reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Lamia: a gdzie pracujesz?

wiesz ja ci zazdroszcze bo tak siedze w domu i myśle i sie smuce wiesz z moim 2 dni temu ogladalismy pierscionki zarecyznowe i ja mu wczoraj pokazałam taki ładny podobał mu sie. połozylismy się spać i coś gadaliśmy i on chciał kupic mi pierścionek ale nie zareczynowy poprostu pierscionek chciał mi kupic i co ja sie rozpłakałam oczywiście bardzo dyskretnie ale i tak to zauważył po mym oddechu. i zaczął mi mówi bo jest w trakcie rozwodu a dwa mamy do kupienie mieszkanie no sory ale pierścionek który chciał mi kupić był pierscionkiem w salone jako zareczynowy a dwa i tak by prawie na niego 500zł wydał więc co z róznica poprostu w głupi sposób sie wymigał. a chyba widział w jakiej zakładce bylismy na stornie www pisało zaręczyny i slub. i oczywiście jestem bardzo zasmucona i w domu siedze i najchetniej bym sie rozpłakała ale jest teściowa i jak zobaczy moje łzy sama zacznie płakać

Zafasolkuje: po dwóch dniach od pierwszej bety co dwa dni wynik powinien sie przez 2 pomnozyc

mineralna: moze daj mu czas do rozwodu, moze on chce zeby było jak należy, poczeja i zobaczysz co bedzie:-) moze zrobi ci niespodzianke , kto wie
A pracuje w biurze, i w tej chwili wolałabym wylegiwac sie na kanapie pod kołderka

a ja ide w czwratek robić ,morfologię ,mocz, wr, poziom glukozy i gr. krwi

czuję jakby mi coś na żołądku siedziało , odbija mi sie non stop i mdli - wczoraj to samo , no ido tego bol kregosłupa

tak dokładnie. Bo wynik co drugi dzien powinien byc dwa razy wiekszy .

Lamia: Może chce zrobić niespodzianek ale nie zna rozmiaru mojego palca więc nie zrobi, ale wiesz jak to zabolało bo to takie głupie tłumaczenie wiesz że rozwód bo sam zaczał gadke o zaręczynach a tu nagle że to ze tamto a to o tym mieszkaniu rozwalił mnie bo ten pierscionek kosztuje 500zł i by mi go kupił a taki chciałam zareczynowy to nie bo mieszkanie trzeba kupić a to rozwód. nawet nie ucieszyła bym sie jakby mi za tydzien z pierścionkiem przyszedł to bym sie nie ucieszyła bo nawet już teraz czuję sie tak jakbym go do tego zmusiła wiesz aż mam łzy w oczach pisząc to. bo co przyleciał z pierścionkiem bo co bo sie rozpłakałam.Pf...

glukoze to chyba na czczo musisz byc bo to jest z krwi glukoza a pic glukoze bedziesz ok 23-24 tyg,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
najchetniej bym sie rozpłakała ale jest teściowa i jak zobaczy moje łzy sama zacznie płakać

Zafasolkuje: po dwóch dniach od pierwszej bety co dwa dni wynik powinien sie przez 2 pomnozyc
nie becz, po rozwodzie ci się oświadczy, teraz to moze tylko kłopotów narobić, bo jesze tamta to wyciągnie

Mineralna nie do końca 4 razy większy... To zależy od tygodnia ciąży i wartości pierwszej bety.

Zafasolkuję
cytuję jeszcze raz:
Badanie kontrolne powinno powtórzyć się po 48-72 godzinach w celu sprawdzenia jak zmienia się poziom hCG. Ciąże bliźniacze wykazują zwykle wyższe stężenia gonadotropiny kosmówkowej, ale z racji dużej rozpiętości poziomu hormonu u różnych kobiet wysokie czy przekraczające normy wartości nie zawsze oznaczają bliźnięta.

Wartości hCG poniżej normy obserwuje się w ciąży pozamacicznej, niewydolności łożyska, poronieniu niepełnym, pustym jaju płodowym, śmierci płodu. Trzeba również brać pod uwagę możliwość nieprawidłowego obliczenia czasu trwania ciąży. Badanie kontrolne powinno powtórzyć się po 48-72 godzinach w celu sprawdzenia jak zmienia się poziom hCG. Uwaga ? ciąże pozamaciczne lub takie, które ulegną poronieniu wykazują w końcowym etapie niskie stężenia gonadotropiny kosmówkowej, ale początkowo mogą dawać zupełnie prawidłowe. Zdarzają się poza tym ciąże z dość niskimi stężeniami hCG, a które ostatecznie kończą się porodami zdrowych dzieci.

Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży).
Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin.
Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia ? podwojenie następuje co każde 72-96 godzin.
Uwaga - maksymalne stężenie hCG obserwuje się pod koniec pierwszego trymestru (8-11 tydzień). Nieprawidłowy wzrost poziomu hCG obserwuje się w przypadku ciąży pozamacicznej, tej która uległa poronieniu lub która nie rozwija się prawidłowo i nie rodzi szans na powodzenie.

Lamiav to typowe objawy ciąży :-D Przyzwyczaj się!

Ja uciekam! Później zajrzę!

Zafasolkue: Skąd wyrwie wystarczy powiedziec że to nie prawda w sądzie słów na wiatr sie nie rzuca trzeba mieć dowody.
Ale chodzi o głupie tłumaczenia jego najpierw sam zaczał temat a potem głupie wymigiwanie się przeciez powiedział że chciał wcześniej ale ja sie nie zgadzałam bo nie było pieniedzy i dlatego sie nie zgodziłam bo co kupił by a za kilka dni nie było by co jeść. sprawe maja 21 września ta jego piękna takie głupoty robi a on a szkoda gadać

reklama
Do góry