reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Fasolka to tylko to sprawia że dostaniesz jednego klapsa nie więcej, ale masz mi siebie i Lusiji babo nie przemęczać bo będę biła. I rozumiem że jakże "wspaniała" teściowa już sobie pojechała

pok niewiem mnie tylko macica ciagla jak na @ na poczatku ale do kiedy nie pamietam ale chyba do miesiaca i potem na kazdy przypadajacy okres kiedy miala byc @ bolalo..

dzieki. no nastepnym razem zadzwonie a jak bedzie w weekend to chyba pojade na "urgence maternite" mmm... nie wiem jak po polsku to powiedziec.
a co to moze byc? i inaczej.. co to groznego moze byc?

Mnie na początku macica bardzo bolała, późnie ponowiły się te akcje około17 tygodnia jeśli dobrze pamiętam. Na wszelki wypadek jak się to powtórzy to dzwoń do gina. A Ty juz miałaś wizytę?

Jestem wypompowana do granic możliwości. W robocie tyrałam jak malutki samochodzik. Po powrocie do domu zrobiłam na obiad tagliatelle ze szpinakiem i lazurem, a później posprzątałam mieszkanie. Jeszcze jutro podłogi zmyję i będzie błysk,taki jak lubię :-)

KOBIETOOO PUCHU MARNY! PLEŚNIOWYCH SERÓW NIE WOLNO KATEGORYCZNIE W CIĄŻY!!!

Ael a kto jej każe tak mocno tym młotkiem walić :p

Jakkolwiek będzie młotkować to urodzi przeto w więzieniu :p

Pok macica, miednica, całe Twoje ciało szykuje się na rosnącego człowieczka w Tobie. Na początku takie bóle się zdarzają. Wystarczy nospa bądź paracetamol jak coś.

Ostatnia edycja:
KOBIETOOO PUCHU MARNY! PLEŚNIOWYCH SERÓW NIE WOLNO KATEGORYCZNIE W CIĄŻY!!!

ani plesniowych ani zadnych, ktore sa z niepasteryzowanego mleka robione! niektorzy mowia, ze niby takie twarde dojrzale sery mozna niepasteryzowane ale jednak niektorzy naukowcy nalegaja, zeby zadnych niepasteryzowanych.
a taki plesniowy moze byc zrodlem okropnych bakterii, z ktorymi nasz dorosly orgaznim sobie poradzi a maluch nie... nie mowiac juz o listerii...

NIE WOLNO!

juz nikogo nie tluke... a szwajcarskie wiezienia sa calkiem wygodne podobno :)

ael jak paracetamol? nie wolno paracetamolu? no chyba, ze juz zyc sie nie da... ale jak sie da to ni wolno! zadnych lekow najlepiej, chyba ze juz bol i stres z niego wynikajacy zagrazaja ciazy. pewnie powiesz, ze troche przesadzam ale ja tak lugo na to czekalam...
m juz przyjechl z pracy i idzie po pizze dla swojego slodziaczka :D

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze... myslowke mam o tych bolach. czy to rozciaganie moglo byc.. kurka. taki straszny bol? ael a mialas cos podobnego? albo ktoras z was?
ja myslalam, ze to sie jakos stopniowo rozciaga...

Do góry