brak im fantazji :-)

milia: no ja sie do cieboie zgłoszę jak mąz nie wypali ;-)

kurde ale mi kręgosłup nawala zaraz nie wytrzymama !!!!!!!! help !!!!!

MAM PYTANIE :
CZY KTÓRAŚ MIAŁA LUB ,A COŚ TAKIEGO, BO JA MAM O CODZIENNIE ALE ZAPOMNIAŁAM ZAPYTAĆ, TAK POD BIUSTEM MNIEJ WIĘCEJ PO ŚRODKU JAK ZACZYNA MI SIE BRZUCH TO W JEDNYM MIEJSCU CZUJĘ TAKĄ JAKBY ZIMNA PLAMKĘ JAKBY MI COŚ NAGLE POCIEKŁA ALBO JAKBYM MIAŁA MOKRA BLUZKĘ I ONA DOTKNĘŁA SKÓRY, TO TAKIE DZIWNE UCZICUE MAM JE PRZEZ PARE MINUT PÓŹNIEJ JUZ NIE I TAK CODZIENNIE, NIE WIEM KIEDY SIE ZACZĘŁO I NIE WIEM CO TO

Ostatnia edycja:
Już jestem! :D , Trochę sztucznych promieni i humor jeszcze lepszy niż był :D

Sun zapraszam zapraszam :)

Pyscek współczuję Ci tych mdłości <glaszcze> , teraz dopiero zaczyna Ci się sesja ??:p Ja teraz w sb i nd mam ostatnie egzaminy ...

Milia poczekaj jeszcze i Tobie znudzi się to ciągłe prasowanie :p! , ja jak byłam młodsza dorabiałam u sąsiadki na prasowaniu także teraz też raczej z dala od żelazka :p haha

Ael jak nie było tak nie ma:>

Ma_gdalena a Tobie jak idzie zajmowanie się dzidzią ??:> Oprócz tego że cały czas pranie i prasowanie ?:>

Milia no ja własnie miałam pisać, ze mi się tak wydawało, że takie małe fajnie się będzie prasować a to wcale nie jest takie kolorowe :-) gdybym miała jeszcze takie małe żelazko to może byłoby lepiej :-p

Olciaa a muszę powiedzieć, że nawet dobrze (przynajmniej tak mi się wydaje). Ale myślałam przed porodem, ze będę się bała przebrać albo kąpać takiego małego człowieczka a w ogóle nie miałam z tym problemów. Już w szpitalu sama przewijałam Bartusia a jak wróciliśmy do domku to na drugi dzień bez problemu go wykąpałam, nawet pazurki obcięłam bo cały czas się drapał a łapki mu spadały z rączek. Naprawdę do swojego dziecka od razu czuje się taki instynkt, który bardzo wiele podpowiada... bardziej mam wątpliwości i stracha jeśli chodzi o karmienie małego, bo karmię piersią i jak ładnie śpi to jestem spokojna ale jak miał taki dzień i noc, że budził się co pól godziny i cały czas szukał to bałam się, że nie dojada, że pokarm mam do doopy i że dziecko mi głoduje :-p jak miał wysypkę to też byłam przerażona :-p

Ostatnia edycja:
ma_gdalena coś musi być w tym instynkcie... :)) ja jak sobie tylko pomyśle o takiej istotce dwu czy trzy dniowej której ciałko jeszcze można powiedzieć jak galaretka lata to mnie ciarki przechodzą ... :p a teraz karmisz samą piersią czy mieszasz Bartusiowi z kupnym?? najważniejsze , że wysypka już za wami :)

Uciekam się ogarniać i do roboty ... będe pewnie jakoś ok 22 :) 3majcie się babeczki :)

Poznajcie się o to Konradek :-)

mmsimg463_rrnxxax.jpg

Miq, Konradek malutki jest, rozmiarówka przeciętnego dziecka zaczyna się od 56, mój jak się urodził miał 58. Malutki ale za to prześliczny.

Milia kobito mówiłam, powstrzymaj się z testem.

Necia też Cię kocham :*
ale śliczny Konradek i te ciemne włoski, buziaczki dla mamusi i maluszka
a mi sie wydaje że 50 cm to tak dużoo
a ja nadal w oczekiwaniu na @
tak sobie dzisiaj pospalam po nocce, że widziałam męża jak wychodził do pracy i obudził mnie buziakiem jak wrócił

U Fifki dobrze, jest przeszczęśliwa, boli ją podwozie, była nacinana niestety bo główka trochę ugrzęsła w kanale, ale samego cięcia nic nie czuła tylko odgłos nożyczek. Teraz małego karmi i mi w smsie pisze, że ją przy tym karmieniu brzuch boli, ale to normalne w końcu naturalna oksytocyna kurczy macicę. W małym zakochana.

Co do opierniczu....wy już róbta co chceta, odchodźcie, fochajcie się, lamentujcie...
Ja już nie mam siły na was....

Do widzenia...

reklama
no i urodziłam kurna :wściekła/y:..... hemoroida, boli jak cholera :crazy:

na KTG zapis czysty, żadnego skurczu, a że mała sobie cyrki robiła i skakało jej ciśnienie to zrobili mi USG - wszystko w porządku, książkowo, waży 3250 (mniej niż wcześniej? :sorry:) i rusza się prawidłowo, a na wizycie WSZYSTKO ZAMKNIĘTĘ że się szpilki nie da wsadzić, szyjka długa, wody nie ciekną. Czyli nasza Amelcia ma gdzieś nasze prośby i woli sobie posiedzieć w brzuszku.

Jeste jeden plus - od miesiąca nie przytyłam ani grama więc sobie teraz dogodzę, nadal fryteczki, Nutella i lody, a co mi się też coś od życia należy :zawstydzona/y: (a może to to właśnie trzyma Amelcię w brzuszku, przecież po wyjściu to przez długi czas nie dostanie takich rarytasów ;-)).

Lamiav ja też mam takie uczucie jak czasem położę się na boku, to nie jest bolesne ale nie jest też przyjemne. Ja myślę, że to jest jakiś ucisk na nerw i najlepiej zmienić pozycję.

Do góry