reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Mary z tym sypaniem to byl zarcik.moj maz tez sie juz zdazyl przeziebic i trzyma go juz tydz. jak nic.no ja mam niby termin na 26-go ale niewykluczone ze zachacze o 27.ja jak nie dostane okresu to moze zatestuje 27-go lub 28-go. niechce juz patrzec na 1 kreche.z reszta jakas pesymistycznie jestem nastawiona, tak boje sie rozczarowania, ze nawet w to za b. niewierze ze moge byc w ciazy. nadzieje jakas na pewno mam. a ja trzymam za Ciebie!

reklama
Nadzieja fajnie za do nas wpadasz.jak zaszlas w ciaze to jakos to czulas fizycznie i psychicznie?ja sie od dluzszego czasu zastanawiam jak to jest.a jak sie czujesz?kciuki dalej trzymaj.
Mary a jak tak u Ciebie zdrowko?mi jest dzis slabo, chwialmi niedobrze i goraco ale to od niskiego cisnienia.zawsze reaguje jak spada.temp. mam dalej 37,1.modle sie zeby nie spadla.

"Pewna para starająca się o dziecko, jako miłośnicy nowinek technologicznych, do sprawdzania dni płodnych i bezpłodnych używała specjalnej aplikacji w ich iPhone... Niestety bez rezultatu. Dopiero, gdy pewnego dnia ich iPhone się zgubił i nie mogli sprawdzić "czy dzisiaj można" udało im się zajść w upragnioną ciążę... - historię przedstawiło CNN

Czyli nowoczesne gadżety najbardziej przydają się przy powiększaniu rodziny, gdy... ich nie ma :)" Cytat z *-spam-*

Kacha może to zabrzmi naiwnie i niedorzecznie ale pamietam dokładnie to było 2 października, 5 dni po owulacji siedzialam sobie w szkole i nagle poczułam to dziwne uczucie, ze nie jestem sama i ze to dziewczynka.... I to tyle. Zobaczymy co będzie;))

Co do przyrostu tempki to ja miałam trochę dziwnie bo zawsze w fazie L rosła mi z 36 na 36,6 a w cyklu w którym zaciazylam od pierwszego dnia fazy temp utrzymywała mi się na poziomie 37,-37,2 i tak już zostało, wiec może wartość skoku ma jakieś znaczenia, a może to czysty przypadek...

Witam:) u mnie starania pełną parą, zbliża się owulacja chociaż w tym cyklu temperatury nie mierze. Co do twojej temperarury Nadzieja to raczej jest to czysty przypadek, że tak wysoko pokskoczyła. Kiedyś przeglądałam tysiące wykresów ciążowych i nie ciążowych i nie ma zależności, że jak więcej tempka wzrośnie to ciąża. Często się zdarzało natomiast, że temperatura wzrastała w dniu spodziewanej miesiączki jeszcze o trochę. Z kolei to przeczucie twoje... wow... też bym tak chciala. Ja czasami miałam takie sny mega realistyczne, kiedyś np. śniło mi się, że karmię piersią moje dziecko. Pamiętam, że po tym śnie od razu zrobiłam test, bo spóźniał mi się okres jakieś parę dni, no ale niestety jedna kreska.
Bafinka trzymam kciuki za wizytę u nowego lekarza, szkoda czasu na takiego co sam nie wie co robi.
mary, kacha jak tam temperatura dziś mam nadzieję, że wysoko :-) trzymam kciuki &&&&

Ostatnia edycja:
Anna u mnie dzis ciut wyzej 37,2, mam 30 dzien cyklu, termin okresu we wtorek albo w srode, wiec dalej czekanie.wczoraj mnie cos krzyze bolaly, albo mnie cos przewialo albo na okres.zycze Ci udanych bobosexow.my po tych starankch teraz odpoczywamy i juz tydz. nie myslimy nawet o sexie.ja juz chwilami chcialabym wiedziec na czym stoje.bardziej przygotowuje sie psychicznie, ze sie nie udalo.jak mnie cos zabolily i mowie o tym mezowi, to on czuje potekst i mowi, ze go tez to boli.i wtedy jakiekolwiek nakrecanie mi przechodzi.
Nadzieja Ty to masz wyczucie.ja sie tak nie raz nakrecalam, ze czulam, ze jestem w ciazy.mialam tak psychicznie i troche fizycznie.wiec teraz za b. sie siebie nie slucham.tak troche w podbrzuszu sie dziwnie czuje ale ja mysle, ze to psycha mi robi jakies jazdy albo na okres sie zbiera (choc na okres mam inaczej).jak kochaliscie sie przed owulka to duza szansa, ze to dzieczynka.my tez b. marzymy o corci, ale ja mam takie przeczucie, ze jak juz zajde w ciaze to bedzie chlopiec.co do temp. to nie mam porownania, bo dopiero od tego cyklu zaczelam mierzyc.
Mary jak sie czujesz?jak tam twoja temp?
Bafinka jak tam Twoje samopoczucie?

reklama
Czesc dziewczyny! Dalacze do Was, jesli mozna. Czytam Was od jakiegos czasu i jeszcze jeden temat i tam pewnie dolacze jak sie czegos wiecej dowiem, bo w niedziele ide do lekarza 3ci raz. Moj pecherzyk slabo rosnie dowiedzialam sie w zeszla niedziele:-(. Zaczynam walke od przyszlego cyklu, byc moze z jakimis lekami, nie wiem nie znam sie na tym. Moja pani doktor wspominala cos o monitoringu i stymulacji w pozniejszym czasie. Od niedzieli bede wiedziec wiecej dam znac i cos doradzicie. Pozdrawiam

Do góry