reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Amalfi fajnie, ze masz dobra opieke i szybko Twoja ginka reaguje, moze w koncu Ci sie uda.czego Ci b. zycze. a mierzysz temp.?u mnie na poczatku grudnia minie rok staranek, stad juz mam umowiona wizyte do swojej ginki.ja na razie jestem bez wspomagaczy.ja juz gince zglaszalam problem z ciazeniem, jak bylam po nie udanym 8 miesiacu staran ale ona powiedziala, ze daje nam jeszcze troche czasu i do roku jak nie wyjdzie to mam sie do niej zglosic i wtedy bedziemy sie martwic i dzialac.
Lilou dobrze, ze piszesz zebysmy sie za b. nie napalaly.u mnie najgorszy jest ten czas przed okresem, a dokladnie tydz. przed @, wtedy nie jestem soba, czuje jak rzadza mna hormony, w jednej chwili jestem mila, a w drugiej okropna,raz sie smieje a raz placze, raz mysle ze sie udalo a raz ze znow bezdzie pudlo i jestem bezplodna.ja mam tak samo jak Ty jak dostaje okres to dzien mam stracony bo tylko sie doluje i szlocham.dlatego dobrze, ze stawiasz nas w takich chwilach do pionu, bo ja wtedy realnie nie mysle.a co u Ciebie?

Anna dzieki, ze mnie pocieszasz, Twoje slowa zawsze do mnie trafiaja.masz racje, co moglam zrobic to zrobilam a teraz musze cierpliwie czekac, a jak sie nie udalo to nie poddawac sie, stad zaczelam wymyslac juz nastepne randki, zeby umilic nam nastepne staranka.A jak tam przebiegaja staranka u Ciebie?
Mary fajnie, ze jedziemy na tym samym wozku, zawsze to razniej.ja mam dzis 34 dzien cyklu i temp. mi podskoczyla na 37,1 a przez ostatnie 3 dni mialam 36,9.juz trzecia noc z rzedu boli mnie b. podbrzusze jak na okres, w dzien przechodzi.cycki tez obolale.w nocy myslalam, ze wyeksploduje i dostane okres.a jak u Ciebie trzyma sie temp.?i jak zdrowko?
Paulina witam w naszym gronie.fajnie zrobilas, ze do nas dolaczylas.tu kobietki sa rewelacyjne, zawsze cos poradza, pomoga, pociesza i wogle kochane sa.zycze powodzenia w starankach.

Bafinka owocnych staranek.oby w koncu sie tym razem udalo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
oby.. ale nadal jestem sceptycznie nastawiona bo wiesz jak to jest z tą moją owulką bez stymulacji jej nie ma a w ty cylku jestem bez wspomagaczy wiec pewnie znów nic z tego... ale poprzytulać sie mozna przecież to przyjemność:)

Hej wszystkim!

Mary fajnie, ze jedziemy na tym samym wozku, zawsze to razniej.ja mam dzis 34 dzien cyklu i temp. mi podskoczyla na 37,1 a przez ostatnie 3 dni mialam 36,9.juz trzecia noc z rzedu boli mnie b. podbrzusze jak na okres, w dzien przechodzi.cycki tez obolale.w nocy myslalam, ze wyeksploduje i dostane okres.a jak u Ciebie trzyma sie temp.?i jak zdrowko?
Kacha - zdrówko w miarę, dziękuję! Teraz mój M. się rozchorował, a ja troszkę lepiej, ale może znów mnie rozłoży od jego kichania... Dziś 34 dc, jak u Ciebie, tempka 37, reszta bez zmian - piersi wrażliwe, dziwne rzeczy w podbrzuszu mi się dzieją... No, i coraz ciężej czekać do środy!!! :shocked2::baffled::errr::eek: Ale będzie dobrze, bo jak am być? :-);-) Zaraz pójdę do miasta, z chęcią puściłabym troszkę kasy, ale za dużo teraz nie mam.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Ciebie oraz cierpliwości! :tak::happy2:

Witam :-)
U mnie już prawdopodobnie po owulacji. Więc teraz to już tylko czekanie... szkoda, że nie mam termometru, bo tak to bym miała pewnośc.
kacha dobrze, że tempka ciągle w górze :-) oby jutro też była wysoko :wink:
Szkoda, że natura nie wymyśliła objawów ciążowych jakoś tak bardziej pewnych i to od razu po zapłodnieniu:-) a tak to nawet mierzenie tamperatury nic nie daje, bo do samego końca nie można stwierdzic nic jednoznacznego. Dopiero po tych 16 dniach o owulacji coś już bardziej wiadomo.
mary kochana mocno trzymam kciuki:-)
Bafinka a może twoj organizm Cię zaskoczy w tym cyklu:-) będziesz myslec, że nie masz owulacji, a tu się okaże że nie dostaniesz okresu :-) trzymam za to kciuki&&&&&&&&&&&&&&
paulina trzymam kciuki, żebyś nie musiała czekac już ani jednego cyklu!

Bafinka ja sie wlasnie tego obawiam. to jest pierwszy cykl, jak badam temp. i nie mam porownania, wiec licze sie z tym, ze temp. moze spasc po okresie.cos czuje ze dostane okres.i nastepny cykl pojdzie na straty.
Mary, anuszka duze macie te plamienia?jakiej barwy?ja pewnie jutro do Was dolacze.

reklama
Hej Kochane moje :-)
Nie nakręcajcie się też, że od razu Wam się "nie udało"... To też źle działa na psychikę... :confused: Najlepiej byłoby się czymś zająć, wyłączyć myślenie chociaż na te kilka godzin dziennie...

Taka "mądra" jestem, a pewnie za 2 tygodnie też będę ciągle tylko MYŚLEĆ... :confused: :laugh2:

Bardzo dziękuję za podpowiedzi co do śluzu - teraz już wszystko jasne :tak: :laugh2: Obserwuję, notuję, zapisuję, mierzę... Zobaczymy, co z tego "wyjdzie" :tak:

A u nas staranka już rozpoczęte :-) Trzymam kciuki za Was kobietki, za pozytywne teściorki i owocne staranka dla wszystkich &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mary
a dla Siostry to jeszcze "specjalne" przesyłam! Dziewczynkowo - Chłopcowe &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :tak: :laugh2:

Do góry