reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam wszystkie!ja mam dzis 31 dzien cyklu i dzis temp. troche mi spadlana 36,9 a wczoraj mialam 37,2.wiec moze to juz przygotowania na okres.cycki mam twardsze- tak zawsze mam przed okresem, robie sie drazliwa.wiec raczej nici z testowania bo pewnie dostane okres.zmykam bo musze isc do pracy. wpadne wieczorkiem.

reklama
lilou83 w niedziele mam wizyte i wtedy mi powie co dalej robic, prawdopodobnie w przyszlym cyklu bedzie monitoring.

A mam pytanie? A wspomagacie sie jakimis lekami? Bo byc moze ze mi tez cos przepisze i wolalabym wczesniej cos wiedziec. Ja biore tylko fiolik, ale to nie jest wspomaganie oczywiscie. Pytam o jakies hormony. Bo moja pani dr powiedziala ze bedzie mnie stymulowac, cokolwiek tzn. Napiszcie cos na ten temat. Bo ja zielona jak salata jestem ;-)

Cześc Dziewczynki :-)
Kacha jeszcze nic straconego 36,9 to nadal podwyższona temperatra, dopiero jak spadnie do ok 36,6 to wtedy będzie można się poddac całkowicie.
Amalfi ja tam się nie znam na hormonach wspomagających, nigdy nie brałam, a szkoda bo często pomagają.
A ja wczoraj złapałam nerwa na męża :wściekła/y: poszedł na 1 piwo z chłopakami mial wrócic "za chwilę", a wrócił późno w nocy :wściekła/y: a ja jak głupia czekałam na niego, bo miał przyjśc i bzyknąc! Oczywiście bzykanka nie było a dziś mam focha i pewnie też nie będzie:-(

lilou83 w niedziele mam wizyte i wtedy mi powie co dalej robic, prawdopodobnie w przyszlym cyklu bedzie monitoring.

A mam pytanie? A wspomagacie sie jakimis lekami? Bo byc moze ze mi tez cos przepisze i wolalabym wczesniej cos wiedziec. Ja biore tylko fiolik, ale to nie jest wspomaganie oczywiscie. Pytam o jakies hormony. Bo moja pani dr powiedziala ze bedzie mnie stymulowac, cokolwiek tzn. Napiszcie cos na ten temat. Bo ja zielona jak salata jestem ;-)

najczęściej lekarze przefisują clostinbegyt na wywołanie owulacji i po tem zastrzyk z pregnylu na pęknięcie pęcherzyka

anna_ no ja z moim tez nie gadam ale mam to gdzies bo przed @ jestem. I zreszta to pewnie dlatego hehe. A czemu sie nie wspomagasz? Skoro pomaga to pewnie warto.

Anna jak tam relacje z mezem, poprawily sie juz?moze jak jestes w trakcie owulki to schowaj focha do kieszni, zaszalej z mezem w lozku, i moze humor Ci sie poprawi.ja tak czasem robie i to dziala.a nie raz mnie moj wkurzyl w trakcie owulki, ale pomyslalam sobie, ze nie bede tracic czasu i marnowac mojej komoreczki.owocnych staranek.
u mnie dzis dalej temp. 36,9. w nocy troche podbrzusze pobolewalo, a cycki mam b. wrazliwe przy dotykaniu i w nocy tez je czulam.za 4 dni bedzie chwila prawdy.trzymaj kciuki.

Hej w sobotę!
Jeju, jak się cieszę, ze mam w końcu wolne. Jestem chora i muszę poleżeć. :eek::baffled: Dziś impreza w pracy, a ja cholera, jak na złość chora!!! :angry::wściekła/y: A że ta impreza tam gdzie pracuję (czyli w innym miescie, gdzie w weekendy problem z autobusami), to aż mi się odechciewa... :baffled:

Kawki?

images.jpg

mary,kacha jak tam? jakieś przeczucia? meldować się

Lilou - przeczucia odganiam, bo już bym oszalała. Momentami ciężko jest nie myśleć i być cierpliwą, ale muszę wytrzymać do 27.10., bo wcześniej test i tak nic nie pokaże, a ja mam dość 1 krechy! :eek: Póki co mierzę tempkę i dziś 12. dzień jest podwyższona do 36,8. A na nic innego staram się nie patrzeć, bo jestem teraz chora i to może zaburzać...
A jak u Ciebie?

Kacha - jak tam Twoje samopoczucie?

Bafinka - co u Ciebie?

Amalfi - hej! Ja Ci nie pomogę, bo staram się bez wspomagaczy (już 6. cykl minął), ale może któraś z dziewczyn Ci pomoże? Powodzenia!

Sergi - siemanderko kochana! :-) :*:*:*

Anna - jak tam staranka? Było coś, czy jednak zły nastrój dominował? ;-)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla wszystkich!

mery ja trzymam za ciebie żeby ta temp podwyższona byla zapowiedzia fasolki u mnie 8dc przytulanka są ale to spontaniczne... na nic w tym cylku nie licze bo bez stymulacju jestem... w środe ide do gina może wymyśli coś dobrego...

Cześć dziewczyny mogę się przyłączyć????;-)
Też staramy się od pewnego czasu o dzidziusia, bo w Naszym domku brakuje jedynie tupotu małych stópek i śmiechu dziecka :-(, kochamy się- ale co z tego jak nie możemy sobie dać owocu Naszej miłości który będziemy kochać jeszcze bardziej niż samych siebie :-(
A więc troszkę o mnie mam 24 lata, mąż 28, jesteśmy ponad 2 lata po ślubie :-)
Zmieniłam ginekologa powiedziałam mu o co mi chodzi albo raczej czego nie możemy się doczekać i kazał zrobić badania prolaktyny i tarczycy, tarczyca w normie, prolaktyna za wysoka (44,23), odrazu z rozpędu zapisałam mężuśka na badanie nasienia ale to dopiero w poniedziałek, oby wszystko było dobrze :tak:!!

Ja się rozpisałam, a jak mnie pogonicie?!:zawstydzona/y:
Mogę ??:-)

reklama
Do góry