reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hejk Kobitki w (prawie) południe :-D

Olcia
- no i co z Tobą? :-)
Fasolka- witaj :-) tylko się nie zapracuj ;-)
Malami- witaj :-) ja się zbytnio na wynikach nie znam, ale faktycznie progesteron wydaje się niski, ja robiłam w tym samym dniu co Ty i wynik był 11,09 ng/ml, ale na pocieszenie Ci powiem, że w ciążę też zajść nie mogę :-p
Właśnie, dziewczynki powiedzcie mi czy TSH można zrobić w każdym dniu cyklu, czy też się robi w wybrane dni cyklu jak np. progesteron? :-) Milia- gadaj, widzę, że się na tym znasz :-) swoją drogą, to podziwiam Cię dziewczyno za Twoją wytrwałość :-*
Necia- witaj :-) a cóż się działo w nocy, że była taka ciężka? :-)
Pyscek- zapisała się do gina? :-)
Fifcia- witaj :-*** życzę Ci byś cało i zdrowo donosiła Synka :-) jednak dzieciątko urodzone w terminie, to w terminie :-)
Lamia- ooo widzisz, to może byłby na mnie dobry sposób ;-) ja (zwłaszcza) przed @ jestem strasznie nerwowa i wybuchowa, ale cóz…. Trzeba to przetrwać ;-) eeee takie łezki nie są złe, wrażliwa jesteś i tyle ;-) a ja poszłam spać o 2-giej i wstałam o 10! :-D
Natkusia- witaj :-) pewnie, że pamiętamy :-) co u Ciebie słychać? :-)

A mi spadła temp. i humor mam do d..y :wściekła/y: :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Truskawcia u mnie wszystko ok :) po I trymestrze złe samopoczucie przeszło a miałam straszne mdłości.. Dziecko dobrze się rozwija, czekamy na połówkowe badanie. Na I prenatalnym udało nam się poznać płeć - będzie Synuś :) ale jeszcze czekamy na potwierdzenie :] No i na ostatniej wizycie dostałam już L4 bo brzuch mi twardnieje (macica się stawia) i mam więcej odpoczywać.
A co tam u Ciebie?

Dziewczyny, oto info od Fiony,

zamieszczone na styczniówkach
Info od Fiona3006:
Urodziłam przez cc wczoraj o godz. 16:30 chłopczyka 3800 kg ale nie wiem ile cm bo zmierzą go dopiero dziś bo wczoraj był za bardzo skulony.

Strasznie się namęczyła przez 2 dni, wody jej odeszły, nie było rozwarcia i jak to zwykle bywa po męczarniach skończyło się cc.

Fasolka- a dlaczego Ty się tak męczysz? :-( nie zdrowiej byłoby Ci iść na zwolnienie? :-)
Natkusia- cieszę się, że u Ciebie wszystko okej :-) a jak masz odpoczywać, to korzystaj ile wlezie ;-) Gratuluję Synusia :-) a macie wybrane imię? :-) u mnie nie ma tak dużych smian (chociaż bym chciała) jestem teraz na ostatniej prostej przed @, dziś temp. spadła, więc jutro pewnie @ mnie nawiedzi :-( po niej idę, zapisuję się do moje gin, a międzyczasie chciałam zrobić badanie prolaktyny, i się zastanawiam nad TSH :-) Progesteron wyszedł dobrze, pozostaje mieć nadzieję, że reszta badań też dobrze wyjdzie :-)
Fiona- ogromne gratulacje!! :-) całe szczęście, że się skończyło i masz swoje dzieciątko przy sobie już :-) Czekamy na foteczkę :-)
Donia- ja chętnie załatwię za Ciebie miasto ;-) czego potrzebujesz? ;-)

Truskawcia zdrowiej, tylko ja nie bardzo chcę ;-). Jak jestem zła i zmęczona, to bym szła już teraz zaraz, a jak mam dobry humor to chce dotrwać do końca lutego. Teraz mam wizytę 6 lutego to zobaczę co mi lekarz powie i wtedy pomyśle co zrobić.

reklama
Natkusia a powiem ci że miałam przygodę ze szpitalem z powodu cukru ale jak powtórzyłam badania wyszły ok. Czekam na powrót jednego doktorka z sympozjum i pójdę się skonsultować też do niego. A poza tym dobrze jest :)

Truskawcia
a chyba zaczynają już się problemy ze spaniem. Budzę się co chwila bo jak bym nie leżała to mi nie wygodnie jest i męczą mnie nocki strasznie ostatnio

Anetka postanowiła sobie tyłek dziś porządnie przewietrzyć i jedzie zaraz do kielc. Tam się z mężusiem spotka :) i będę atakować tesco. Koleżanka mi pisała że ciuszki dziecięce wyprzedają po fajnych cenach więc może coś dla mojej dziecinki upoluję sa sa sa :-D

Do góry