reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Pyscku Dziura pisała wcześniej, wychodzi do domu, leków nie chce więc lekarze powiedzieli jej, że na poród może poczekać w domu. Mi jeszcze pisała, że ginekolog jej ma przyjść do niej.
Przed 7 pisała, że odpadła ze zmęczenia i płaczu, po przebudzeniu skurcze były byle jakie i nieregularne.

Ma po powrocie napisać dokładnie co i jak, i tak Fifcia dziękuje wam za te wszystkie miłego słowa.

reklama
Pyscku a no są...
Małzonko Ty weź nie strasz,u Ciebie to ma siedzieć w brzuchu min. do polowy maja.

Sądzę,że Fifka tak jak powiedziała,wróci do domu to opowie co i jak więc info będzie z pierwszej ręki.

Ostatnia edycja:
Co oni z tą fifką wyprawiają to się w pale nie mieści. Ile się ta dziewczyna wycierpi - szok.

Ja i Lusija czujemy się dobrze, przynajmniej do czasu, aż badania zrobię ;-)ale moje dziewczę źle reaguje na mój stres, jak ja się zirytuję to malutka zaraz zaczyna kopać. I niestety w pracy często się to zdarza :-(

Sil niby prawda, ze im młody fifciowy dłużej w brzuchu posiedzi tym lepiej, ale jeśli stres fifki się na nim odbija co raczej pewne, to ja już sama nie wiem co lepsze.

Neciuszka moja się gimnastykuje zazwyczaj jak ja idę spać, i właśnie jak przyjdę rano do pracy i siądę przy biurku, to wtedy ostro w mym wnętrzu pracuje kończynkami. Mundial mam co najmniej 2 razy dziennie, a najczęściej 4 razy
wink2.gif

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,lekarzem nie jestem więc wiedza moja ograniczona ale jeśli mogę wyrazić swoje zdanie w temacie Fifki to myślę,że ok dla Malego każdy dzien się liczy ale jeśli będą tak pakować tę chemię w nią i w Malego to nie jestem pewna,że im to na dobre wyjdzie...
jeśli chodzi o lekarzy..no cóż,są różni. Szkoda tylko,że nie mogła mieć swojej gin "przy sobie" caly czas,zawsze to jakaś twarz znajoma i wiadomo do kogo się zwrócic od razu..

Fasolka moja to ma swoje pory właśnie tak 6 rano potem 13-15 i wieczorem jak już się położe. A pomiędzy to jak się nie podoba że za długo siedzę to też ;)

A co do Fifki swoją porcję chemii już "zjedli" więc chyba mniejszym złem jest poród i to też im szybciej tym lepiej bo wszystkie emocje mamy się na małym odbijają.

Ale komedia u tej Fifki, kobieta się namęczy w tej ciąży i potem będzie miała co wspominać.
Ciekawe czy po tym tak szybko będzie chciała drugą ciąże tak jak mówiła.....:):):)

Pyscek widziała,że ty oczekująca na testa z nadzieja na sukces, to kochana Ci powiem,że ja za każdym razem jak byłam w ciąży to to po prostu czułam cała sobą, nie przez jakies obserwacje ale tak wewnętrznie....więc trzymam mocno kciuki za CIebie i przesyłam moc fluidków:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Ja posyłam dla staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~prosto z brzucha. Lusija wykopała je mam wrażenie że kopnięciem tobi ura gedan ushiro mawashi-geri bo mi mało jej pieta przez pępek nie wyszła ;-)
Geri - podstawowe kopnięcia karate

* mae-keage - kopnięcie w przód prostą nogą
* yoko-keage - kopnięcie w bok prostą nogą
* yoko-geri - kopnięcie w bok
* mawashi-geri - kopnięcie okrężne
* ushiro-geri - kopnięcie w tył
* mawashi hiza-geri - kopnięciem kolanem okrężne
* soto hiza-geri - kopnięcie kolanem do wewnątrz
* uchi hiza-geri - kopnięcie kolanem na zewnątrz
* kin-geri - kopnięcie w pachwinę
* tobi ura ushiro mawashi-geri - kopnięcie okrężne tylne odwrotne z wyskoku
* tobi soto mawashi-geri - kopnięcie okrężne wewnętrzne z wyskoku
* tobi uchi mawashi-geri - kopnięcie okrężne zewnętrzne z wyskoku
* tobi ura gedan ushiro mawashi-geri - kopnięcie okrężne dolne odwrotne z wyskoku

Do góry