reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

na wstępie: mary współczucia,niech Ci szybko to co wyskoczyło wskoczy na swoje miejsce. czasami mnie też coś strzeli i wtedy ból okropny.dopiero wtedy człowiek docenia to,że chodzi normalnie,a nie jak paralityk.,że nic nie boli i można się poruszać.
także mary zdrówka,może jakaś maść rozgrzewająca?? napisz jeszcze jaki masz dziś dc,bo nie wiem:sorry2:
kiedy któraś się testuje?miłego dzionka
Dzięki!
A dc napisałam - wczoraj był 27, dziś 28. :tak: Tempka dziś 36,9.
No, i dziś muszę iść do pracy... :baffled::nerd: Mój M. mi dzis pomagał wstać z łóżka. Okropnie się czuję, wszystko, dosłownie wszystko mnie boli...

Milego dnia i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Was!

reklama
Hej dziewczynki :-) żaden umysł ścisły ze mnie, ale też lubie miec wszystko zaplanowana, przemyslane i jak tylko trzeba cos sobie wytłumaczyc to tylko pozytwyne rzeczy wyciagam na wierzch :-) w tym cyklu na razie trzymam meża na dystans, czekam na śluz płodny, bo w ostatnich cyklach wstyd się przyznac, ale wypalilismy się przed owulacją, bo była mocno przesunięta. Dlatego od dziś zaczynamy co drugi dzień starania :-) a zaraz ide jeszcze wyleczyc ostatniego zabka, żeby później w ciąży nie miec problemow. Trzymajcie się!

ja pamiętam w pierwszej ciaży na żywca miałam kanałówkę:szok:
potem sobie przyrzekłam,że będę regularnie chodzić do dentysty.
moja ciocia ma gabinet prywatny,ale to nie zmienia faktu,że zawsze mam 4kg w gaciach.po prostu się boje:baffled:
od ponad roku mam wszystkie zęby pieknie zrobione,ale to dlatego,że mieszkam za granicą i wolę w Polszy zrobić- bo taniej :tak:
anna kochaj się co drugi dzien po katolicku:-) może zaskoczy tym razem?
ja się tylko zastanawiam czy w ogóle nie walnąć tymi testami i termometrem.
bo chyba powoli zaczyna to być obsesyjne.nie potrafię współżyć nie myśląc o tym,że dziś są płodne,dziś owulka itd...ehhh
a może właśnie tak by trzeba było? mieć głowę w chmurach i po katolicku kiedy ma się ochotę,a potem zdziwko "o Boże @ mi się spóźnia" :blink:
to ale wtedy nnie mogłabym wchodzić na forum,bo byście mi przypominały ktory to mam dzień cyklu....
no ale co w takim razie z duphastonem i luteiną?? brać tak na czuja? na wyczucie? jeśli jestem pewna,że owulka była? eee do bani ten mój pomysł.
bo jedno z drugim się wiążę i tak czy siak muszę myśleć czy owulka była:crazy:
ale się rozpisałam o tych moich przemyśleniach....
na razie mam @ wiec sobie jeszcze mogę powymyślać jakiś plan dzialania na nowy cykl:-):-):-)

Lilou ja w tym cyklu mierze temp. i testy owulacyjne tez robilam.jest to bardziej stresujace ale teraz wiem mniej wiecej na czym stoje i jestem spokojna, ze jak mam dostac okres to dostane go za tydz.ja zeby ten sex nie byl taki mechaniczny robilam mezowi niespodzianki:wybralismy sie na pol dnia na wycieczke, kolacje i sexik przy swiecach, obiad w knajpie, za ktora przepadamy, sexy bielizna, wspolne ogladanie filmu.chcialam isc jeszcze do kina ale niestety nic fajnego nie lecialo.i to wszystko psychicznie nam b. pomoglo.pomysl moze na tym.
Anna my w tym cyklu najpierw tez myslelismy ze owulka byla wczesniej ok. 15 dnia cyklu ale potem po temp. okazalo sie, ze jednak nie i byla miedzy 20a 21 dniem cyklu.tez juz ledwo dociagnelismy bo staranka zaczelismy od 10 dnia cyklu.wiec zycze Wam wytrwalosci i powodzenia w starankach.

Mary u mnie tez 28 dzien cyklu.temp. mam od 2 dni 37,1.troche cycki mnie pobolewaja ale bez zadnych rewelacji.wspolczuje Ci chorobska. kobieto Ty sie cala sypiesz.chyba te stranka Cie tak wykonczyly, co?:-).zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia.a kiedy mialas owulke i kiedy masz termin @?trzymaj sie cieplutko.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mary "Ty się sypiesz" no leje.....mam już wizję starej babci styranej po seksie....hahaha kacha ależ dosadziłaś :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja dodam tylko "starość nie radość" :-D:-D:-D:-D
a tak na poważnie,to w naszym przypadku odpada takie romantyczne wyjście,bo nie mamy co z dzieckiem zrobić,jesteśmy sami za granicą,nie mamy nawet komu podrzucić.więc rutyna nas dobije:crazy:
ale masz racje trzeba coś zacząć robić....może przestanę w końcu w majtkach chodzić po domu?:tak:
trzymam kciuki za te wasze tempki,zeby nie spadly

wróciłam.... wiec tak miałam usg wszystko ok to ze przyszla @ za wcześnie nic nie szkodzi.. i mój gin skierował mnie do centrum leczenia nieplodności w Łodzi co mnie w ogóle nie urządza bo niedosć że to kawał drogi to jeszcze tam jedna wizyta kosztuje 350 zł!!!!! a to by bylo leczenie długotrwale... a mój gin powiedzial że bez bez sensu zeby on mnie leczył bo nic z tego nie będzie...
tak wiec jestem zla....
co prawda znalazłam super lekarza przynajmniej takie są o nim opinie i chyba do niego będe jeździć choć będe musiała dojeżdżać 50 km...
ale co najważniejsze mój mąż jest ze mną i sam mnie wysyła do lekarza nawet chciał jechać do tej kliniki... szok! nie wiedziałam że mu tak zależy...

bafinka zapytam z ciekawości, z suwaczka wynika ze staracie sie o dzidę 5 mies., a ty już zostałaś skierowana do takiej kliniki?
moi znajomi starali sie 1,5 roku i im się udało... przepraszam że pytam ale nie za szybko?

Mary u mnie tez 28 dzien cyklu.temp. mam od 2 dni 37,1.troche cycki mnie pobolewaja ale bez zadnych rewelacji.wspolczuje Ci chorobska. kobieto Ty sie cala sypiesz.chyba te stranka Cie tak wykonczyly, co?:-).zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia.a kiedy mialas owulke i kiedy masz termin @?trzymaj sie cieplutko.

Kacha - nie, w sumie to przypadek teraz, bo wczoraj mi lupnelo w karku, i od tego mnie leb rozbolal jak jasna cholera, a jakos choro czuje sie, bo tu juz ostra jesien, i chyba mnie corocznie dopadlo... :baffled::nerd: Jesli chodzi o staranka, to staramy sie, i juz. Od cyklu do cyklu... Teraz byl 6. cykl staranek, dzis jak pisalam 28 dc, tempka 36,9 no i czekam... W sumie obiecalam sobie, ze nie bede testowala przed terminem @ (ok. 27-go), ale wiem, ze na bank nie wytrzymam, wiec moze w poniedzialek?... :sorry2: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Ciebie!

Dzis mam zachrzan w pracy, wiec zycze Wam milej reszty dnia i poklikam w wolnej chwili!

reklama
Do góry