reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magdalena ja chce namalować jakieś proste zwierzaki. Coś w tyn stylu:

2019442-safari-giraffe-vector-illustration.jpg6807593-palma-eps-8.jpg

Mąż właśnie jedzie po farby! Jej już nie moge się doczekać pracy twórczej!! :-D

Ja po weekendzie 12 jadę na pogotowie na kontrole szyjki i KTG. :tak:

reklama
Fifciu, Magdaleno nie straszcie Sleepy.
Sleepy kochana, ze dwa razy tak miałam, że mały się nie ruszał ok jednego dnia. Ginekolog wytłumaczyła mi, że dzieci w brzuchach też mogą sobie dłużej pospać. No bo wyobraźcie sobie, skakanie w brzuszku też męczy, więc od czasu do czasu dziecko będzie chciało pospać sobie dłużej, to właśnie wtedy ruchów nie będziesz czuła. Ale jeśli poczujesz jakieś delikatne muśnięcia, tzn że jest ok. Spróbuj dziecko obudzić, poklepać po brzuszku, potrząsnąć nim. Jeśli odpowie na taką pobudkę to znaczy, że mocno spało tylko i zapewne po tym pójdzie spać znowu. Zobaczysz, że na wieczór dziecko się rozkopie i pomażesz o chwili ciszy.
Jak kompletnie żadnych ruchów żadnych, muśnięcia, pojedynczych kopów nie poczujesz przez więcej niż 24 h wtedy szybko lekarz.

Nie straszcie mnie.. Ale teraz jak siedzę przewierciło się jakoś niemrawo już z raz..
Najgorsze że muszę jechać na budowę jeszcze.. No nic. Bedzie dobrze bo musi być i koniec. A jak nic się nie zmieni do wieczora to robie co mi fifka radzi.

Zafasulkuje: Bedzie dobrze. Co ma niby być źle:| Po takiej mamie będzie champion zdrowy jak ryba:D

Magdalena: Nieźle z tym samolotem:-p

Lece, do usłyszenia po południu

witajcie
ja dzisiaj załapałam doła i moja temp też:( chyba coś ze mną nie tak, wczoraj skoczek a dzisiaj temp w dół:( położenie szyjki, testy owu i śluz mówią, że już po owulacji więc o co tu chodzi?:-(

Ael nikt Sleepy nie straszy, Napisałam jej ze jak do wieczora nic a nic nie poczuje to przydało by się to sprawdzić. Ona napisała że od wczoraj nic nie czuję... Mowa jest tylko o sprawdzeniu.

Sleepy ja też czasem nie czułam długo ruchów bo maluszek po prostu spał. Więc to nie musi być nic złego, ale czasem lepiej lekko spanikować i sprawdzić niż zignorować.

Dziewczyny znacie jakieś piosenki świąteczne? Ale takie typowo popowe a nie typowe kolędy. Coś mnie naszło na świąteczną atmosferę. :tak:

Coś w stylu "Last Crissmas - Wham" albo "Basshunter - Marry Crissmas"

Ostatnia edycja:
Fifciu dlatego mówię, jak sprawy stoją. Gdyby dłużej niż 24 h nic kompletnie nie czuła wtedy tak sprawdzić jak najbardziej. Z resztą Sleepy napisała teraz, że poczuła coś niemrawo ruch ale poczuła i to najważniejsze. Kobitko, dzieci też na pogodę reagują, więc jak jest senna i do dupy nie oczekujcie, że dzieciaki wam będą uprawiać sporty ekstremalne w brzuchu. Najlepiej jakbyś Sleepy położyła się, spróbowała pobudzić dziecko, poruszy się super, potem znowu zaśnie i spokój. Jak teraz wyjdziesz z domu to też nie myśl, że dziecka nie czujesz. W praktyce jak mama w ciągu dnia jest bardziej aktywna fizycznie to dziecka może nie wyczuć. Tyle że nie znaczy, że coś się złego dzieje.

Fifka piękny ten motyw... Ja jak chciałam malować jeszcze tą ciufcię to się zastanawiałam nad temperami?? myślisz, że się nadają?

Magdalena nie nadają... bo tempera to zmywalna farba... w razie wilgoci oblania, czy nawet dotknięcia mokrą ręką rozmażesz to po całej ścianie... Można akrylową, albo olejną, a najlepiej i najtaniej to kupić w sklepie z farbami i rzeczami budowlanymi maleńkie puszeczki farby. Np Magnat jest w takich małych pudełeczkach po ok 7zł.
magnat-farba-strukturalna-grassi-0-5l.jpg
Do ciuchci potrzebujesz może z 3 kolory i w razie czego możesz je mieszać przecież. Albo kupujesz białą farbę i pigmenty :tak:

reklama
Aha... pomyślę jeszcze nad tą moją ciufcią... dziękuje za radę
Właśnie przed chwilą zmierzyłam sobie ciśnienie bo wzięłam tabletkę nie dawno i znów się tak źle czuje no i ciśnienie nie jest takie najgorsze po 131/51 a tętno 101! :szok:

Do góry