reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sleepy, wiem, troszkę inaczej, ale... jak zaczynałam się spotykać z moim, to on nie chciał dzieci, bo bał się, że nie da rady ich wychować na porządnych ludzi. Potem mu się zmieniło na kiedyś, właśnie, żeby był własny dom. Ja zawsze chciałam bardzo, prawie że od 10 lat już będzie. Obiecał mi, że spróbujemy w kwietniu 2010. Wtedy mi się oświadczył. Z bólem odłożyłam myśl o dziecku na po ślubie, w planach to miało być dopiero teraz. Potem ślub był w 2010, ale na dziecko nadal nie był czas... Uprosiłam kwiecień 2011 na próby... A on w lutym zwyczajnie nie poszedł po gumki i skończył we mnie, a potem mi powiedział, że chce już dziecko, że dom powstanie za trzy, może cztery lata, może dłużej i nie chce czekać. Z dnia na dzień zapragnął dziecka. Twój je już ma, ale po pierwszym szoku na pewno się ucieszy. Tylko daj mu czas, żeby poukładał.

reklama
Idziesz na własną rękę do laboratorium i prosisz badanie beta hcg. W niektórych przychodniach masz wynik do 3 godz. Nie musisz być na czczo, no i wiadomo- płacisz. U mnie kosztowało 16zł. Ale pewność 100%

Sleppy: ja miałam taka sama kreske i tego samego dnia poszłam ne bete i byłam w ciazy miałam wynik 406. ja bym poszła na bete. a to był już 4/5 tydzien ciązy i miałam ten sam test co ty wiec one nie są zbyt dokładne raczej skoro taki blady w 4/5 tygodniu ciazy

Po cichu ci gratuluje. oczywiście możesz czekac do jutra rano i z pierwszego moczu zrobić ale ja bym nie wytrzymałą.

Zafasolkujeodrazu: ja robiłam bete 2 razy 18 kwietnia i 20 kwietnia zobaczyc czy dwukrotnie wzrośnie bo jak tak to znaczy że ciąża sie rozwija prawidłowo .

Zafasolkuję, ja bety nie robiłam sama, dopiero, jak lekarz nie wiedział, czy ciąża się utrzyma i czy ma szansę to sam mnie posłał

zafasolkuję od kilku dni nie jem chleba, ziemniaków itp i tak nadal czuję się paskudna okropna i wogóle ale brzuszysko minimalnie mniej wystaje, a dziś rano wstałam z większym postanowieniem przez 5 dni tylko proteiny, trochę zmodyfikowany dukan bym powiedziała, bo na czystego dukana nie mogę sobie pozwolić teraz.
śniło mi się że mój spotykał się z inną :( dziś wszystko jest be więc przepraszam nie umiem się cieszyć z wami kolejną fasolką, w dodatku mam płaczka dziś

reklama
zafasolkuję od kilku dni nie jem chleba, ziemniaków itp i tak nadal czuję się paskudna okropna i wogóle ale brzuszysko minimalnie mniej wystaje, a dziś rano wstałam z większym postanowieniem przez 5 dni tylko proteiny, trochę zmodyfikowany dukan bym powiedziała, bo na czystego dukana nie mogę sobie pozwolić teraz.
śniło mi się że mój spotykał się z inną :( dziś wszystko jest be więc przepraszam nie umiem się cieszyć z wami kolejną fasolką, w dodatku mam płaczka dziś
Nie becz wiem co to smalec na cielsku i doskonale Cie rozumiem :-( choć pewnie masz go mniej niż ja. Ale kit teraz dziecko najważniejsze bo smalcu i tak przybedzie ;-)

Ide na jakieś śmiszne szkolenie
wieczorem dam znać co mi dżin powiedział jak mi cokolwiek powie :)

Ostatnia edycja:
Do góry