reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

P1060349.jpg Tu dwie pary śpioszków które kupiłam.

A tu przykładowe ciuszki które przyjdą w paczce:
6a01e89966286344422f3e8d30661817,10,19,3.jpg
bfdb3f24fa1779fe08522efc9eaf5583,10,19,3.jpg
64b7f61d2fb1d298c106594eedb56fca,10,19,3.jpg
7d19ad3cbd4842b23dc76329565adb44,10,19,3.jpg

To tylko przykłady bo jest tego dość sporo... dostane też cały komplet na chrzciny od razu :-)

Lamiav nic się nie stanie... zaparcia to normalny objaw ciąży. Poczytaj sobie o domowych sposobach leczenia ->http://forum.polki.pl/showthread.php?t=2628

Ostatnia edycja:
reklama
Lamia z tymi zaparaciami to ja też ostatnio miałam takie, że w dodatku myślałam, ze mi jelita skręci. Na pewno dieta bogata w błonnik, ewentualnie czytałam kiedyś o czopkach glicerynowych i o ciepłej przegotowanej wodzie z rana.
A co do kąpieli to chodziło o to, że w ciąży nie powinno się wylegiwać w wannie pełnej gorącej wody

Fifka cudne... ja w ogóle zawsze się podniecam dziecięcymi ubrankami więc dla mnie wszystko jest cud, miód i orzeszki :-p

Ostatnia edycja:
no własnie ja teraz nie będę się już wylegiwać :)
z zaparciami to pojęcia nie mam co robić :( więc nie pomoge niestety
a te ubranka fifka to sliczne są :) też już bym chciała takie kupować :)

Ma_gda: dorsz zawsze smaczny a przeicez zalecają kobietom w ciąży jeść duzo ryby, mój S. zaopatrzył zamrażarkę także mam do konca miesiąca zapas ryby :-) no ifiletów z kurczaka
aaa no to juz nie będę zażywać kapieli, chociaz to nie była aż tak gorąca woda
Czopki u mnie odpadają, nie mogę bo jak tylko byum go umiesciła to mam odruch wymiotny. '
Spróbuję dawać do jedzenia płatki owsiane, one mają błonnik, a tak to co jem ciemne pieczywo , warzywa, nie wiem co jeszcze mozna jeść

Fifka: cudne te ciuszki, i fajne ze tak zapinane z boku jakoś nie widziałm takich jeszcze

Magdalena, jabłuszko czy brzoskwinię i mieszankę zwyczajnie gotuję w małej ilości wody, bez cukru, bez niczego, potem takie ugotowane rozdziabuję widelcem i do słoiczków, z tą wodą, bo tam się sok wytrąca. Buraki to w całości gotuję, potem je ścieram i do słoika. Z malinami jest tylko tak, że one szybko się gotują, to jak robię z jabłkiem, to najpierw jabłko, a potem wrzucam malinki, jak jabłko już miękkie. Wsadzam do takich słoiczków po przecierach, czy małym chrzanie. No i potem do garnka z wodą i po zagotowaniu tak z trzy minuty jeszcze gotuję, a potem zostawiam w tej wodzie ciepłej na chwilę jeszcze. Bo sobie pomyślałam, że moje dziecko będzie miało te 5 miesięcy w maju, gdzie warzywa będą koszmarnie drogie i chemiczne, a ja wszystko mam ze swojego ogródka. Jedynie gruszki muszę dokupić.

Zafasolkuję, ja biorę magnez, ale asmag forte, 3 razy po dwie tabletki, wiem, że pomaga na skurcze i generalnie też podtrzymuje przez to ciążę, ale nie że zagrożoną, po prostu, no bo skurczy nie ma. Nie wiem, czy ten akurat można, ale zaszkodzić na pewno nie zaszkodziłaś.

Neciuszka, ja też zawsze obiady na dwa dni z założeniem, że mąż do pracy :p i wymyśl tu co chwilę coś, co można zabrać ;)

Fifka, pokazuj :) Ja Wam nie pokażę, bo mam pół szafy już.. ale też neutralne, pomijając te od kuzynki, bo ona wszystko na różowo... Bo ja niby czułam córę, teraz nie wiem, mąż mówi, że chłopak będzie, bo skoro dwa tygodnie temu na połówkowym ważyło 636 to raczej chłopak, bo dziewczynki się takie duże nie rodzą. A ja chcę zdrowe i tyle. Owszem, fajnie by było mieć dziewczynkę, bo zawsze ciuszków mniej do kupienia, bo kuzynka ma, ale ja chcę, by moje dziecko miało kolorowy świat a nie różowy czy niebieski...

Lili,
no gorące kąpiele zdecydowanie nie zalecane i trzymanie kompa na kolanach, tak samo małż nie powinien, bo osłabia plemniki. Co jeszcze... Kwas foliowy łykaj. Mężowi też nie zaszkodzi

Lamia, nie wolno się zapierać. Jedz dużo błonnika, ciemne pieczywo, takie rzeczy, dużo pij, activia i inne jogurty.

Fifka cudo :)

A nowe ciężaróweczki, i przyszłe też, pamiętajcie, że nie wolno masować brzucha, to znaczy wolno wcierać balsam, ale nie jakoś energicznie, ale nie masować bo np chcemy pogłaskać dzidziusia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sil: a ty takie papki robisz dla dzidziusia ???
Ja mam tylko soki z malin na gorączke, podobno to narobiłam,
Kurdę a ja jak siedze w w c to już gdzieś ztydzien siedze i sie zapieram bo inacze jnic z tego, a ciekawe czy miód z rana z wodą na czczo mozna, lub ziarna lnu bo kiedyś piłam ale nie wiem czy w ciąży można ??
a na kiedy masz poród?

Sil no właśnie ja też mam dużo owoców na ogrodzie, nawet malinki mam swoje, gruszki były ale już się skończyły więc też bym musiała kupić. Jak znajdę wolną chwilę to chyba zrobię pare takich słoiczków.

Lamia jeszcze raz dziękuje, wszystko się otwiera i jest OK!!!

Sil jestem podobnego zdania! Nie ważne czy chłopak czy dziewczynka ale i tak będzie na kolorowo! Ja dopiero zaczynam zbierać ciuszki więc nie jest ich jeszcze zbyt dużo, ale mam czasu a czasu!

Aaaaa jutro wizyta!!!! :tak:

Lamiav miód i imbir jak najbardziej można! Samo zdrowie! Imbir jest też dobry na nudności w ciąży.

Poród mam na grudzień, 15 lub 20, zależy na co patrzeć. Dla dzidziusia robię, bo jestem przeciwna gerberkom za 5 zł, kiedy za to mam ponad kilo jabłek w najgorszym okresie cenowym. A zawsze swojskie. I tak z moim mężem wpadliśmy na pomysł robienia własnego gerberka po domowemu.
Len chyba można. Generalnie w ciąży to nie można surowego mięsa i jaj, alkoholu, bo kawę jak piłaś to jedna z mlekiem nie zaszkodzi. Nie można serów niepasteryzowanych. Generalnie groch też szkodzi, ale raczej kobiecie, bo wzdęcia są straaaszne. A mój gin powiedział, że mam jeść wszystko i nie wydziwiać :)

reklama
jak to jaj nie mozna, gotowanych na twarodo czy jajecznicy tez ????

kawy to juz wcale nie pije ponad 2 tygodnie bo mnie raz zemdliło i dalam sobie spokój

Do góry