reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Jak ja nie lubię kolędy!!!!! Wrrrrrr.... :baffled: nie cierpie i dlatego mam nadzieję, że w tym roku będę akurat z moim szkrabem w szpitalu bo ja mam mniej więcej do 10 kolędę zawsze... :-p mój małż będzie musiał przyjąć sam :-p

reklama
A jak mieszkałam jeszcze z rodzicami to w bloku na osiedlu więc jak ksiądz zaczynał chodzić od 14 to u nas był zazwyczaj koło 19 :/:/:/ i cały dzień do doopy! Wszystkie babcie z każdego bloku zapraszały go na kawę i ciasto i siedział tam po 20min :/

a ja też unikam księdza po kolędzie bo nie mam ochoty słuchackazania na temta slubu kościelnegio i tp.
a zresztą jestem zrażona do tego zawodu - w tej chwili ksiądz to dobrze płatny zawód, oczywiscie są gdzieś tacy z powołania ale dawno takiego nie spotkałam :tak:

a fifka: przypomniało mi się ze baba w jakimś programie mówiła ze takie swędzenie lub pieczenie można złagodzić smarując żelem intymnym ze to przynosi ulge, moze warto spróbować jak ci to jeszcze będzie przeszkadzać

U moich rodziców w parafii jest super pleban :-) Wiersze pisze - tomiki wydaje, dzieciom w radio bajki czyta, organizuje wieczorki taneczne i ogniska dla młodzieży. Co roku robi festyn charytatywny, z którego kasa idzie na remont kościoła. Sam załatwia dotacje, na remonty i renowacje. Sam sobie węgiel zrzuca do piwnicy, posesje odśnieża (a ma co odśnieżać). Ministranci na kolędzie zbierają kasiorke, a on im resztę dokłada i zabiera ich na obóz narciarski. Co prawda papierochy kopci i kieliszka nie odmówi, ale dla parafii jest rewelacyjny.:-)

Fifka jeszcze pomaga posmarowanie tego wodą utlenioną, takie przemycie skóry

Przejadłam się i jest mi tak niedobrze, ze najchętniej bym się spawiła, gdybym tylko umiała.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry