reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

A ja ostatnio nic się nie wysypiam... :-( co 3 godziny regularnie wstaję do ubikacji :/ mały skacze tak po pęcherzu, że szkoda gadać. Chyba mnie przygotowuje do takiego wstawania jak się urodzi :-p
Byłam też już w sklepie z mężem, kupiłam prześcieradełko dla Oliwiera i zawiozłam L4 i znów do mnie dzwonią, że źle!! :wściekła/y: Zamiast Magdalena to mam wpisane Małgorzata i znów muszę jechać po nie i poprawić :wściekła/y: za każdym razem coś te baby popieprzą a ja nigdy nie spojrzę :wściekła/y:

Oj ja też wstaje po kilka razy w nocy na siku... ale u mnie to z powodu obniżenia macicy... malutki grzecznie spi razem ze mną, budzi się tylko jak wstaje, ale zaraz szybko usypia :tak: za to nadrabia rano i wieczorem :-D

Madziu ty też tak masz, ze dotykajac brzucha to czujesz przez skórę gdzie dokładnie jest mały i jak leży? Ja jestem wstanie nawet wyczuć jego noge, pupę... nawet jak sie nie rusza :shocked2: a jak delikatnie pomasuje to miejsce to nie ma szans żeby się nie poruszył i zmienił pozycję :-D fajnie tak "namacalnie" czuć nową istotkę. :tak:

fifka sterydy nie wplywaja na dalszy rozwój dziecka moja siostra je dostawala a chlopak rośnie jak na drożdżach i ma 6 lat
mag_dalena taki przeskakujący ból to może być tzw nerwoból potrafi być dość bolesny

No one nie mogą być mocno szkodliwe bo inaczej by ich nie podawali. Mnie matwią też inne leki które biore na zatrzymanie porodu... :zawstydzona/y:

Fifka no ja się w kolejkę wpisuję ;)

Nie ma problemu :* Będe pamiętać :tak:

Mineralna na to słyszałam o pszczołach a nie o rybach.

Ależ ja mam apetyt... już 4 kanapki zjadłam z pasta jajeczną a czuje sie jakbym nic nie jadła :no: a co mnie tak na koniec ciąży wzieło na jedzenie (i tycie zapewne, choć na razie waga w miejscu stoi)

reklama
kobiety a ja mam dzisiaj imieniny , upominam się :-D
i dostanę w końcu moją podusie rogala do spania, bo leży w szafie i maż nie pozwolił mi jej ruszać aż nie nadzejdzie dzisiejszy dzień ;-)

zobazccie czy ładne o czy się opłaca, bo mi sie podoba - tylko ja jeszcze nie mam potwierdzone ze chłopczyk, a juz bym tez chciaął zamawaic - jeszcze tydzien musze czekac na tą wspaniałą wiadomość
http://allegro.pl/wojcik-3-sliczne-komplety-i1988095523.html

Fifka tak przez cały czas nie mogę wyczuć dokładnie co gdzie trzyma ale czasami tak. Zależy jak się ułoży. W sobotę jak leżałam to się tak położył, że akurat przez pępek czułam dokładnie jego nogę!! taki cieniutki patyczek i kończyło się taką wypukłością więc myślę, że to była piętka :-) cudowne uczucie ale za chwilkę zabrał i schował :-(

Lamia ładne i opłaca się bo ja za same jeansy i sweterek zapłaciłam prawie 70zł w TESCO tylko czy trafisz tym rozmiarem na lato.,.. no i oczywiście lepiej jakbyś poczekała na potwierdzenie płaci :-p

Ostatnia edycja:
Lamia kochana wszystkiego dobrego!!!

Zobacz załącznik 415968

Magdalena no to ja bez problem przez skórę wyłapuję jego nogę :-D czasem aż mogłabym złapać, ale boję się ze zrobię mu krzywdę. A jemu się to podoba bo specjalnie nadstawia stópki bo podoba mu sie taki masaż :tak: Choc etraz to tylko dytykam i nie masuję bo nie można :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
magdalena, fifka: a jak wy czujecie co dzidzius robi, do ja czuje ze sie rusza, ale nie wiem czy to on cały sie przemieszcza czy jak

fifka: i muszę ci sie przyznać ,ze nie rozumiałam cie jak pisałs - przeżywałaś wczesniej ze np. dzidzus sie jednego dnia mniej rusza, ale teraz wiem co czułaś i stwierdzam ze jak sie na sobie nie doświadczy to za chiny nie mozna sobie wyobrazić tych wszystkich oba ale i radości.
dla mnie nawet poranek bez kopniaczka byłby fatalnym dniem, wiec budze sie przed budzikiem (o ile w ogóle zasnę )i czekam na przywitanie mojego maluszka :tak:

Lamiav poczujesz dokładniej później co mały robi. bo teraz on ma jeszcze dużo miejsca u ciebie. :tak: ja teraz czuję każde drgnięcie jego w brzuchu, przeciąganie się, czkawkę. czy podczas kiedy spi jak przewraca sie na inny boczek :-D

Lamia wszystkiego Naj!!!! :*:*:*
No i tak jak Fifka pisze... u Ciebie maluszek ma jeszcze sporo miejsca a potem jest ciasno i dokładnie rozpoznasz jak wierci się cały bo dostaniesz kopniaka w 3 miejscach na raz a jak wypina np tylko pupkę

reklama
Nic kobietki ja uciekam zając się czymś bo mam tyle problemów że wy razem wzięte tylu chyba nie macie :) Musze sie czyms zająć by o tym nie mysleć choc nie uciekne przed tym
Miłego popołudnia :)

Do góry