reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
ael: nie smuć się malutki popłacze, ty go utulisz do cyca i będzie szczęśliwy i zapomnin o tym ze bya igiełka :tak:

slepp: a to powodzenia w sobote, a ja w poniedziałek ide takze taz licze ze pokaże co tam ma i będzie taki śmiały jak tatuś ;-)

fasolka: ja to na początku chciałm dziewczynkę bardzo, od mniej więcedj 8 tyg. zaczęłam mówić ON więc nastawiłam się ze to będzie chłopiec, chociaż tak po cichu gzieś tam w myslach to tez marzy mi się dziewczynka, także co mi juz nie powie wyjdę z gabinetu zadowolona, a mąż albo będzie się cieszył- jak okaże sie chłopioec albo będzie wył z radości jak dziewczynak bo on tak ch 49% dzi 51 % :-)

Ostatnia edycja:
Fifka czy Twój Konradek też ma tak często czkawkę?? Bo ja ostatnio strasznie często zauważam i to tak, że cały brzuch mi podskakuje. Bo do tej pory po prostu odczuwałam w środku, że mu się czka a teraz widać gołym okiem

Bardzo często... aż mi go czasem szkoda bo czuję jak się biedny denerwuję... czka i wykonuję bardzo gwałtowne ruchy... No ale to dobrze, bo czkawka ćwiczy mu przeponę żeby miał siły krzyczeć i oddychać :tak: Konrad czasem ma tą czkawkę po parę(naście?:baffled:) razy dziennie...

Ja laktator mam Aventa ręczny. W szkole rodzenia położne mówiły ze najczęściej się sprawdza i podobno jest naprawdę dobry. Ja ogóle jakoś jestem przekonana do tej firmy. Butelki też Aventa kupiłam :tak:

Lamia, ale mnie nie ma przy nim i sobie sama teraz siedzę i ryczę. Chociaż mogę wykorzystać i położyć się chociaż na pół godziny... :-(

Kocica ja mam ręczny, też jak Fifka słyszałam, że lepsze są ręczne. Ale wiadomo tyle opinii ile ludzi. Tylko lepszy ręczny naciskany z pompką niż z taką gruszką jak przy ciśnieniomierzach.

A co do butelek. Dokupiłam na początku grudnia butelkę antykolkową z czujnikiem temperatury oraz ze smoczkiem w kształcie zbliżonym do sutka z Tommmee Tippee i powiem wam jest niesamowicie zadowolona z tej butelki. O niebo lepiej młodemu się pije z tej butelki niż z Aventa. Może w Avencie za długi był smoczek i Wiktor mi się często krztusił, a z TT jest naprawdę dobra butelka. I bardzo pomaga czujnik temperatury.

Fifka no właśnie Oliwierek też tak ma... że czka i jednocześnie się wierci niesamowicie!

A co do laktatora to ja dostałam od kuzynki ale takie bardzo prymitywny!! Tzn. na pewno da się nim ściągać pokarm więc spakowałam go do szpitala i zobaczymy czy faktycznie się przyda, jeśli tak to kupię sobie coś lepszego

Ja mam właśnie cały komplet butelek z TT. Myślę, że to jest ta sama pułka co AVENT tylko TT ma miększe smoczki!

ja sie zbieram kochane do wwki, bede w czwartek:-) w czwartek tez ide ze swoim na wizyte do Novum...3majcie kciuki, bo ja tez juz bym chciala rozmawiac o laktatorach:-):-)
buziaki i milego dnia:-)

Znalazłam artykuł na temat opryszczki w ciąży. Wkleję fragment tak dla przestrogi, jakby którąś z was też dopadła w ciąży.

Podczas ciąży może się uaktywnić utajony wirus opryszczki. Gdy wirus przedostanie się do krwi dziecka, może to mieć poważne następstwa - nawet doprowadzić do zgonu. Zakażenia wewnątrzmaciczne w pierwszych miesiącach ciąży grożą poronieniem lub nieprawidłowym rozwojem (na przykład małogłowie, wodogłowie, małoocze). W ostatnich trzech miesiącach zakażenie może prowadzić do przedwczesnego porodu. Najczęściej do zakażenia dochodzi jednak podczas porodu (85 procent przypadków).

reklama
Ale tak dla uściślenia: masz opryszczkę na ustach, tak? Bo mi się wydaje, że to jednak nie o taką chodzi.. Ta na ustach ma niby prowadzić do wodogłowia?:|

Do góry