reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sil kurcze nie pytaj tylko dawaj:p

Sun,może nie jest tak źle. Czasami jest tak,że robi się badania a potem tylko lekarz sugeruje inna diete albo ubiór itd.Pójdziecie do gina to na pewno Wam wszystko wyjaśnie,nie panikuj na zapas:)

Mijenka toż ja obiad już robię:)
Atanku dziękuję:)

edit: Sil jaka księżniczka śliczna,widac od razu że przyrodnik mały rośnie:) Albo mnie się wydaje albo Domisia jest podobna do Ciebie,no kropka w kropke z profilu:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki....

Mam do Was pytanie.... mam obecnie 11 dc. i zauważyłam na wkładce brązowe upływy (zaznaczę, że 2 m-c temu byłam u P. ginekolog i wszystko było ok). Nic takiego wcześniej nie miałam, ale biorę od 3 m-c metformax, duphston, clo i bromergon... czy to może mieć jakiś wpływ na te upływy....

Moze byc od dupka/clo, moze byc plamienie owulacyjnr. To ze sie mialo przez kilka.lat owu w 16dc nie znaczy,ze sie zmienic nie moze. Mi sie cykla przed zaciazeniem cykl skrocil nagle z 33 do 29, wiec owu pewnie tez. Kazdy cykl moze byc inny.

Witajcie Dziewczyny,
Pamietacie mnie jeszcze? Nie bylo mnie u was troszke, poniewaz najpierw byly staranka i nie chcialam sie dodatkowo nakrecac, a pozniej bylismy kilka dni na nartach. Nadrobic was napewno nie nadrobie, ale daly byscie mi chociaz znac czy jakies nowe fasolki badz maluszki na swiecie sa?
A ja bede testowac za tydzien. Wogole mam pytanie, bo od owulacji caly czas boli mnie podbrzusze, mniej wiecej tak jak na @. Miala ktoras z Was tak?

Ja czasem pezec @ tak miala, czasem nie. W cyklu zaciazonym nie mialam. To spraawa bardzo indywidualna, tez w kazdym cyklu moze byc inaczej... Ba! Czasem to jelita, a nie drogi rodne :)

Jestem wróciłam :-)
Potwierdzona płeć na dziewczynkę :-)
Waga 595g i lekarz mówi, ze jak tak dalej pójdzie i mała nie zaszaleje to urodzi się około 3 kg, czyli ok dla mnie przy porodzie :-) Mózg rozwinięty na 24 tydzień, reszta podobnie czasem minus 1-2 dni, ale nie wiem dokładnie co bo zapomniałam z przejęcia a te oznaczenia na wynikach to dla mnie jakaś magia.
Na kolejną wizytę HIV, HCV, mocz, krzywa cukrowa i jeszcze jedno, ale nie kumam tego jego szyfru ;-) w każdym razie wrócę lżejsza o jakieś 250 zł licząc z wizytą :-(

Oooooooooo! Cudnie! Pieknie, ze wszystko dobrze!

Witam wszystkich i kazdego z osobna...

W piatek miałam wizyte u mojej gin zbadała mnie szyjka dłuuuuuga z minimalnym rozwarciem i to ja smartwiło ze juz prawie 40 tydzien a szyjka jeszcze taka długa i powiedziała ojjjjjjj jutro na pewno nie urodze
laugh.gif
24 stycznia mam nastepna kontrole szyjki i ktg.Jak do 26 stycznia nie bedzie sie nic działo to bede chodzic na ktg co dwa dni do szpitala a jak dalej nic nie bedzie to 31 stycznia beda prowokowac porod.Krew cisnienie w pozadku.

Mowiłam jej tez o sobotnich skorczach ale nic nie pomogły w rozwarciu

Ma-gdalena gratuluje syczeczka....Przepraszam ze dopiero teraz ale dla tego ze mnie długo nie było

No to czekamy :)

Dziewczyny mąż mój dzisiaj odebrał wyniki badania nasienia.... i chyba nie jest dobrze... nie jestem lekarzem, ale mam podane normy i chyba nie jest rewelacyjnie :-(

Moj mial jakies dwa parametry nie w normie i lekarz mnie opieprzyl, ze sie przejmowalam, bo on umie patrzec na calosc, i przy roznych innych parametrach te dwa akurat nie maja znaczenia. Wniosek: poczekaj co powie lekarz i pamietaj, ze Nasienie czesto da sie poprawic i wcale nie zamyka drogi do dziecka!

Iwasek wychodzi dziś ze szpitala!!!!

dzień dobry:-D
ale mi się dobrze spało:-) i mąż śniadanie zrobił... ehh żyć nie umierać:-D
Ael ja powiedziałam swojemu o tym, co mają ze sobą wspólnego kobiece gusta, muszla klozetowa i łechtaczka...
zrobił :szok: a potem rzekł: feministyczny szowinizm:dry: :-D

No cóż, jak oni mogą z nas się śmiać to my z nich też. Tylko faceci gorzej się obrażają.

Mijenka, a co mają wspólnego?

Chcecie zdjęcie Małej?

Co mają wspólnego? Do wszystkich mężczyźni trafiają obok. Ja chceeee zdjęcia!!!!

A ja właśnie sprawdzam swój eksperyment... :-) nie wiem czy wam kiedyś pisałam, ze przez całą ciążę puszczałam małemu kołysankę Brahmsa i teraz jak leży to włączyłam tą melodie a ten się uśmiecha przez sen i minki robi, że szkoda gadać! :-)

Mojemu puszczałam Shakirę bo mi nieźle skakał w brzuchu przy jej muzyce, teraz puszczam to się uspokaja i słucha z wyłupiastymi oczyma XD

I złapałam doła.... :-(

Co się stało kochana???

Wiem kochane, że najpierw muszę iść do lekarza, postaram się umówić na czwartek i wtedy będę mogła coś powiedzieć...

Ael mąż odebrał wyniki nasienia i chyba nie jest zbyt dobrze.... :-(

Na razie to ona podobna sama do siebie, a każdy mówi inaczej ;) dobrze, że spanie ma po tatusiu, z armaty można strzelać i nic. Jak już zaśnie :dry:
A ja wydaję kasę, już ksiądz zarobił za pozwolenie chrztu gdzie indziej, tamci też zarobią, szatkę i świecę zamówiłam, ubranko mi robi mama. Ile wydatków! Obiad po będzie nas kosztował 1400 zł. na 20 osób.

Dziurko oj tam oj tam:-p
u nas dosyć często jest śniadanie na obiad i obiad na kolację:-D
Sil kochana ta Twoja pchełka:tak:

Ael wtedy jeszcze się śmiał a dzisiaj mówi: tą Twoją koleżankę to musiał bardzo jakiś facet zranić, skoro ma takie podejście... :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Sil może,ale na FB macie takie zdjęcie z profilu(takie w uścisku:-)) i jak nic,Mała podobna do Ciebie.
Nie chwal dnia przed zachodem słońca,może tak do miesiąca będzie a potem szał ciał,spania nie ma:-p...odpukać

Sun,mój miał podobnie i tylko spojrzał potem na mnie i było"A mówiłem,że Ty się martwisz wszystkim tym co nie trzeba" Idźcie do lekarza a wtedy będziesz się ewentualnie martwiła.

Mijenka łoo Jezuuu,jak ten Twój coś powie:-D

Ostatnia edycja:
Do góry