reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ael...a no u mnie caly czas przygotowania do IVF...robie mase badan, moj tez..wszystkie te badania sa takie drogie, ze masakra, wiec robimy je powoli, bo z miesiaca na miesiac coraz gorzej z kasa. dobrze, ze na IVF mamy odlozone. niestety na same badania wyjdzie nas jakies 1700zl a to jest jak dla mnie kupa kasy...
narazie wychodzi wzystko ok, tylko cos TSH (tarczyca) podwyzszona, bo 3,8...ale bylam u endo-gin, zrobila mi usg i zadnych zmian nie ma, mysle, ze dostane jakis euthyrox i bedzie dobrze, dzis tez ide odebrac kolejne wyniki i tak w kolko...nie wiem czy sie wyrobimy na luty, ale jak nie luty to pozniej i tez nic sie nie stanie.
napisalam jeszcze do siostr dominikanek, nie wiem czy wiesz, ze patronem kobiet nieplodnych jest sw.dominik, one przyslaly mi taka tasiemke i modlitwe. nie wiem czy to cos pomoze ale na pewno nie zaszkodzi w cos trzeba wierzyc...
a jak ty mamuska?

Słyszałam o tych siostrach. Ponoć ta tasiemka i modlitwa pomagają, bo czytałam pełno historii kobiet które miały tą tasiemkę i modlitwę.
A tsh górna granica to 4,2 czyli Twój wynik jest troszkę zawyżony od przeciętnego wyniku, ale w 2 tygodnie euthyroxem o dawce 25 spokojnie zbijesz tsh do minimum 2,5.
W każdym razie strasznie życzę Ci by się w końcu udała wam fasola. Może zanim dojdzie do IVF to organizm spłata Ci fasolkę, oby :-)
A u mnie dobrze dziękuję, młody rośnie zdrowo. Charakter to on ma, teraz próbuje zasnąć to wyrywa sobie smoka, potem jest ryk bo nie ma smoka a jak już zaśnie to mendzinka moja się uśmiecha przez sen :-)

A dlaczego mi zniknęła możliwość podziękowań??? Więc tu Ael dziękuję za tańce i zaklinańce :-)

U mnie działają podziękowania, ale wkurza mnie bo po nocnym odświeżaniu skryptu forumowego, nie mogę przesunąć paska po prawej stronie i nie widzę, jak są jakieś pw albo podziękowania, po prostu nie wyświetla mi....ehh normalnie komplikują życie...

Ael, Dziękuję, ale ja dopiero jakby w 5 tyg jestem, więc myślisz że dla tej małej glizdki też nie szkodzi??

Ta glizdka jeszcze malutka jest. Nawet jakbyś była w 30 tygodniu ciąży to i tak dziecku by "zwisała i powiewała" Twoja czkawka. Po to dziecko chroni worek owodniowy. Dla niego to podskoki lekkie. 5 tydzień to jeszcze bardzo młoda ciąża.

Fifka nie mów do mnie czarownica, smutno mi teraz....:/

Ostatnia edycja:
Dziękuję Ci Bardzo Ael,Dobra Kobieto. Wiem, wiem młodzinka i nie wiadomo jak się potoczy i czy się dotoczy... moja siostra cioteczna od strony mamy poroniła ostatnio, więc martwię się już o wszystko.

Milia weteranka w porodach chyba :-D już 3 porody w jednej ciaży... a jeszcze co-najmniej jeden mnie czeka :-) nieźle się czuję... brzuch boli ale zaczynam się przyzwyczajać po tylu godzinach.

Ael oj tam smutno... ta czarownica to tak pieszczotliwie :* i w pozytywnym tego słowa znaczeniu! Jak wolisz to zamiast czarownicy będziesz forumową wróżką :-D

Dziękuję Ci Bardzo Ael,Dobra Kobieto. Wiem, wiem młodzinka i nie wiadomo jak się potoczy i czy się dotoczy... moja siostra cioteczna od strony mamy poroniła ostatnio, więc martwię się już o wszystko.

To przestań się martwić. Owszem szkoda, że siostra cioteczna poroniła, ale teraz Ty masz w sobie fasolinkę i Ty musisz zadbać o was oboje. Nie martw się tak na zapas bo tym bardziej będzie gorzej dla dziecka jak mama będzie się tak denerwować. Wyluzuj, będziesz mamusią za 9 miesięcy :-)

Fifcia to zamiast tej czarownicy to wolę czarodziejkę :-p najlepiej z księżyca!!!! XD XD XD

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny no zero litości :p

Ael
a którą chcesz być? pewnie Rei????? :cool:

mila ja tęskniłam :)

Fifka musisz do mnie się wybrać jak cię po ruinach przegonię to moment urodzisz :-D

po pierwsze Kobity zmotywujcie mnie do pracy bo mi się żywcem nie chce
po drugie sierotka się ubrudziła kiślem :eek:
a po trzecie to ja się dziś o własne nogi potykam :eek:
a po czwarte to się stęskniłam za wami ooooooo

Do góry