reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

eh :) może macie racje ! rano wyślę K. po test a co :p ,

Milia doczytałam kawałek kochana że przesunie się Wasze IVF ? :(

Atanku zgaga minęła? edit - pisałam wcześniej ale nie wiem czy doczytałaś że woda z kiszonych ogórków pomaga :p, tylko nie w jakiś dużych ilościach bo Cie przeczyści

Ostatnia edycja:
reklama
Olcia...a przesunie sie chyba...ale jakos nie placzemy nad tym, bo co sie odwlecze to nie uciecze...po prostu te wszystkie badania trzeba robic w odpowiednich dniach itd, dodatkowo kosztuje to kupe kasy a my mamy odlozone na samo ivf...a dodatkowo juz widze, ze na badania jakies 1700zl...czego sie nie robi dla naszego przyszlego maluszka;-)
to ja czekam na info o tescie z rana! :-)

czytałam ale niemam kiszonych ogorkow kisiel mi kiedys pomagal ale niestety teraz nie pomogl boje sie ze moj zolądek po prostu dzis nie trawi... i wszystko co zjadlam wyyladuje w wc... ale narazie nie wymiotuje wuec jest nadzieja..

Milia podziwiam Cie za ten spokój który się wyczuwa nawet jak piszesz... , Faktycznie niezła sumka się uzbierała :O woww .......

Jak tylko zrobię to dam znać a teraz uciekam spać bo padam na twarz ... :p

Dobranocka :*

dobranoc oolcia trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dzień Doberek
Zrobiłam testa nadal negatywny,ale juz spisałam ten miesiac na straty.
Wybieram sie do ginka z wynikami krwi.
Otóż mam
TSH : 3,308 uIU/ml
Progesteron (w 23 dc) : 2,60 ng/ml
Prolaktyna( w 23 dc) : 38,20 ng/ml

Co o tym sądzicie??Napewno prolaktyna za wysoka, no i chyba progesteron za niski :(
Myslicie ,że przed wizyta u ginki zrobic jeszcze prolaktyne z obciazeniem??Czy tez nie ma takiej koniecznosci?

malami...TSH powinno miec przy zachodzeniu w ciazy 2.5 a najlepiej jeszcze nizej...progesteron oznacza, ze niestety w tym miesiacu nie mialas owulacji... i prolaktyna tez za wysoka, powinna miec ok 24 chyba...co oznacza, ze powinnas zbic prolaktyne, bo ona tez ci hamue owulacje. mysle, ze dostaniesz bromka, ktorego bedziesz brala na noc i prolaktyna spadnie ci w jakies 3 tyg...nie wiem co do progesteronu i tarczycy, bo sama mam tarczyce 3,8 i bylam u endokrynologa, skierowala mnie na dodatkowe badania TSH z rozbieciem na ft3, ft4, anty tpo i anty tg. teoretycznie z taka tarczyca mozesz zajsc w ciaze, ale istnieje wieksze ryzyko poronien wtedy...uf...no to chyba tyle:-)
nic sie nie martw , wszystko jest do wyregulowania i bedzie dobrze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć laseczki

Zaraz się za robotę dalej brać muszę ale postanowiłam sobie po ciężkiej nocy zjeść na spokojnie śniadanie i zajrzeć do was.

Do góry