reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

mineralna: no właśnie najlepiej by było jakbys o ty zaraczynach i pierscionku nic nie wspominala bo potem poczujesz sie jakby to było na przymus, daj sobie na luz jestescie razem, on chce byc z toba, a pierscionek przyjdzie czas - wiem ze zareczyny to wazny dzien w zyciu dziewczyny, ale lepiej zeby były w swoim czsie bez nacisków niz z wymuszenia szybko.

reklama
Lamia: to w takim razie nie rozumie po co wogóle temat zaczynał...bo kochana to on zaczął pierwszy sam włączył strony z pierścionkami zaręczynowymi

mineralna bo nasi chłopcy nie zwracaja uwagi na pewne rzeczy...Dla niech nie ma rozroznienia na zareczynowy i zwykly.Pierscionek to piersionek :) On rozwodzi sie ze swoja zona daj mu czas :) Dobrze lamia mowi - jest z toba spodziewacie sie dziecka on chce wsyztsko poukladac jak nalezy :)

mineralna kochanie bo faceci są po prostu durni i chyba mają mniejsze móżdżki ;) zobaczysz, że za jakiś czas będziesz beczeć jak bóbr ale ze szczęścia :) kocha cię jesteście razem będziecie mieli dziecko, to czasem więcej niż pierścionek który oczywiście ważny jest - na niego też przyjdzie pora :*

lamia biedaczysko się męczysz wrócisz do domku to do łóżeczka
zafasolkuję idź i daj się podziabać ale najpierw napisz nam dziś co ci ciekawego beta pokazała :)

Ja mojego nakamiłam i zaraz się wyprawi do pracy a ja zostaję siama

Zazdroszcze wam tego entuzjazmu ale ja znam swego faceta i wiem że on potrafi rozróżnic taki a taki pierścionek. no nic.

mineralna kochanie bo faceci są po prostu durni i chyba mają mniejsze móżdżki ;) zobaczysz, że za jakiś czas będziesz beczeć jak bóbr ale ze szczęścia :) kocha cię jesteście razem będziecie mieli dziecko, to czasem więcej niż pierścionek który oczywiście ważny jest - na niego też przyjdzie pora :*

lamia biedaczysko się męczysz wrócisz do domku to do łóżeczka
zafasolkuję idź i daj się podziabać ale najpierw napisz nam dziś co ci ciekawego beta pokazała :)

Ja mojego nakamiłam i zaraz się wyprawi do pracy a ja zostaję siama

No właśnie się zastanawiam czy jechac po te wyniki, bo to jest kawałek drogi, może je odbiore po porstu jak pójde zrobić drugie badanie. Zastanawiam się tylko czy jak te robiłam w poniedziałek o 16 a kolejne zrobię po jutro po 7 rano to czy to będzie aż taka tragedia w interpretacji

mineralna w profilu masz cytat bardzo trafny "Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz - one przyjdą same" :)
Poczekaj cierpliwie :)

Aaaa i bede troszke monotematyczna ale jestem bardzoooo głodna ;p heheh to samo co wczoraj ;p a dzisiaj niestety znow w pracy :(

Aaaa i bede troszke monotematyczna ale jestem bardzoooo głodna ;p heheh to samo co wczoraj ;p a dzisiaj niestety znow w pracy :(
I u mnie ten sam problem, a mam takiego głodomorra dzisiaj, ze szok

Pytanie
Mam świra na punkcie higieny i do tej pory w ciągu dnia w pracy co najmniej raz dziennie używałam chusteczek do higieny intymnej, czy mogę ich nadal używać, czy lepiej nie?

She dobrze mówi, a to czy rozróżnia czy nie to chyba i tak wiele nie ma wspólnego z tym jak może być, oni najpierw mówią potem myślą.

zafasolkuję To jak masz kawałek drogi to możesz odebrać jutro jak będziesz robić kolejne. Tak patrzę na to że robicie te badania po południu a ja nawet nie wiem gdzie zrobić w Kielcach też po południu można, ale nie będę się dłużej nad tym zastanawiać bo mi to nie potrzebne.

reklama
No w końcu Was nadrobiłam, a więc:

nie ma mowy żebym was nadrobiła, tyle nabazgraslyście.

Byłam wczoraj u rodzinnego i dał mi skierowanie na badania - czyli juz mam 100 w kieszeni,
czuje sie fatalnie, mdli mnie i jakby mi sie odbija, jestem bliska wymiotom - okropnosc.

dziewczyny ktore maja l4 na jakie jpodstawie wam wypisywał lekarz??? ja ja bym sobie zachciał zwolnienie to mi da???

szczerze to nie wiem czy na L4 jest miejsce, żeby uzasadnić na jakiej podstawie się je wypisuje, w każdym bądź razie ja mam ze względu na kręgosłup, moja praca to 8 godzin przed komputerem bez przerw bo jak jem śniadanie to przecież też na siedząco ale wcale nie żaluje. L4 w ciąży jest 100% płatne i dlaczego mamy z tego nie korzystać...

a wy niedobre bo nikt nie pyta jak moja wizyta

witam duzo pisaly ja po wizycie u ginka moje dziecko rosnie ale powoli ginek powiedzial ze raczej to nie byl kopniaczek ale mówi kto wie rozne rzeczy sie zdarzają:-) a tym ze wolno rosnie mam sie nie przejmowac...Zobacz załącznik 386215

Cudne maleństwo i na pewno w swoim czasie urośnie tyle ile trzeba :-) nie ma co się przejmować, najważniejsze, że zdrowe!!!!

Pa Madziu!!

Atan dzieci po którymś tygodniu rosną według swojego tempa. Najważniejsze żeby na początku miały odpowiednie rozmiary. Ważne ze zdrowy :-D Ja jeszcze prawie dwa tygodnie do wizyty... eh... to będzie wtedy koniec 18 tygodnia... a później połówkowe!! Jak ten czas zasuwa!!

Zasuwa. zasuwa. Ja też pamiętam jak jeszcze nie dawno |Wam się chwaliłam moim teścikiem a tu już za tydzień połówkowe USG :-)

Mineralna Ty się nie przejmuj i nie stresuj. Ja popieram dziewczyny, na pewno Twój chłop chce zaczekać aż będzie miał uporządkowane sprawy z byłą żoną a potem się oświadczyć i móc na spokojnie planować WASZ dzień!

A teraz idę poczytać jeszcze co tam Magda ciekawego opowiadała... :-D

Do góry