reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Mojej kumpeli(ktora jest w ciąży) ginek przepisał heviran i powiedział,że to bardzo ważne by leczyć opryszczkę a nie zostawić.. A jak ja byłam w ciaży i miałam malutka opryszczkę to ginek powiedział by nic nie brać :baffled:..i bądź tu mądry:dry:

reklama
magda_lena: a jaka dokładnie nazwa tych tabletek z olimpu, bo wiem ze z tej firmy to dobre są suplementy

slepyy: ja mam tak od dawna ze mi sie dzidzius jakby cały wypina, tylko ze ja nie wiedziałm co to jest,ale wczoraj rozmawiałm z kolezanką i jak jej to dokładnie opisałm to stwierdziął ze mały jest tak ułozony że placami i się pcha na brzuch i dlatego mi taka gula wychodzi, wczoraj jak to znowy miałm to starałm sie juz wybadać lepeij :-)

Ael...jest w ciazy! jest w ciazy!! ale by byly jaja...wiesz, ze gumka to 100% nie daje:sorry2::-p:-)

a ja szukam nowego ladnego dobrego laptopa...moze macie jakies pomysly? musi byc na pewno maly...

Trudno zajść w ciążę gdy nawet owulki się nie miało od porodu i raczej się na nią nie zapowiada :p
A laptopa to ja polecam Hp alb Sony ewentualnie Lenovo (ten ostatni sobie chwalę bo naprawdę porządna firma)

ael: a ty karmisz jeszcze? to jak to z tym@ jak sie karmi to można dostać czy nie?
Mi tak wygodnie bez @ że nie wiem jak wróci to się załamie :szok:

A kobiety z 3 trymestu jadłyście kwasy omage 3???????????????????????????????

Karmię karmię i zamierzam jak najdłużej z piersi karmić jeśli to będzie możliwe. Na pokarm nie narzekam, nawet dziś ściągnęłam 120 ml z jednej piersi a to i tak sporo. A karmienie piersią zatrzymuje owulacje oraz @, więc równie dobrze mogę dostać za tydzień, za 3 miesiące albo po pół roku. Tylko, że krwawienie po porodzie tzw odchody poporodowe mogą trwać nawet do 3 tygodni.
Karmię bo to fajna rzecz, uwielbiam małego oglądać i słuchać jak się cyca. A poza tym co myślałyście??!?! ŻE SKĄD JA TE PRAWIE 20 KG STRACIŁAM????
Co do kwasów Omega, trzeba brać i po porodzie również przynajmniej 3 miesiące (ja nie biorę jak coś :p)

Dżisyyyyys stresuje się, tatuś poszedł z małym na pierwsze szczepienia, a mnie nie będzie z nimi....zaraz się poryczę jak pomyślę, jak małego będzie boleć i będzie płakał.... Ja akurat musiałam się struć pastą makrelową i siedzę teraz z głową w misce... :-(

[h=1]OLIMP VITA-MIN PLUS MAMA[/h]
Takie! Ale wprowadziłam Cię w błąd bo poszłam teraz spojrzeć jak się nazywają i zerknęłam na skład i jednak nie ma kwasu omega3, pomyliło mi się bo ostatnio kupowałam witaminki dla mojej suni i tam są kwasy omega 3 i 6 i wiedziałam, ze gdzieś to czytałam ale jednak nie na moich witaminach :-D:-D:-D

Milia ja polecam Dell'a tylko tyle, że potem ciężko jest z częściami jakby coś się schrzaniło! Ale są naprawdę porządne, największy minus to cena :sorry2: a ja teraz posiadam TOSHIBE i też nie narzekam! Serwis rewelacja!!!!!! Jak nam spadł i zaczął się chrzanić dysk twardy (a wcześniej wymieniliśmy matrycę na nieorginalną bo nam się wylała przy tym upadku) to kurier przyjechał po laptopa, wziął go i kserokopię rachunku i do 5 dni roboczych przywiózł pod sam nos z wymienionym dyskiem twardym

Ostatnia edycja:
Ael: a ściągasz w jaki sposób?
Powiem ci nie każde dziecko płacze np moja mama w czerwcu urodziła i mały wogóle nie płacze aż dziwne

Przed ciążą brałam heviran, teraz jak dzwoniłam do gina, powiedział żebym nie brała tabletek tylko smarowała zoviraxem. To już 2 raz w tym miesiącu. Być może dlatego, ze organizm jest osłabiony wirus się szybciej uaktywnia. Brak słów. Dobrze, że póki co jest malutka, bo szybko zareagowałam.

Lamiav: Ja mam tylko nadzieję, że w sbotę będzie obrócony jak należy i będzie od 10 rozkładać nóżki do kamery;P Bo jak wydam te 160zł i nie dwiem się płci, to będę niepocieszona..:p

Ael: Tobie się Wiktorek tak udał, że zabierajcie się za dziewczynkę!:-D I żeby nie było wątpliwości, jestem pierwsza w kolejce, gdybym nosiła chłopaka!!:p

reklama
Ael: a ściągasz w jaki sposób?
Powiem ci nie każde dziecko płacze np moja mama w czerwcu urodziła i mały wogóle nie płacze aż dziwne

Laktatorem ściągam. Po nocy musiałam z lewej piersi bo była taka napełniona, chociaż jeszcze nie bolała (jeszcze ani razu nie czułam bólu z przepełnienia piersi), z prawej karmiłam w nocy to tam ledwie 30 ml.
Mineralna a młody będzie płakał przez szczepienia, no raczej nikt kłuć się nie lubi, a dostanie pewnie szczepionkę w nóżkę i w rączkę. Będzie ryk jak wróci do domu. Na szczęście mamy czopki uspokajające jeszcze po kolce.

Sleepy za kilka lat na pewno wymęczę dziewczynkę u Pawła, bo mi się jednak marzy drugie dziecko....ale za parę lat. (sama się sobie dziwię, bo tak się zarzekałam, że nie będę chciała kolejnego dziecka).

Do góry